Kobrat ensimmäistä kertaa Kupittaan parrasvaloihin

(18.1.2020) Keskiviikkona Ura Basket eGameStars nappasi vuosikymmenen ensimmäisen voittonsa pirteällä esityksellä Uusikaupunki 400 -areenalla. Parin ansaitun lepopäivän jälkeen on aika suunnata katseet kohti tulevan sunnuntain koitosta, kun vastaan asettuu Kobrat Lapualta. Tarjolla olisi jälleen orastavien playoff-unelmien kannalta kriittisiä sarjapisteitä, sillä vierailijat ovat tasapisteissä meidän kanssa sarjataulukossa ja hamuavat varmasti myös paikkaa Korisliigan kahdeksan parhaan joukosta. Yksi asia on varmaa: voitto ei irtoa yhtä helpolla, kuin viime lokakuussa Littoisten Monitoimitalolla.  

#MeidänJoukkue sunnuntaina

Ura Basket eGameStars lähtee nujertamaan Kobria täydellä 12 miehen rosterilla, kun Edvard Gullichsen täydentää keskiviikkoisen kokoonpanon. Joukkue on ehtinyt keskiviikon jälkeen palautumaan ja valmistautumaan koitokseen parin päivän verran, joten kentällä nähdäänkin varmasti totutun energinen kotijoukkue, joka ei ole hevillä luovuttamassa sarjapisteitä vierailijoille. Ainakin puolustuspäässä jalkojen (sekä pään) on pelitettävä, muuten Kobrat löytävät varmasti vapaan miehen hyökkäyksessä ja homma menee korintekokilpailuksi, jossa saatamme hyvinkin jäädä kakkoseksi.

Viimeisin keskinäinen kamppailu pelattiin viime marraskuussa ja se päättyi Kobrien selkeään voittoon 102-85, joskin joukkueemme kävi silloin vaikeinta vaihettaan jälleenrakennusprosessissa läpi ja rosterimme oli todella kapea. Sen jälkeen saapuneet herrasmiehet Jaytornah WissehDarious Moten ja Tre’Shaun Fletcher ovat vaikuttaneet peliimme hyvinkin positiivissävytteisesti ja heiltä sopiikin odottaa myös sunnuntaina erinomaisia otteita joukkueemme tukipilarin, Dustin Thomasin, lisäksi. Suomalaiselta osastolta viime peleissä lippua korkeimmalla pitänyt Marius van Andringa joutunee Kobrien erityistarkkailun kohteeksi, joten nyt olisi rotaation muilla kaukoheittäjillä, Eero Sahlbergilla ja Trey Niemellä, mahdollisuus latoa tilastoriveihinsä tukku kolmosia. 

Vierasjoukkue Kobrat

Kobrat on läpi kauden tahkonnut kapeahkolla, mutta sitäkin laadukkaammalla kokoonpanolla, jonka riveistä löytyy sarjan tilastokärkiä paristakin kategoriasta. Joukkue pelaa orjallista hyökkäyspeliä, jota tahdittaa sarjan syöttökuningas AnttoNikkarinen juonikkaalla pelinrakentelullaan. Nikkarisen kanssa varsinaisen ”korinteko-tandemin” täydentää sarjan tämänhetkinen pistekuningas Jordan Capps, joka on rankaissut meitä keskinäisissä kohtaamisissa lähes 30p keskiarvolla. Avainpelaajiksi lukeutuu lisäksi amerikkalaiskolmikko Julien Lewis – Reggie Keely – Brandon Boggs, jotka tuovat monipuolisuudellaan paljon hyviä asioita Kobrien tekemiseen molemmissa päissä, sekä kokenut suomalaiskolmikko Jussi Turja – Lauri Toivonen – Juho Lehtoranta, jotka tuovat aina kaivattua heitto- ja korinalusvoimaa. Puolustuspäässä Kobrat pistäväthyökkääjiin aggressiivisesti painetta, jota kautta he pyrkivät pääsemään helppoihin riistoihin ja juoksemaan kenttää urheilullisella kokoonpanollaan. 

Jos siis mielimme korjata sarjapisteet omaan taskuun, meidän pitää pystyä puolustuspäässä vaikeuttamaan Nikkarisen pelintekoa sekä toteuttamaan omaa hyökkäystämme huolellisesti, jotta Kobrat eivät pääse luikertelemaan meiltä karkuun. Oman mausteensa peliin tuo varmasti Kobrille täysin vieras Kupittaan Palloiluhalli, jossa he eivät vielä ole kertaakaan pelanneet. Nähtäväksi jää, hyydyttääkö monille vierasjoukkueille vaikea kotihallimme Kobrien heittopelin vai ovatko pohjanmaalaiset siitä edes moksiskaan.  

Krisun kommentit:

Iso peli taas. Kobrien materiaali on todella laadukas ja Nikkarisen johdattama hyökkäys vaikea hidastaa. Meidän peli on ottanut hyviä askeleita eteenpäin ja tämän täytyy jatkua.

Yhteistyössä