Kobrien energia liikaa vajaamiehiselle Uralle

4.11.2018 Ura Basket – Lapuan Korikobrat 89-97 (18-26, 18-23, 22-24, 31-24)

Loukkaantumisista kärsivä Ura Basket pelaa rajussa otteluruuhkassa. Kolme matsia kuudessa päivässä ja rumba ei lopu, tiistaina Kupittaalla on vastassa Kouvot ja torstaina Seagulls. Vasta sitten koittaa hetki vetää henkeä.

Ennen Lapuan Kobrien vierailua Littoisissa sai joukkue huonoja uutisia, kun kätensä loukannut avauksen Pyry Rainamaa jäi kokoonpanosta pois. Sairastuvalla olivat ennestään jo Stephen Croone ja Eldar Skamo. Luottopelaajien pakostakin kovalla kuormittamisella tiukoissa otteluissa on riskinsä.

Menetyksiä ja hävittyjä puolustuslevypalloja

Lapua tuli ottelun alusta asti kovalla ergialla, peli lähti heti pyörimään mallikkaasti ja hyvät heittopaikat löytyivät helpolla. Runsaassa minuutissa vieraat johtivat 8-0. Jussi Turja, Lauri Toivonen ja Peetu Drockila upottivat kolmosensa ensimmäisellä puoliskolla 6/7.

Uralla puolestaan oli vaikeuksia peliä hyvin lukeneiden lapualaisten katkoessa syöttöjä. Menetyksiä Uralle 11, mikä alkaa olla kriittisen paljon, kun voitosta taistellaan. Lapuan puoliaikaan mennessä tekemät 49 pistettä kertoivat, ettei isännän puolustus toiminut riittävällä intensiteetillä, Uran korilla vieraat veivät joka kolmannen levypallon.

Malik Dime pelasi isot minuutit ja teki isot tilastomerkinnät. Peliaikaa 29:35, pisteitä 14, levypalloja 12, blokkeja 8. Parempaa torjuntasaldoa saa etsiä aina vuodesta 2011 kun ex-ura Ronald Douglas blokkasi Vilppaan paidassa Korihaita vastaan 9 kertaa.

Avery Woodson -show

Toisella puoliajalla ero pysyi pitkään runsaassa kymmenessä, kolmannen jakson alussa se kävi 18:ssa, ja jakson päättyessä eroa oli 15 pistettä Lapualle.

Kolmannella jaksolla Avery Woodson show pääsi kunnolla käyntiin. Koko pelissä 34 pistettä huimalla tarkkuudella (2p 73%, 3p 83%) heittänyt Woodson heitti viimeisellä neljänneksellä kaikki neljä kolmostaan ja yhden kakkosen sisään. Salin kaunein heitto oli myös tehokkain ja tarkin, mutta mies itse ei näyttänyt olevan iltaansa kovinkaan tyytyväinen.

Pallonmenetykset kohtalokkaita

– Minulla oli seitsemän pallon menetystä, se on kamalaa. Jos olisin vaikka pitänyt ne kolmessa niin olisimme voineet saada kahdeksan pistettä enemmän, ja taistella voitosta. Minun täytyy pitää parempaa huolta pallosta, sanoi Woodson pettyneen oloisena.

Eron Ura sai viimeisen jakson puolessa välissä kurottua eron viiteen, kun se Woodsonin ja Fiifi Aidoon koreilla vei 7-0 -run’in. Sitten kaksi nukahdusta; irtopallo ei kiinnostanut, vaan sen vei Lapuan Lauri Toivonen ja donkkasi 2 pistettä ja sitten Uran sisäänheitto katkaistiin ja siitä Lapuan Larry Andersson nosti kaksi pistettä. Ura pääsi vielä kuuden pisteen päähän, mutta ei lähemmäksi.

 

Lapuan valmentajan Lars Ekströmin kommentti

– Lopussa oli tiukkaa, mutta meidän kokeneimmat pelaajat eivät kauheasti pelästyneet. Onnistuimme osittain pysäyttämään Uran pelin suunnitellusti, mutta kyllä ne pakoonkin juoksivat. Ensi kerralla on ehkä tasaväkisemmät jaot, kun Ura saa toipilaitaan takaisin.

 

Uran Valmentajan Kristian Palotien kommentti

– Olimme koko ajan siinä tilanteessa, että jouduimme miettimään, miten pääsemme vastaamaan heidän energiaansa, emmekä päässeet itse asettamaan sitä, ja se näkyy sitten ehkä heidän hyökkäyslevypalloissa ja meidän 18 menetyksessä. Jos me saamme energiatason kuntoon matsin alussa niin silloin meillä on mahdollisuus voittaa mikä tahansa joukkue tässä sarjassa.

Kaivoimme niin ison kuopan, että meidän olisi pitänyt olla lopussa aivan täydellisiä, että tuo matsi olisi voitettu. Meillä on vielä vähän huonoja tapoja, emmekä ole ihan vielä ihan omassa identiteetissä perillä vielä. Tämä on kasvuprosessi.

Ville Hänninen uurasti jälleen yli 25 minuuttia jonka aikana kertyi 4p, 3l, 4s sekä 7 kohdistunutta virhettä.

Tilastojen kertomaa

Levyrit Lapualle 40-34

Menetykset Uralle 18-10

Seuraavan kerran #MeidänJoukkue esiintyy kotiyleisölle jo tiistaina, kun vieraaksi saapuu jo kerran tällä kaudella kohdattu Kouvolan Kouvot. Nähdään Kupittaalla!

Ottelutilastot

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä