Korisliiga alkaa!

(13.10.2020) Reilu seitsemän kuukautta edellisestä Korisliiga-ottelusta. Välissä paljon epäselvää ja epävarmuutta, mutta nyt kausi 2020-2021 on valmiina alkamaan. Uudistunut Meidän Joukkue ei ole vielä juurikaan päässyt treenaamaan koko joukkueen voimin, mutta jokainen mies kokoonpanossa puhkuu peli-intoa ja näytönhaluja pitkän tauon jälkeen.

Meidän Ura Basket

Kenties koko sarjan kovin siirtouutinen kauden alla oli Ura-kasvatti Matti Nuutisen paluu kasvattajaseuraansa. 13 vuoden kierros tuli päätökseen ja oli aika palata kotiin pitkällä sopimuksella. Kokenut, mutta vasta 30-vuotias, Matti toimii alkavalla kaudella luonnollisesti joukkueemme kapteenina.

Uusina miehinä seuraan saapui myös Teemu Sulonen ja Joona Tuomala. Sulonen on pitkään kärkkynyt isompaa roolia liigatasolla ja nyt on hyvä näytönpaikka ottaa rooli haltuun. Tarkkakätisenä tiedetty Teemu tulee levittämään kenttää hyvin ja luo omalla heittouhallaan tilaa muille operoida. Tuomala puolestaan on oppinsa saanut korishullussa Kotkassa ja viime vuosina tullut Kupittaalla tutuksi naapuriseura Namikan riveissä. Viime kaudella Joona T. kirjautti peräti yli 33 minuuttia peliä kohti Kristikan paidassa. Divaritasolla mainiot 14,5p/8,2l/2,6s tilastot viime kaudelta ja nyt ensimmäinen todellinen näytönpaikka liigatasolla.

Viime vuosilta tutut Trey Niemi, Ville Hänninen ja Joona Airenne jatkavaat edelleen joukkueen selkärankana ja ovat taas yhden vuoden kokeneempia. Viimeistä juniorivuotta aloittavat Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen ovat treenanneet kesällä taas lujaa ja janoavat minuutteja myös Korisliigassa.

Pohjois-Amerikan vahvistukset Kevin Bracy-Davis, Kevaughn Allen, Emmitt Holt ja Javan White kantavat isoa vastuuta tehoista. Bracy-Davis on entuudestaan tuttu mies Korisliigassa, sillä häneltä löytyy 36 ottelua liigasta Korihaiden sekä Kataja Basketin riveistä. White ja Holt puolestaan aloittavat ammattilaisuransa Kaarinasta. Urheilulliset nuoret miehet ovat erittäin motivoituneita ja ovat tulleet Suomeen nimenomaan tekemään nimeä, onhan Kaarinasta ponnistettu viime vuosina mm. Espanjan, Italian ja Puolan pääsarjatasolle. Takamies Allen puolestaan pelasti viime kaudella Montenegrossa, joten hänelle eurokoris on jo hieman tutumpaa. Erittäin urheilulliselta Allenilta voidaan odottaa näyttäviä donkkeja ja ilmavia kolmen pisteen heittoja.

Meillä on kasassa mielenkiintoinen nippu ja Coach Damion Dantzlerin energiaa kentälle luovan tyylin avulla ei tulevallakaan kaudella Kupittaalla ja Littoisissa joukkue jätä kylmäksi.

Vierailija BC Nokia

Avausvastus BC Nokian päävalmentaja Greg Gibson on erittäin tuttu mies niin kapteeni Nuutiselle kuin päävalmentaja Dantzlerille usean vuoden ajalta, kun kolmikko oli yhdessä Loimaalla valloittamassa Suomea ja Eurooppaa Bisonsien kanssa. Joten varmasti meiltä löytyy aseita Gibsonin miehistön pysäyttämiseen. Lisäksi Teemu Sulonen on viime kaudella ollut GG:n alaisuudessa niin uusimmatkin temput on tiedossa.

Pelaajapuolella Nokia on muuttunut jopa enemmän kuin meidän miehistö. Nokialta viime kauden jälkeen on lähtenyt Hopkins, Mattila, Dolenc ja tietysti Sulonen. Tilalle on tullut kokemusta kun Antero Lehto, Matias Ojala ja Lauri Toivonen täydentävät näätälaumaa tällä kaudella.

BC Nokia on preseasonilla napannut niin Katajan kuin Kauhajoenkin päänahat, joten odotettavissa on kova kamppailu.

Poikkeusajan ottelujärjestelyistä

Kupittaan palloiluhalli on jaettu kahteen lohkoon keskiviikkona. Lohkojen välillä ei tule liikkua, vaan pysytään siinä lohkossa, johon on alunperin tultu. Koripalloliitolta tuli tiistaina uusi maskiohjeistus. Uuden ohjeistuksen mukaan kaikkien tulee käyttää maskia koko ottelutapahtuman ajan. Ainoastaan syömisen ja juomisen ajaksi maskin voi ottaa pois omalla paikallaan. Katsomoissa tulee noudattaa turvaetäisyyttä perhekuntien välillä. Hyvä on jättää kaksi penkkiä väliin ja suoraan kenenkään eteen tai taakse ei mielellään mennä.

Korisliigan uusi maskiohjeistus: https://www.basket.fi/korisliiga/uutiset/korisliigassa-ja-muissa-koripallon-paasarjoissa-katsojilta-edellytetaan-jatkossa-kasvomaskin-kayttoa/

Otteluopas: https://urabasket.fi/korisliiga/otteluopas/

Lohkot keskiviikkona. Kultainen puoli, kausikorttilaiset ja Business Club, sisäänkäynti Joukahaisenkadun puolelta. Punainen puoli, juniorit perheineen sekä vierasjoukkueen kannattajat, käynti pääovesta Lemminkäisenakdun puolelta.

Tule mukaan avaamaan sarjakausi huippukoriksesta nauttien!

Ura Basket-BC Nokia keskiviikkona 14.10. klo 18:30 Kupittaan palloiluhallilla.

Liput –> https://www.lippu.fi/event/ura-basket-2020-2021-korisliiga-kupittaan-palloiluhalli-13259688/

Kausikortit saa haltuun –> https://www.lyyti.fi/reg/kausikortti

Yhteistyössä