Kohti kauden kohokohtia

Kevätkauden kulkiessa kohti runkosarjan päättymistä on #Meidänjoukkueella vielä yksi tärkeä kahden ottelun viikonloppu edessä. Tulevana viikonloppuna lopullisesti sinetöidään lähtökohdat playoff-otteluille. Perjantaina kotiluolaamme saapuu sarjassa viidentenä oleva Espoo Basket Team, ja sunnuntaina kohtaamme Vantaalla sarjan kakkossijaa miehittämän  PuHu juniorit.

Espoon pitäisi voittaa muun muassa #Meidänjoukkueemme, ja Korikouvojen pitäisi hävitä molemmat ottelunsa, jotta Espoo vielä nousisi playoff-taisteluihin. Todennäköisesti sarjaa johtava Kristika kohtaa Korikouvot ja #Meidänjoukkueemme aloittaa playoffit PuHu junioreita vastaan, mutta kotietu on vielä ratkaisematta. Panosta löytyy siis melkoisesti vielä tähän viimeiseen viikonloppuun!  Edellä mainitut asetelmat ovat tosin vielä vain spekulaatioita. Viimeisillä kahdella kierroksella playoffien lähtökohdat voivat vielä muuttua ratkaisevasti.

Viimeisen runkosarjan viikonlopun kaksoiskierros kiehtoo myös valmennustamme; näin Jukka Valpola tulevasta kaksoiskierroksesta:

– Runkosarjan viimeisenä peliviikonloppuna lopullisten sijoitusten lisäksi tulee joukkueen pelaaminen saada viimeisteltyä pudotuspelejä varten. Panosta siis riittää vielä molemmissa kohtaamisissa. Perjantaina vastaan tuleva EBT on pelannut varsin tasaisen kauden ja sillä on vielä teoriassa mahdollisuudet pudotuspeleihin. Kauden alussa EBT pyyhki meillä kotikenttänsä parkettia, joten nyt on revanssin paikka! EBT:n peli perustuu tehokolmikon Graham, Gouch ja Ceesay vahvaan yksi-vastaan-yksi pelaamiseen, joten tämän kolmikon pysäyttämiseen meidän tulee keskittyä.

EBT-peli pitää voittaa ei pelkästään revanssin takia, vaan myös jotta sunnuntaisessa pelissä olisi panoksena kotietu.

– Sunnuntaina Vantaalla haetaan lopullisia asetelmia jo viikon päästä alkaviin pudotuspeleihin. Joulun jälkeen PuHu sai vielä muutaman erittäin kovan vahvistuksen Eero Lehtisen, Otto Markkasen ja Jarkko Kyllösen muodossa. Laajalla materiaalilla operoiva PuHu on meille mahdollinen välierävastustaja – tämä seikka lisää sunnuntain pelin mielenkiintoa.

Päävalmentajallamme on vankka luottamus joukkueeseen, joka on myös ottelu ottelulta hitsautunut yhä paremmaksi ja yhtenäiseksi joukkueeksi. Silti tulevat playoff-pelit vaativat entistä enemmän kaikilta.

– Pudotuspelien ollessa ovella on joukkueen nyt viimeistään alettava ulosmitata sitä lopullista potentiaalia, joka siinä on. Yhdessä tekeminen korostuu, kun ottelutahti on erittäin kiivas perjantaista eteenpäin.

Samu viikonlopun pelien asetelmista

Tuleva viikonvaihde kiehtoo myös kokenutta, 16 pääsarjakauden kokemuksen omaavaa Kaaresvirran Samua. Samun tuoma johtajuus on nytkin kaudella monta kertaa tukenut joukkueen suorituksia ja on samalla saanut joukkueen entistä yhtenäisemmäksi. Kaiken pääsarjakausillaan saavuttanut Samu on myös laskenut tulevien otteluparien todennäköisyyksiä.

– Meille tärkeät kaksi peliä edessä. Molemmista peleistä voitto – PuHu yli neljällä pisteellä – niin kotietu välierissä on varma. Teoreettisesti on myös runkosarjan voitto kahdella voitolla mahdollista muttei omissa käsissä, sillä Kristikan pitäisi tuolloin hävitä kotonaan Munkkiniemen Kisapojille. Meillä on onneksi ollut muutaman viikon täysi miehistö jalkeilla, Santeri pois lukien, ja on päästy valmistautumaan pleijareihin.

Kymmenen pääsarjan playoff-vaihetta kokenut kapteenimme tietää, että nyt kun tosipelit alkavat on syytä virittäytyä peleihin, joissa kaikista on saatava kaiken irti.

– Todella hyvä että saadaan loppuun kovia pelejä sarjan kärkikastin joukkueita vastaan. Nämä ottelut palvelevat playoffeja hyvin, ja antavat lisää infoa mitä pitää parantaa joukkueena. EBT kohdattiin aivan kauden alussa Espoossa juuri ennen kuin Sean saapui Suomeen, eikä Eerokaan ollut Espoossa mukana.  Silloin saimme kunnon selkäsaunan. En usko että on kovin vaikea motivoida joukkuetta perjantain kohtaamiseen!

– Jos sekä me että PuHu voittaa perjantain ottelut, on molemmilla suuret panokset runkosarjan päätöskierroksella sunnuntaina. Voitolla PuHu varmistaa runkosarjan voiton, sekä kotiedun mahdollisiin finaaleihinkin, kun taas meidän voitolla he jäävät runkosarjan kolmansiksi ja meille vähintään runkosarjan kakkostila. Panosta siis riittää molemmilla. Luvassa on huikea lopetus kaudelle!

Tilastoista eväitä peleihin

Tulevat kaksi peliä ovat todella mielenkiintoisia: perjantain pelissä on meillä kalavelkoja maksettavana, ja menestyminen edellyttää EBT:n vahvan ulkomaalaisosaston pysäyttämistä. Toisaalta EBT:n peli on ollut viime aikoina pitkälti juuri neljänkin ulkomaalaisvahvistuksen varassa, penkiltä ei ole apuja herunut nimeksikään.  #Meidänjoukkueen viimeaikaiset otteet antavat kyllä uskon, että pelaamalla omaa peliämme, onnistumalla levypalloissa ja pitämällä pallosta huolta Espoo kaatuu.

PuHu Juniorit onkin sitten paljon kovempi vastus ja vieläpä Vantaalla. Tosin kotikenttä ei ole ollut PuHulle kovinkaan vahva – vantaalaiset ovat voittaneet vieraissa useammin kuin kotonaan. PuHu:n vahvistuksia ei pidä väheksyä: Jukan mainitsemat kovat kotimaiset ovat kaikki kokeneita pelimiehiä. Samunkin hyvin tuntema Lehtinen ja Kyllönen tuovat mukanaan PuHu:un yli 600 pääsarjaottelun kokemuksen. Pelissä on muutenkin sähköä ilmassa, koska PuHu pystyi syksyn pelissä pitkälti loppuratkaisuissa niukkaan voittoon, pelissä missä Eero ja Santeri loukkaantuivat…

Tule mukaan seuraamaan kovaa koristaistelua Monnarille perjantaina 3. maaliskuuta klo 18.30. Luodaan esimakua tulevien playoff-otteluiden tunnelmasta kannustaen ja tukien #Meidänjoukkue voittoon!  Sunnuntaina PuHu-ottelua voi seurata Koripalloliiton otteluseurannasta klo 17 alkaen.

Tagged under

Yhteistyössä