Kotiviikko käyntiin Kouvoilla

(3.2.2021) Meidän Joukkue pelaa tällä viikolla kaksi ottelua kotipesässään Littoisissa. Tänään keskiviikkona vierailulle saapuu Kouvot Kouvolasta ja lauantaina Pieti Poikola tuo Lahti Basketballin Kaarinaan.

Mielenkiintoinen Kouvot

Kausi on Kouvolassa ollut erityisen vaikea. Jo syksyllä kaikki ulkomaalaisvahvistukset lomautettiin/vapautettiin ja hetki mentiin täysin suomalaisella kokoonpanolla. Joulun alla Kouvolaan siirtyi Uudestakaupungista Bo Zeigler (10,8p/6,6l), joka on ollut pirteä palanen Kouvot-nipussa.

Kouvoja ei missään nimessä saa aliarvioida, vaikka kokoonpanossa on vain yksi ulkomaalaisvahvistus. Suomalaispelaajat ovat tasonsa osoittaneet jo aikaisempina kausina ja ovat ottaneet haasteen vastaan tällä kaudella toden teolla. Tuomas Hirvosen (15,6p/5,4s) tuntevat kaikki korista seuraavat. Hirvonen on usein pyörittänyt Ura Basketin joukkueita junioreissa tai aikuisissa ja hänen hidastaminen onkin avaintekijä kun voitosta taistellaan. Severi Kaukiainen (12,1p/3,9s) kantoi viime kaudella jo ison vastuun Kouvojen pelinjohtamisesta ja on Hirvosen rinnalla erinomainen takamies Korisliigaan.

Laituriosastolle on Kouvoilla laittaa mm. Teemu Knihtinen (4,9p/4,3l), Oscar Storgård (5,5p) ja Vili Nyman (5,9p/4,3l). Knihtinen on perusvarma työjuhta. Storgård puolestaan erinomainen heittäjä, joka ei ratkaisuja pelkää. Nyman erittäin urheilullinen, jolta löytyy paljon potentiaalia joka puhkeaa vähitellen kukkaan.

Sentteriosastolta löytyy 207 senttinen Ilmari Toikkanen (3,7p/2,8l) ja peräti 214 senttinen Aapeli Syrjämäki (2,6p). Nuorilta miehiltä löytyy potentiaalia ja ovatkin tulevaisuuden nimiä Korisliigassa.

Kevin Bracy-Davis oli hurjassa vireessä viime ottelussa

Meidän Joukkue keskiviikkona

Lauantaina joukkueemme sai kasaan 107 pistettä Lapualla, joten hyökkäyspelin toimimisesta ei ole epäselvyyksiä. Isoin kysymys voiton edellä on puolustus. Kobrat onnistuivat kahdeksaan päivään tekemään kahdesti yli 100 pistettä Meidän Joukkueen koriin. Jos puolustuksessa nähdään samaa taisteluilmettä kuin hyökkäyksessä nähtiin Kobrat-pelin toisella puoliajalla, niin voitosta tullaan taistelemaan tänään.

Kevin Bracy-Davis (20,4p/6,2l) onnistui loistavasti edellisessä pelissä pakottamatta ollenkaan. Hänen takanaan onnistumisia kaivataan erityisesti Kevaughn Allenilta (12,5p/3,3l) sekä kapteeni Matti Nuutiselta (12p/5,9l).

Takakentällä myös Trey Niemi (8,5p/3,6s) on varmasti merkitty mies Kouvot-valmennuksen papereissa. Ville Hänninen (5,4p/3,4s) ei ole viime peleissä ollut parhaimmillaan ja häneltä on lupa odottaa parempia esityksiä.

Korin alla on mielenkiintoista nähdä miten Emmitt Holt (8p/6,1l) taistelee pidempien Kouvot-senttereiden kanssa.

Tänään nähdään myös uusi Ura Basket-kasvatti Korisliiga-kokoonpanossa, kun 2002-syntynyt Veeti Ala-aho pukee liigajoukkueen pelipaidan päälleen otteluun. Kova duuni palkitaan aina!

Korisliigaa Littoisten monitoimitalolta 3.2.2021 klo 18:30, Ura Basket vs. Kouvot. Ottelu nähtävillä vain Ruutu plus-palvelun kautta!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä