Kovatasoinen toinen kierros toi pari voittoa EYBL:stä

(17.1.2023) Nollaseiskat vahvistettuina parilla nollakasilla ja yhdellä nollaysillä kävivät viikonloppuna Tallinnassa kauden toisen EYBL-turnauksen merkeissä. Tässä valmentajan turnausraportti sekä poikien kommentit peleistä.

Perjantaina vastassa Reinar Halli KK sekä Audentes

Ennen turnausta tuli mietittyä, että kansainvälinen tempo pitää löytää heti alkuun. Tähän ei päästy ensimmäisessä pelissä Reinar Halli KK:ta vastaan kuin ajoittain. Puoliaikaan asti pärjättiin kohtalaisesti, mutta Reinarin pojat pystyivät lisäämään vauhtia ja karkasivat tavoittamattomiin ja heille ansaittu voitto luvuin 62–43.

Iltapäiväpelissä Audentesia vastaan pärjäsimme jo paremmin, mutta heiltä kaksi pelaaja oli ylitse muiden. Muun muassa Barcelonan, Zalgiriksen ja Baskonian testileirillä vieraillut Kaur Tomann ja toinen fyysisesti kehittynyt Rasmus Elop olivat meille vaikeita pideltäviä. Samoin oli kolme kolmosta putkeen heittänyt Art Jorro, joka osui silloin, kun piti osua. 28–20 taukojohto kääntyi lopulta kahdeksan pisteen tappioon.

Lauantaina Boler Oslo sekä Tartto

Lauantaiaamulla selvisi, ettei Ami pysty pelaamaan enää lopputurnauksessa. Aamupelissä vastaan tuli paljon kehittynyt Boler Oslosta. Oslo rypisteli hienosti meitä vastaan ja olivat vielä puoliajalla 31–27 johdossa. Toisella puoliajalla saimme nostettua omaa tekemisemme tasoa ja pakotettua vastustaja pallonmenetyksiin, joista saimme juostua helppoja koreja. Turnauksen voittotili auki ja loppulukemat 61–52.

Iltapäiväpelissä Tarttoa vastaan mentiin kolme jaksoa tasaisissa merkeissä, mutta heikko viimeinen jakso, missä saimme vain kaksi pistettä aikaiseksi, varmisti hyvin valmennetulle Tartolle voiton lukemin 36–47. Pelin jälkeen oli sovittu fanitapaaminen liki 30 matkaan lähteneen fanin kanssa. Unibet Sport Bar toimi kohtaamispaikkana ja vietimme mukavan illan isolla porukalla.

Sunnuntaina ah, niin tuttu vastustaja 😊

Sunnuntain aamupelistä tulikin huikea trilleri. Tapiolan Honka aloitti hyvin ja me roikuimme muutaman pisteen päässä. Kolmetoista sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä pääsi Honka kovalla ajolla kolmen pisteen johtoon, mutta Lucaksen kylmänviileä kolkki tasoitti ottelun ja vei sen jatkoajalle. Jatkoajalla saimme puolustuksen toimimaan eikä Honka saanut tehtyä yhtään pelitilannekoria. Me saimme Teddyn toimesta pari hyvää ajoa ja Benkku viimeisteli vapareilla meille neljän pisteen voiton.

Lucas ja Benkku kommentoivat

Lucas Kalliomäki ja Benjamin Granström ovat samoilla linjoilla: Uran paras peli oli viimeinen matsi Honkaa vastaan.

– Siinä pelissä hoidimme puolustusta hyvällä tavalla ja saatiin hyvin riistoja, jonka kautta saatiin nopeita hyökkäyksiä. Taisteltiin loppuun saakka ja voitto tuli jatkoajalla hyvällä joukkuepelaamisella, kertoo Lucas.

Kansainväliset pelit ja tiivis turnaustempo vaativat sitoutumista ja määrätietoisuutta. Mutta parhaimmillaan pelit ja matkat antavat todella paljon.

– EYBL-peleistä opin paljon hyvää. Varsinkin sen, että heittoja pitää saada enemmän ilmaan. Fyysisesti vastustajat olivat myös kovia. Peleissä pitää aina olla valppaana. Levypallot olivat myös huolenaihe joissain peleissä, joten sitä pitää kehittää, toteaa Lucas.

Benkulle, joka nuoremmasta iästään huolimatta on jo todellinen EYBL-konkari, turnaukset ovat tärkeitä.

– Sieltä saa paljon kovempia pelejä kuin Suomessa ja se antaa pelikovuutta, päättää Benjamin.

Valmentajan analyysi

Oli taas todella opettavainen turnaus. Kaikissa peleissä pystyttiin taistelemaan tasapäisesti voitosta. Fokus pitää olla koko ajan 100 %. Ajoittain pelirohkeuteen olisi tarvittu seuraava vaihde silmään, mutta pääsääntöisesti pelattiin kyllä tuomarin salliman linjan mukaisesti. Hyökkäyksessä palloton liike hyytyi ajoittaan. Levypallopelissä olimme altavastaajia jokaisessa ottelussa, mutta vaikka vastustaja pääsi kahmimaan hyökkäyslevyjä selvästi meitä enemmän, niin emme silti hävinneet montaa pistettä näissä tilanteissa. Hävisimme yhteensä vain 14 pisteellä hyökkäyslevyjen uudet yritykset, joten ei se huonosti mennyt, sillä olimme myös itse hyvin aktiivisia hyökkäyspään levypallotilanteissa. Puolustuksemme aiheutti läpi turnauksen vastustajille paljon menetyksiä ja tämä onkin se asia mikä pitää saada toimimaan, jos kotimaan sarjassa ja seuraavalla EYBL-kierroksella halutaan taistella pisteistä.

SM-sarjapelit jatkuvat jo ensi lauantaina klo 11.00 Monnarin kotiluolassa. Vastaan tulee aina vaarallinen Tampereen Pyrintö. Tervetuloa kannustamaan joukkue hyvään kevätvireeseen!

Tagged under

Yhteistyössä