Kohti Kouvolaa

(29.11.2019) Pimeä marraskuu on kääntynyt lopuilleen ja vuorossa on #MeidänJoukkueen 8. ja viimeinen peli tässä kuussa. Kuukausi on ollut haastava, mutta mukaan on mahtunut myös ilahduttava Derby-voitto. Tänään matkustamme Kouvolaan, josta toivottavasti tulee iloisia uutisia.

Isäntä Kouvot

Reilun kolmen tunnin ajomatkan päässä Kaarinasta sijaitsee Kouvola, Kymenlaakson toinen maakuntakeskus. Reilun 82 tuhannen asukkaan kaupunki on yksi 2000-luvun menestyneimpiä koriskaupunkeja. Kouvot ovat tuoneet kaupunkiin 5 mitalia, joista viimeisin viime kevään hopeamitali. Joukkueessa tapahtui kesällä iso muutos, kun keväällä eduskuntaan valittu, Ura-kasvatti, Ville Kaunisto päätti komean koripallouransa ja luottotakamies Tuomas Hirvonen siirtyi naapuriin Lahteen sarjanousijan paitaan.

Aivan tyhjän päälle ei kuitenkaan Kouvolassa jääty, sillä monta vuotta kakkosjoukkueessa kehittyneet nuoret suomalaiset ottivat isompaa roolia tälle kaudelle. Erityisesti Severi Kaukiainen ja Teemu Knihtinen ovat ottaneet ison roolin Kouvojen pelistä tällä kaudella. Lisäksi monen vuoden ajalta tuttu David Gonzalvez jatkaa joukkueessa auttaen uusia ulkomaalaisvahvistuksia sopeutumaan pimeään Suomeen.

Edellämainittujen lisäksi isossa roolissa Kouvoissa on ulkomaalaiskolmikko Silas MelsonDuke SheltonDerrick Barden jotka kaikki operoivat kentällä yli 17 pisteen keskiarvoilla. Lisäksi sentteri Shelton pyörii sarjan levyritilastoissa aivan kärjessä (10,4 kpl/peli), ollen tällä hetkellä toisena Dustin Thomasin ja Steph Branchin välissä.

Kouvojen kauden yllätti kaikki, kun ensimmäisestä 6 pelistä irtosi peräti viisi voittoa mm. vakuuttava voitto Seagullsista. Alun jälkeen on ollut huomattavasti hankalampaa sillä viimeisestä 8 ottelusta on voittoja irronnut vain kahdesti. Viime ottelussa keskiviikkona Kouvot saivat vuorostaan kokea uudistuneen Korihaiden voitontahdon. Tuloksena tappio lukemin 88-75.

Miikka Luosmaa pelasi Kouvoissa kaudet 2015-17

Meidän Ura Basket eGameStars

Piiitkältä tuntunut #MeidänJoukkueen marraskuu tulee päätökseen tänään, kun Kouvolasta lähdetään hakemaan kauden toista vierasvoittoa. Ainekset voittoon ovat olemassa. Tiistaina Lapualla joukkue esitti jo parempaa puolustuspään tekemistä, mutta vielä pitäisi ottaa iso tasonnosto, jotta voidaan taistella voitosta ilman että pitää itse tehdä 110 pistettä. Hyökkäyspää ei ole ollut ongelma tällä kaudella. Nyt onkin keskityttävä erittäin tarkasti puolustukseen ja sitä kautta haettava flow-tila myös hyökkäämiseen.

Kokoonpanossa on tiistain tapaan hieman vajauksia, sillä Ville Hänninen jää kotiin ja Tyrell Greenin pelaaminen on vielä hieman epävarmaa. Lauri Hänninen puolestaan lähtee tänään mukaan Kouvolaan. Luvassa on jälleen isoja minuutteja avausviisikon miehille, onneksi edessä on viikon tauko Kouvola-vierailun perään.

Kokoonpanomme tänään: Stephaun Branch, Trey Niemi, (Tyrell Green), Dustin Thomas, Marius van Andringa, Miikka Luosmaa, Lauri Hänninen, Eero Sahlberg, Atte Perttu ja Joona Airenne.

Päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi ottelua näin:

”Molemmilla joukkueilla hieman vaikea jakso käynnissä. Tärkeää on että saadaan puolustuksessa taas yksi valtava harppaus eteenpäin. Toivottavasti saadaan sairastuvalta vähän apuja.”

Korisliigaa perjantaina Kouvolasta, Kouvot-Ura Basket eGameStars, klo 18:30. Ottelu nähtävissä Elisa Viihde Sportilla.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä