Kokenut Kotka kovempi

(7.11.2020) Torstaina kun kokoonpano Kotkaan ilmoitettiin oli Kevaughn Allenin ja Joona Tuomalan pelaaminen vielä epätodennäköistä. Onneksi molemmat saivat itsensä pelikuntoon ja avausviisikkoon. Itse ottelu Kotkassa oli jälleen tasoltaan hyvin vaihtelevaa.

KTP-Basket – Ura Basket 100-71 (29-21, 16-17, 32-16, 23-17)

Vaikka kaksi miestä saatiin viime hetkillä kokoonpanoon, oli Meidän Joukkue silti vajaavaisena liikkeellä, kun tärkeät palaset Ville Hänninen ja Trey Niemi olivat poissa pelistä vammojensa takia. Ottelun ensimmäisillä minuuteilla ei herrojen poissaoloa tosin huomannut. Joukkueemme aloitti ottelun todella pirteästi tykittäen kuudesta ensimmäisestä hyökkäyksestä palloa pussiin. Kapelimestareina toimivat kasvattiseuraansa vastaan pelannut Joona Tuomala (11p/5l/4s) kahdella kolkillaan ja Javan White (10/10/3t), joka hallitsi ilmatilaa molemmissa päissä kenttää. Ajassa 2:52 oli KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen pakotettu aikalisään Ura Basketin johtaessa 2-14. Aikalisä puri harvinaisen hyvin. Seuraavat 3,5 minuuttia menivät isännille 17-0 ja reilu johto oli nopeasti vaihtunut takaa-ajoasemaan. Erityisesti lapselliset menetykset antoivat kotkalaisille mahdollisuuden ja kokeneemmat isännät käyttivät tilanteen tappavan hyvin hyväkseen. 12 pisteen johto kääntyi neljänneksen aikana pahimmillaan 10 pisteen tappioasemaan. Ensimmäiselle tauolle rypisteltiin tilanteesta 29-21.

Toinen neljännes oli tasaista puurtamista alusta loppuun. KTP oli jatkuvasti hieman edellä ja Meidän Joukkue rimpuili mukana. Kymmenminuuttisen erikoisuutena oli Kotkan 16 pistettä, jotka kaikki tulivat ulkomaalaisvahvistusten tekemänä. Erityisesti Braxton Huggins (28/4/5) alkoi lämmetä, upottaen pelitilanneheitot 4/5 ja tehden 10 pistettä. Puoliajalle hyvistä iskuasemista 45-38.

Javan White (10/10/3t) oli ilmatilan herra erityisesti avausjaksolla. Kuva: Pekka Tenhonen

Toisen puoliajan alkuun molemmat joukkueet hakivat hieman askelmerkkejään ja odoteltiin, että kumpi peliä lähtee viemään. Lopulta Huggins oli se mies, joka halusi homman hoitaakseen. Huggins upotti joukkueelleen 8 pistettä putkeen ja ero kasvoi 13 pisteeseen. Oma pelimme haki pahasti itseään ja pisteitä saatiin aikaan lähinnä vapaaheittoviivalta. Todellisen pelintekijän puuttuminen paistoi pitkin ottelua pahasti otteissamme, eikä Kevaughn Allenin (11/4/4) pelikunto selvästi 100% vielä ollut. Jakso tylysti 32-16 ja KTP-Basketin johtaessa 77-54 viimeiselle kympille.

Ensimmäistä kertaa tällä kaudella Meidän Joukkue näytti lopettaneen uskomisen tässä Kotkan pelissä. Viimeinen neljännes oli suurilta osin ns. virkamies-palloa, joka oli pakko pelata pois. Neljänneksen erikoisuus oli se, että Ura Basketin kasvatit tekivät joukkueen 17 pisteestä 11. Varmastikin ensimmäinen kerta Korisliiga-historiassamme, kun yli puolet joukkueen pisteistä syntyi omien kasvattien toimesta. Loukkaantumisten takia mukaan otetut juniori-ikäiset Lauri Hänninen (7/2/1) ja Edvard Gullichsen (2p/1s) osoittivat luonnetta kentälle päästyään ennakkoluulottomilla ratkaisuillaan. Näiden poikien antamalla esimerkillä toivottavasti taas seuraavassa pelissä jaksetaan painaa!

Lopputulos Kotkasta pelitilanteisiin nähden reilut 100-71. Meiltä parhaana palkittiin kuinkas muutenkaan Kotkan kasvatti Joona Tuomala.

Ottelutilastot

Back to the Roots

Tulevalla viikolla palataan kotipelien pariin, kun sekä keskiviikkona että lauantaina pelataan kotona. Keskiviikon ottelu pelataan seuran kotipesässä Littoisten monitoimitalolla. Rajoitusten takia otamme monitoimitalolle 250 katsojaa. Pyydämmekin kausikortin omistajia ilmoittamaan tulostaan ennakkoon Mikko Granströmille, mikko.granstrom(at)urabasket.fi, tai saapumaan paikalle viimeistään 20 minuuttia ennen ottelun alkua, jotta saadaan mahdollisimman mutkaton tapahtuma järjestettyä kaikille. Kausikortin omistajille Matti21Back-fanipaidat alennettuun 15€ hintaan vain keskiviikkona!

Muille kuin kausarin omistajille lippu peliin 20€ ja hintaan sisältyy fanipaita!

Tervetuloa katsomoon äänekkäänä ja turvallisesti! Kuva: Hannu Tuominen

Korisliigaa keskiviikkona 11.11. klo 18:30 Littoisten monitoimitalolta, Ura Basket – Tampereen Pyrintö.

Yhteistyössä