Kouvojen puolustus pakotti Uran virheisiin

Ura Basket – Kouvot   66-92 (8-20, 24-23, 25-20, 9-29)

Pudotuspeleihin valmistautuva Kouvot pääsi yllättämään Uran taktisesti puolustuspelaamisellaan, ja pakotti Uran 20 pallonmenetykseen. Kouvojen puolustus oli liikkuva ja sinnikäs ja vaikeutti huomattavasti Ura heittopeliä. Heitot olivat suurin osa haastettuja, eikä Uran ensimmäisen jakson kuusi pallonmenetystä ja kaksi vapaata ohi heitettyä lay up’ia helpottanut illan urakkaa, jossa Ura vielä pääsi viiden pisteen päähän, mutta jossa todellinen taistelu voitosta silti jäi keskiviikkoillan tasoeron päähän. Lopussa Kouvot venytti eron 26 pisteeseen.

Ensimmäisellä jaksolla Uran heitoista osui vain joka viides, kun Kouvot teki omansa 53% tarkkuudella. Kahdeksan tehtyä pistettä kertoo paljon.

Toisella jaksolla Kouvojen heittopeli hyytyi, ja levypallot korjasi ennen kaikkea Jesse Perry. Vaikka Ura jakson voittikin, ei se kuitenkaan saanut joukkuepeliään sujuvaksi, pallon liike pysähtyi liikaa ja ratkaisut olivat enimmäkseen yksilösuorituksia, jotka nyt onnistuivat, mutta jotka harvoin kantavat loppuun asti.

Stephen Croone (20/5/3) oli paras pistemies meiltä

Kolmannella jaksolla sama kuvio jatkui, ja Ura pääsi jo 52-57 -tilanteeseen. Neljäs jakso oli sitten väsyneelle joukkueelle liikaa, jakso alkoi kahdella pallonmenetyksellä ja yhdellä kolmen sekunnin rikkeellä, Kouvot otti 6-0 -nykäisyn, ja ottelu meni sitä myöten vastustajalle.

Jesse Perryä ja Mikael Sandbergia tuplattiin korin alla tehokkaasti, eikä Uralla siellä varsinaista uhkaa ollutkaan, edes lyhyempiä puolustajia vastaan. Eetenkin Jesse tyytyi aika passiiviseen pelaamiseen. Toisaalta Kouvojen puolustuksen kovuus auttoi asiaa.

”Päätettiin vaihtaa puolustuspelaaminen vaihtavampaan ja aggressiivisempaan, ja se toi ihan hyviä onnistumisia meidän puolustamiseen tänään”, sanoi Kouvojen plus-miinus -tilastoykkönen (19) Teemu Knihtinen.

Ura Basketin Jesse Perryn hyvä oman pään levypallopelaaminen (18kpl yhteensä) piti levypallotilaston tasaisena (40-44), mutta hyökkäyspään pallonmenetykset ja ahtaalle puristettu Uran heittopeli eivät antaneet Uran parin kirinkään jälkeen kotijoukkueelle voittoon tarvittavaa uskoa ja asennetta. Lopuksi iski väsymys, ja sitä myötä suurin usko omaan tekemiseen.

Kouvojen käskyttäjä Jyri Lehtonen yltyi hehkuttamaan Trey NIemeä (10p/3s) ottelun lehdistötilaisuudessa

Ura Basketin kapteeni Eero Sahlberg sanoi otteluun valmistautumisen menneen hyvin, mutta Kouvojen kokoonpanomuutos (Thomas Gipson III ei pelannut) mahdollisti Kouvojen yllättävän taktiikan muutoksen.

”Emme pystyneet lennosta vastamaan siihen, ja se on puolustus, jota vastaan meillä on ennenkin ollut vaikeuksia ja oli tänäänkin.”

Ura Basketin valmentaja Kristian Palotie myönsi, että taktisessa valmiudessa oli valtava ero kahden joukkueen välillä.

”Kouvojen täsmällisyys tekemisessään oli meille todella vaikeaa. Tänään emme myöskään pystyneet vastaamaan vastustaja korin alle pelaamiseen, vaikka se osaaminen meillä teoriassa onkin, toistoja vaan ei ole tarpeeksi. Kouvot tiesivät meidän systeemit hyvin ja pystyivät häiritsemään jo ekaa syöttöä ja pakotti meidät pelikirjalta ulos. Kaksi peliä on jäljellä, ja molemmat pitäisi voittaa.”

Ottelutilasto

Lehdistötilaisuus

Kuvat: Hannu Tuominen

#MeidänJoukkue pelaa seuraavan kerran 13.4. Luvassa tällöin kauden viimeinen kotiottelu! Kaikki hallille vielä kerran kannustamaan Ura Basketia! #Uraperhe

Yhteistyössä