Kotivoitto Lappeenrannasta, seuraavana Joensuu

(5.11.2021) Miesten edustusjoukkue suuntaa sunnuntaina Joensuun Kataja Basket Talentsin vieraaksi. Pitkä matka taittuu kevyemmin, kun mukana kulkee Lappeenrannan NMKY:stä otetun voiton tuomat pari sarjapistettä.

Räjähtävä alku riitti voittoon Lappeenrannasta

Ura Basket – Lappeenrannan NMKY (Miesten 1. divisioona B)
96–79 (33–16, 19–15, 25–27, 19–21)

Meidän joukkueemme pisti todellisen pistepyörremyrskyn käyntiin hetki alkuminuuteilla. Samalla onnistuttiin pitämään intensiteettitaso puolustuspäässä todella korkealla. Juoksemalla kenttää saatiin aikaiseksi tarvittava ero, ja peli oli käytännössä voitettu jo alussa.

– Puolitoista erää oli tosi hyvää peliä, meitä parhaimmillaan. Oli tosi aggressiivinen puolustus, ja sen ansiosta Lappeenranta ei saanut peliään käyntiin, kertoo päävalmentaja Arttu Mannelin.

Koko peliä ei kuitenkaan pystytty pitämään samaa korkeaa energiatasoa yllä, ja Lappeenranta olisi voinut tehdä pelistä tiukan. Sen lisäksi Ura Basketin tilastoihin kirjattiin jälleen liikaa menetyksiä, tällä kertaa niitä saatiin aikaiseksi 23 kappaletta.

– Menetyksien suuri määrä on edelleen ongelma, tarkoittaen sitä, että nopean pelin yhdistäminen kontrolliin on vaikeaa. Vielä on liikaa huolimattomuutta, kommentoi Arttu.

Lauri Hänninen (25/3/4) oli jälleen hyvä ennen kaikkea hyökkäyksessä, ja odotamme, että hän onnistuu saamaan myös puolustuksellisesti itsestään vielä hieman lisää irti. Teemu Ritanotko (8/7/4) toimitti taas taattua laatua varmuudella.

Edustuksemme man of the match oli Elias Diaz Suomela (18/3/4). Kuluvalla kaudella Ura Basketissa debytoinut Elias on osoittautunut ovelaksi tyypiksi, joka energiansa myötä ottaa niin joukkueen, kun myös katsomon mukaan peliin.

– Kun muuten hyytyi difu, pystyi Elias edelleen pitämään saman energiatason yllä. Kolmannella neljänneksellä oli pelissä jo vaaran merkkejä, mutta siinä vaiheessa Elias toi hyvän energian puolustukseen, ja ote saatiin hetkeksi takaisin, kiittelee Mannelin.

Lappeenrannan ylivoimaisesti tehokkain pelaaja oli jo monta vuotta Suomessa viihtynyt Aubrey Conerly (31/4/6).  

Ottelutilastot (linkki avaa basket.fi-sivuston uuteen välilehteen)

Keula kohti Karjalaa

Tulevana viikonloppuna joukkue suuntaa Joensuuhun. Vastassa on Kataja Basketin akatemiajoukkue Talents, joka on uusi tulokas miesten B-divarissa. Katajan ottelut ovat olleet vauhdikasta touhua, varsinkin kotona. Joukkue on pelannut tiukkoja pelejä, vaikka tappioita on tullut.

– Katajalla on nuorehko jengi, missä pelaa heidän liigaringissä mukana olevia pelaajia, plus vanhempia pelureita. Talents pelaa kovalla energialla ja tempolla, oikealla nuoruuden innolla, kertoo Arttu.

Ennakoitavissa on siis hyvävauhtinen peli. Kannattaa tuunata Ruudun urheilutaajuudelle sunnuntaina 7.11. klo 15!

Edustuksemme seuraava kotimatsi Littoisten korispyhätössä on sunnuntaina 14.11. klo 17, jolloin vieraaksemme saapuu Leppävaaran Pyrintö. Isänpäivän kunniaksi on luvassa koko perheelle kivoja hetkiä koriksen parissa.

Tervetuloa Monnarin katsomoon viihtymään koriksen parissa!

Kuva: Marko Hänninen

Tagged under

Yhteistyössä