Kristika parempi ystävänpäivän Derbyssä

(14.2.2018) Turun Kristika kuittasi edellisen paikallispelin tappionsa ja vei ansaitusti kauden toisen paikalliskamppailun nimiinsä.

14.2.2018 Miesten Div. A: Kristika – Ura Basket 75 – 68 (19 – 26, 23 – 15, 18 – 18, 15 – 9)

Kilpakumppanien tasaväkisyyttä kuvastaa, että ottelun johtoasema vaihtui kaikkiaan 15 kertaa. Päätösneljänneksen alkuminuuteilla meikäläiset johtivat vielä kahdella pisteellä. Oletusarvona oli, että melkoisen vaihtorumban jälkeen meiltä löytyy enemmän tuoreita jalkoja. Toisin kuitenkin kävi.

Jostakin syystä meiltä valot sammuivat. Puolustuspäässä tuli joitakin merkkausvirheitä ja hyökkäyksessä huonoja heitonvalintoja. Kotijoukkue käytti tilaisuutensa ja juoksi 15 – 0 runin myötä tavoittamattomaan johtoon ja voittoon.

Kristikan Mikael Sandberg (23/14/5s) upotti ratkaisuhetkillä pari haamukolmosta. Timka Jaakkola (16/6) nosti suoritustasoaan tuntuvasti edellisestä kohtaamisesta. Aubrey Conerly (15/2) oli joukkueensa kolmas kova korintekijä.

Meiltä Pyry Rainamaa (14/5/3s) piti omalla vahtivuorollaan Ässä Sandbergin taas hyvin kurissa. Trey Niemi (10/0) toi kaivattua energiaa vaihtopenkiltä. Muu joukkueemme sen sijaan alisuoritti. Haparoimme toistuvasti hyökkäysten päättämisessä aivan avopaikoistakin. Vapariviivaltakin jäi tuiki tärkeitä pisteitä nappaamatta.

Tilastojen kertomaa

Ura voitti pallonhallinnat 96 – 87

Ura voitti levyrit 43 – 40

Uralla oli vähemmän menetyksiä 15 vs. 20

Ura hävisi pisteet per pallonhallinta 0.86 vs. 0.70

Tilastot

Krisun kommentit

”Meillä oli tänään ottelussa kahdeksan koriin johtavaa syöttöä ja viime matsissa Kouvolassa kymmenen. Meidän keskiarvomme kaudella on kuitenkin 20. Se kuvastaa vain, että me emme pääse juuri nyt helppoihin korintekopaikkoihin, jotka ovat luontaisia meille,” Ura Basketin päävalmentaja Kristian Palotie analysoi matsin jälkeen.

”Heikot heittoprosentit osoittavat, että jostain syystä tilanteet tulevat liian nopeasti tai häiritysti, emmekä ole valmiita laittamaan palloja koriin. Harjoituksissa minun on pystyttävä luomaan tilanteita, jotka valmistavat pelaajia paremmin näitä tilanteita varten”, coach Palotie piiskasi itseään.

Kuvat: Pekka Tenhonen

#MeidänJoukkueen seuraava kotiottelu on perjantaina 23. helmikuuta kello 18.30. Silloin kotipesäämme Littoisiin saapuu vieraaksi maineikas Torpan Pojat Helsingistä. Tervetuloa!

Yhteistyössä