Kolmas erä #MeidänJoukkueelle

(27.3.2018) Edustusjoukkueemme voitti välieräsarjansa kolmannen koitoksen tiistaina hurmiomaisen toisen ottelupuoliskonsa ansiosta. Joukkueemme johtaa ToPoa nyt voitoin 2 – 1, joten ottelusarja on ensi kertaa katkolla perjantaina Helsingissä.

27.3.2018 I-Div. A, 3. välierä: Ura Basket – Torpan Pojat 93 – 86 (18 – 29, 20 – 26, 32 – 12, 23 – 19)

Ottelun avauspuolisko oli Torpan Poikien näytöstä. Helsinkiläiset osuivat huikealla osumatarkkuudella vaikeistakin heittopaikoista. Oma joukkueemme joutui siten kaivamaan pallon kerta toisensa jälkeen korisukastaan eikä päässyt juoksemaan kenttää totutulla tavalla. Pitkää taukoa vietettiin vieraiden 17 pisteen johtoasemassa.

Kolmannelle jaksolle asteli uudestisyntynyt kotijoukkueemme. Valmentajakaksikkomme Kristian Palotie – Jukka Valpola oli juoninut tauolla pari taktista muutosta, ja onnistumisia alkoi tulla.

Ryhtiliikkeen ykkösnimi oli kapteenimme Eero Aaltonen (18/3). Eeron räjähtävät donkit, osumat kaaren takaa sekä ilmiömäinen puolustuspelaaminen sytyttivät koko joukkueemme. Yhtäkkiä onnistumisia alkoi tulla kaikilta muiltakin, ja iso ero oli ajettu kahdeksassa minuutissa umpeen.

Päätösneljännes sujui haltioituneen kotiyleisömme riemuksi niukasti oman joukkueemme hallinnassa loppuun asti.

ToPon Milton Jennings (28/21) ja LD Williams (18/4) väsäsivät koreja usein mahdottomistakin asennoista. Juuso Kauppinen (20/4) antoi jälleen kaksikolle oivallista tulitukea.

Oma joukkueemme vaihtoi ottelun tauolla haalarit ylleen. Pelin toisella puoliskolla puolustuksemme oli betonia ja joukkueemme täynnä työn sankareita. Upeiden urheilijoiden heittäytyminen pelin vietäväksi oli komeaa katsottavaa runsaslukuiselle kotiyleisöllemme.

Tinkimättömän puolustustyöskentelynsä palkkioksi pelaajamme pääsivät nauttimaan korinteosta leveällä rintamalla.

Tilastojen kertomaa

Ura heitti tarkemmin kolmoset 39 % vs. 25 %

ToPo heitti tarkemmin kakkoset 65 % vs. 52 %

Ura voitti pisteet penkiltä 42 – 2

ToPo voitti levyrit 40 – 33

Ura voitti koriin johtaneet syötöt 25 – 14

Uran PPP oli komeasti 1.03

Uran menetysprosentti oli ainoastaan 7.7

Uran syötöt/menetykset-lukema oli hieno 3.6

Tilastot

Krisun kommentit

”Tosi pienistä asioista nämä matsit ovat kiinni. Kauden aikana me olemme saaneet riittävästi opetusta, miten joukkueemme voi tällaisista vaikeista tilanteista selviytyä”, coach Palotie kommentoi ottelun käännekohtia.

”Olihan tässä matsin aikana aikamoisia tunteiden vuoristoratoja. Mutta lopputulos on, että me johdamme nyt otteluvoitoin 2 – 1, ja meidän on oltava 40 minsaa parempia vielä kerran. Fakta on, että viimeksi pelaamistamme 80 minuutista ToPo on ollut meitä huomattavasti parempi 60 minuuttia”, Palotie varoittaa lopuksi.

Ottelusarja jatkuu perjantaina Helsingissä Munkkiniemen yhteiskoululla kello 18.30.

Mahdollinen 5. välierä pelataan Littoisten monitoimitalolla sunnuntaina 1. huhtikuuta kello 17.00.

Yhteistyössä