Kevät käynnistyy kovien kärkijoukkueiden kohtaamisella

Uuden vuoden alkaessa ja neljän viikon joulutauon päättyessä saa #Meidänjoukkueemme vastaan todellisen nykykunnon mittarin.  Ensi perjantaina kohtaamme kotiluolassamme Lahti Basketballin, joukkueen joka Lahdessa syksyllä ei antanut meille minkäänlaista voitonmahdollisuutta.  Lahti hallitsi kenttätapahtumia. Tuolloin emme pystyneet vastaamaan LaBa:n sujuvaan hyökkäyspeliin emmekä löytäneet omaan peliin voiton eväitä.  Vastakkain Monnarilla onkin sarjan viimeisten seitsemän pelin kaksi kovakuntoisinta joukkuetta: Lahti on voittanut kuusi ja #Meidänjoukkueemme seitsemän peliä.  Lahden hyvät peliesitykset tekevät heistä ennakkosuosikin perjantai-illan koitokseen. Näiden joukkueiden osalta tämä ei varmaankaan tule olemaan kauden viimeinen kohtaaminen…

Päävalmentaja Kristian Palotiellä on fokus tiukasti tulevassa ottelussa, ja eväitä peliin on mietitty tiiviisti:

– Lahti aloitti kauden heikosti, hävisi neljä ensimmäistä peliään, mutta sai meitä vastaan muutaman vahvistuksen ja siten heidän pelinsä asettui kohdalleen.  Lahti-peli oli syyskaudella ainoa, missä oltiin altavastaajana täydet 40 minuuttia. Joukkue on meitä pitempi ja osaa puolustaa, ja heittää lisäksi hyvin.

Sarja alkoi kevätkauden osalta jo loppiaisaattona Lahden ryöstöretkellä Korikouvojen kotisalissa. Lahtelaiset veivät suvereenisesti kaiken pelistä mukanaan. Kovaan vastukseen on varauduttu tutuin konstein:

– On selvää että Lahti lähtee peliin ennakkosuosikkina, ja kun olemme vasta nyt päättämässä joulutaukoa tuo se myös pienen edun vastustajalle. Meidän on vastattava Lahden fyysiseen peliin omalla aggressiivisella pelitavallamme, hyödyntäen joukkuepeliämme ja vieden peli koko kenttäalueelle, Kristian toteaa.

Kokenut Pyry Rainamaa kutsuu kotiyleisön mukaan

#5 Pyry Rainamaa

Pelaajaesittelyssä ja tulevaa vastustajaamme arvioimassa on urheilullinen ja kova pelimiehemme Pyry Rainamaa. Kesällä Uraan siirtynyt, 27-vuotias Pyry on yksi joukkueemme kokeneimmista pelaajista. Hänelle on kertynyt liki 200 Korisliiga-ottelua ToPo:n, Korihaiden ja Lapuan Korikobrien riveissä. Syyskaudella Pyry on ollut liki tupla-tupla -vauhdissa keräten keskimäärin 10 pistettä ja 9 levypalloa per peli. Kentällä hänen tehokasta puolustusta ja railakkaita korilleajoja on ilo seurata.

Näin Pyry aprikoi Lahtea perjantai-illan peliin valmistautuen:

– Lahti on ollut viimeisten parin kuukauden aikana sarjan parhaita joukkueita. Se on pitkä, fyysinen joukkue ja osaa heittää hyvin. Se sai syksyllä rivinsä järjestykseen samalla kun vaihtoi toisen vahvistuksensa. Heiltä löytyy paljon kokemusta.

Joulutauko on mietityttänyt myös kokenutta pelimiestä. Kuitenkin on hyvin tiedossa, että voitoneväät ovat täysin omissa käsissä:

– Saimme pelin kulkemaan syksyllä hienosti ja pelasimme joukkueelle. Tauon jälkeen on aika käynnistää kone uudelleen.  Meillä on hyvä henki ja osaamme toimia joukkueena. Kunhan saamme joulun katkaiseman pelituntuman taas päälle pystymme varmasti haastamaan Lahden ja rutistamaan voiton kotiyleisömme avulla, sanoo Rainamaa.

Tilastojen teelehdistä luettua

Tilastoja valossa on tästä kärkiottelusta tulossa tasainen. Molemmat joukkueet heittävät hyvin ja ovat vahvoja levypalloissa.  Lahti on meitä muutaman sentin pitempi joukkue; oletettu aloitusviisikko on noin viisi senttiä pitempi.  Molemmissa joukkueissa on paljon kokemusta ja myös nuorta kasvavaa intoa.  Lahden kokeneimmat pelaajat ovat pari vuotta sitten Perniössä 1B-divarissa pelannut vahva korinaluspelaaja Henry Pwono, syyskauden kohtaamiseemme saapunut hyvä heittäjä Devin Martin, sekä kokenut Sami Ikävalko, joka on pelannut Korisliigaa 241 pelin verran keskimäärin 24 minuutin peliajalla.  Syyskauden vieraspelissämme nämä kolme onnistuivat kaatamaan meidät nuoren Robert Bärlundin avustuksella. Bärlund pelasi tähänastisen pelaajauransa parhaimman pelin aikuisten sarjoissa saalistaen 22.

Kevätkauden avausottelusta on tulossa taatusti hyvä ja viihdyttävä tapahtuma! Tervetuloa sankoin joukoin paikalle huolehtimaan kuudennen pelaajan tehtävästä – samalla pääsee nauttimaan kuntopuntarilla mitattuna sarjan kärkijoukkueiden kohtaamisesta.

Ura Basket – Lahti Basketball
Littoisten Monitoimitalo
perjantaina 12.1.2018 klo 18.30

Osta lippusi ennakkoon ZUPticket-palvelusta

Yhteistyössä