Kotipelien avauksessa 7.10. vastustajana Oulun NMKY

Koripallokausi on jo edennyt monimuotoisesti: EM-kisat ovat jo käynnistäneet kauden. Ura Basketin A- ja B-juniorit ovat ehtineet raivata tiensä SM-sarjaan, mutta vasta nyt viimeinkin Monnarilla avataan kausi uuden joukkueemme esittäytyessä ensimmäisessä kotiottelussa. #MeidänJoukkue on uusiutunut, ja odottaa hyvän harjoituskauden jälkeen nälkäisenä ensiesiintymistä kotiluolassamme. Kohtaamme avausottelussamme Oulun NMKY:n.

Päävalmentaja Kristian Palotie on harjoittanut joukkuettamme monipuolisesti. Pelitapaan ja -nopeuteen on kiinnitetty erityistä huomiota, ja fyysisen valmennuksen resurssointia on kehitetty. Näin Kristian arvioi tulevaa vastustajaa:

– Edessä on Oulun ensimmäinen sarjapeli, joten heidän iskukykynsä on meille täysi mysteeri. Oululla puolestaan on käytössään meidän ensimmäisen ottelumme videointi. Peli tulee edellyttämään että osaamme reagoida heidän taktisiin valintoihinsa, toteaa Kristian.

Erityishaasteena Palotie pitää Oulun kykyä ymmärtää omat vahvuutensa ja pelata niiden kautta. Ynni on tunnetusti vaikea vastus etenkin omalla kotikentällään.

Joona Airenne läpimurron kynnyksellä

Ura-kasvatti, juniorisarjat taakseen jättänyt Joona Airenne on painanut koko kesän hyvin töitä koripallon eteen, ja hän on mennyt pelikovuudessa rutkasti eteenpäin. Joonalta odotetaan hyvän viime kauden jälkeen lopullista läpimurtoa.

Tuleva Oulu-pelin lähtökohdat ovat Joonalla selkeänä mielessä:

– Ynni on saanut kasaan hyvän rosterin, jossa lisämausteena toimii Ura Basketin kasvatti Oskari Virolainen. Oskari tunnetaan erityisesti tarkasta heittokädestään, ja näin ollen häntä ei saa jättää vapaaksi missään vaiheessa, tietää Joona.

– Omassa pelissä meidän täytyy pitää ennen kaikkea puolustuspää kasassa. Tärkeää on myös korkean tempon ylläpitäminen läpi ottelun.

Kauden alun odotus on myös kaksimetrisen 19-vuotiaan, hyvän heittotarkkuuden omaavan laiturimme mielessä:

– Kauden ensimmäistä kotipeliä on todellakin odotettu. Jo preseason peleissä saatiin Monnarille hieno tunnelma. Mahtavaa päästä pelaamaan kotiyleisön eteen! Toivottavasti mahdollisimman moni löytää tiensä Monnarille lauantaina.

Mitä tiedämme Oulun NMKY:stä?

Tilastojen ja rosterin perusteella on Oulun joukkue kovin erilainen kuin viime vuonna. Ilmari Kallio siirtyi Kotkaan ja poissa rosterista on myös Valtteri Mäkäläinen ja Jari Vanttaja. Preseason-peleistä on tietoa vain Luulajassa ja Äänekoskella tapahtuneista voittoisista vierailuista, joissa joukkue oli vielä rakennusvaiheessa. Viimeisimmät rosterin ja valmennuksen täydennykset on tehty vasta ihan viime viikkoina, joten varmasti kotiavauksessa on joukkueellamme selvästi iskun paikka. Mielenkiinnolla odotetaan Ura-kasvatin Oskari Virolaisen paluuta entiseen kotisaliinsa. Vuosimallia -93 oleva Oskari oli jo junioriaikanaan yleisön suosikki, jonka kolmostykki toimi hyvällä prosentilla ja ratkoi aikanaan monta peliä Uran hyväksi. Oskari pelasi Urassa myös kolme kautta I-divaria ennen siirtymistään opiskelujen takia toiselle paikkakunnalle. Viime kaudella Oskari teki läpimurtonsa Oulussa tehden liki 10 pistettä per ottelu. Muita seurattavia pelaajia on Kristoffer Clement sekä ulkomaalaisvahvistukset, joista on hyvin vähän ennakkotietoa.

Tervetuloa avaamaan uutta mielenkiintoista koripallokautta ja kannustamaan meidän joukkueemme voittoon Littoisten monitoimitalolla lauantaina 7.10.2017 klo 17.

Yhteistyössä