Kouvojen viisikko liikaa

(30.11.2019) #MeidänJoukkue kävi haastamassa hallitsevaa hopeamitalistia Kouvolan perjantai-illassa. Hyvästä tsempistä huolimatta isännät eivät antaneet meidän yllättää.

Kouvot-Ura Basket eGameStars 97 : 82 (22-20, 28-23, 24-16, 23-23)

Kuten niin monesti tällä kaudella, niin myös perjantaina #MeidänJoukkueen alku vierasottelussa oli suoraan sanottuna heikko. Kokenut David Gonzalvez (13/5s) pääsi nautiskelemaan ensimmäiseen kahteen minuuttiin helpot 7 pistettä ja Kristian Palotie oli pakotettu aikalisään. Aikalisän jälkeen peliin saatiin hieman järkeä ja myös itse päästiin taululle erityisesti Stephaun Branchin (28/5/6/3r) ja Dustin Thomasin (18/11/3) johdolla. Kuuden minuutin pelin jälkeen kävimme jopa johdossa. Avausjakso kuitenkin Kouvoille 22-20.

Toisella jaksolla isännät pääsivät nautiskelemaan meidän vajaavaisesta puolustuksesta ja erityisesti Derrick Barden (17/10) rankaisi meitä rankasti. Hyökkäyspäässä oli vaikeaa Kouvojen sumputtaessa Stephin ajoja vahvasti. Puoliajalle taisteltiin iskuasemissa, 50-43. Avauspuolikkaan tilastokummajainen oli joukkueiden hyökkäyslevypallot, sillä 20 minuutin pelin jälkeen kummallakin oli vain 1 hyökkäyspään levypallo.

Steph Branch oli jälleen meidän pistekunkku

Toinen puoliaika alkoi takkuillen ja Kouvot saivat nykäistyä eron taas 15 pisteen tuntumaan. Hyvistä yrityksistä huolimatta ero pysyi koko ajan turvallisen tuntuisesti isäntien kannalta noin 10 pisteessä. Liian moni vapaa kolmen pisteen heitto osui rautoihin ja vapaaheitotkin olisi voinut laittaa huomattavasti paremmin sisään, jotta oltaisiin voitu taistella voitosta. Viimeisellä jaksolla kumpikin joukkue pääsi kokeilemaan uusia juttuja ja myös junioriosasto pääsi kentälle ottelun lopuksi.

Tilastojen kertomaa

KouvotUra Basket
Avausviisikon pisteet9175
Pisteet penkiltä67
Suurin pisteputki99
Pisteet 3 sek alueelta3844
Pisteet nopeista hyökkäyksistä717
Pisteet vastustajan menetyksistä1025
Pelitilanneheitot35/5931/73
Vapaaheitot14/1411/20
Pisteet per pallonhallinta1,150,88
Dustin Thomas voitti sarjan levyrikuninkaiden kamppailun 11-9

Lehdistössä kuultua

Miikka Luosmaa: ”Ensinnäkin onnittelut Kouvoille. Se mitä Kouvolassa on tehty jo vuosia vaikka päävalmentajat ovat välillä vaihtuneet, niin Hursa (Antti Hurri) ja kumppanit tekevät päivittäin täällä tosi hyvää duunia. Täällä pelataan hyvää korista vaikka ehkä paperilla ei ole mikään maailman kovin nippu. Siihen lisäksi tosi hyvät vahvistukset niin kyllä meillä oli tänään heitä vastaan kädet täynnä töitä. Ollaan kamppailtu koko kauden puolustuspelaamisen kanssa, sitä ollaan nyt tällä viikolla yksinkertaistettu ja treenattu, mutta sitä ei olla vielä saatu peliin kuin hetkittäin. Kouvot pystyi aikalailla repimään tänään auki meidän puolustuksen. Meidän ongelma on se, että niitä pisteitä tulee kaikkialta. Ei ole vain yhtä asiaa mikä korjaamalla tippuisi 20 pistettä vastustajalta pois.”

Kristian Palotie: ”Pitää onnitella Kouvoja erinomaisesta matsista. Tuntuu, että he olivat tänään parempia mitä he ovat olleet viimeisissä otteluissa. Me puhuttiin ennen matsia Kouvojen hyökkäyspään ratkaisuista, että jos me ei pystytä riittävästi ahdistamaan heitä niin sitten he tekevät taktisesti erittäin hyviä valintoja. Asioita mitä me on pyritty yksinkertaistamaan niin kerta toisensa jälkeen niitä unohdettiin. Kun antaa vaikka Severille tarpeeksi aikaa tehdä valinta, että syöttääkö rullaukseen vai kauimmaiseen kulmaan niin kyllä hän sen valinnan osaa tehdä jos siinä ei ole painetta. Osittain näissä näkyy myös valitettavasti meidän 1vs1 -puolustustaito. Jos vaikka verrataan Kouvojen ulkomaalaisvahvistuksiin, vaikka meillä on hyvät vahvistukset, niin puolustusmielisyys ja puolustuskyky niin sitä ei valitettavasti tule riittävästi. Puolustus ei ole meidän kotimaisillakaan se suurin vahvuus. Resepti on aika vaikea, mutta meidän on pystyttävä parantamaan puolustusta valtavasti.”

Meidän Ura Basket eGameStars palaa Korisliiga-parketille itsenäisyyspäivänä Kupittaalla kun vierailulle saapuu juuri eurotaipaleensa tältä kaudelta päättänyt Kataja Basket saapuu vierailulle. Ottelu alkaa poikkeuksellisesti jo klo 16:00! Tervetuloa mukaan!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä