Kevättä kohti – ottelutahti tiivistyy

Runkosarjaa on enää alle puolitoista kuukautta jäljellä ja ottelutahti tiivistyy. Tammikuussa pelataan vielä kaksi peliä, ja helmikuussa odottaa kolme koti- ja kolme vierasottelua. Viimeinen runkosarjan kierros koittaa maaliskuun alkupäivinä.

Tämän viikon perjantaina saamme kotiluolaamme vieraaksi Forssan Koripojat, eli perinteisen FoKoPo:n. Viime viikkoisen harmittavan Märsky-tappion sisuunnuttamana on harjoituksissa nyt hyvä vire. Joukkue aikoo kaataa Forssan hyvällä yleisöön menevällä pelillä. Forssa ja Ura ovat kohdanneet toisensa kuusi kertaa kautta aikain, ja tähän mennessä FoKoPo on aina poistunut kentältä voittajana.

Päävalmentajamme Kristian Palotie on tyytyväinen siihen, että sarjaohjelma mahdollistaa myös aikaa harjoitteluun:

– Onneksi on hyvä, ehjä viikko ja aikaa viilata niin puolustustamme kuin myös hyökkäyspeliä. Viimeviikkoinen tappio hyvän alun jälkeen on käsitelty. Nyt tähtäämme vain siihen, että jatkamme pelimme kehittämistä ja keskitymme jokaiseen vastustajaan täysillä.

Vastustajan tehot tunnetaan, ja edelleen on tarkoitus jatkaa pelitapamme hiomista.

– Forssalla on hyvä vahvistus Juwan Howard Jr:ssa, eikä pidä unohtaa kokenutta Markus Moleniusta. Molemmat ovat sarjan terävintä kärkeä. Uskon, että joukkueemme pelitapa ja nopea rotaatio yhdessä pelaajien täyden panoksen kanssa on omiaan väsyttämään FoKoPo:n. Pystymme rutistamaan voiton pelistä.

Karri kovilla minuuteilla A-junnuissa

#11 Karri Sällylä

Pelaajahaastattelussa on tällä kertaa Ura-kasvatti Karri Sällyllä, joka Divari A:n lisäksi pelaa myös 19-vuotiaiden SM-sarjaa. Tämä 199 cm sentterimme on päässyt maistamaan myös sekä 16- että 19-vuotiaiden maaotteluedustuksia. Loukkaantumiset ovat sävyttäneet Karrin syyskautta, mutta nyt ollaan jo voiton puolella.

– Forssaa en tunne koko joukkueen osalta, mutta kova vahvistus heillä on. Myös Markus Molenius pitää huomioida puolustuksessa. Itse olen tyytyväinen omaan joukkueeseen. Kauden edetessä olen jo oppinut tuntemaan kaikki hyvin.  Harjoituksissa on kova vaatimustaso, mutta kuitenkin kokeneemmat pelaajat hyvin opettavat ja ”potkivat” positiivisesti eteenpäin yhä parempiin suorituksiin.

Meneillään oleva kausi on Sällylälle jo kolmas edustusjoukkueessa. Peliaikaa ei vielä ole tullut kovin paljon, mutta A-junioreiden peleissä kuitenkin keskimäärin 34 minuuttia per peli.

Tilastovertailua

Tilastojen valossa Ura on vahvoilla, mutta yhtäkään peliä ei ole vielä tilastoilla voitettu… Heittotarkkuutemme on ollut parempi, ja levypalloissakin on pärjätty paremmin. Ei pidä unohtaa, että FoKoPo on kuitenkin tällä kaudella yllättänyt jo Korikouvot ja pelannut tiukkoja otteluja HBA:ta ja ToPo:a vastaan. Forssa on ollut sarjassa vierasotteluissa parempi kuin kotonaan! Tällä hetkellä FoKoPo:n luovuttua toisesta vahvistuksestaan, heidän pistetehtailunsa on ollut yli 60 prosenttisesti Howardin ja toisen polven koripalloilijan Markus Moleniuksen (203 cm, 214 liigaottelua, 122 maaottelua, kolmoset joulu-tammikuussa 48 %) varassa. Välillä ovat oman seuran kasvatit Kotavuon veljekset tukeneet pistetehtailua, mutta rosteri on hyvin kapea.

Tervetuloa perjantaina 26.1.2018 klo 18.30 kotiluolaamme Littoisten Monitoimitalolle tukemaan joukkuettamme hienoon suorituksiin.  Jatketaan kannustuksessa siitä, mihin jäimme voittoisassa Lahti-ottelussa!

Yhteistyössä