Kristika vei finaalipaikan

(14.3.2017) #MeidänJoukkue joutui taipumaan Kristikalle neljännessäkin välieräottelussa, ja näin turkulaiset etenivät Divari B:n finaalipeleihin voitoin 3 – 1.

14.3.2017 Miesten Div. B, 4. välierä Ura Basket – Kristika 76 – 82 (18 – 22, 25 – 20, 14 – 20, 19 – 20)

Ottelun alkupuolisko eteni joukkueiden aikaisempien kohtaamisten tapaan tasaisissa merkeissä. #MeidänJoukkueen Joona Forsström oli liekeissä. Hän tehtaili jo pitkään taukoon mennessä komeasti 15 pistettä ja peräti kymmenen levypalloa. Timka Jaakkola pussitti puolestaan Kristikalle samaiset 15 pinnaa.

Kolmannen jakson puolivälissä molemmilla joukkueilla oli usean minuutin pituinen kuiva kausi, kunnes vieraat saivat repäistyä neljänneksen päätteeksi viiden pisteen johdon.

Päätösjaksolla erotuomarikolmikko astui isoon rooliin. #MeidänJoukkueen joukkuevirheet täyttyivät kotiyleisömme ällistykseksi ensimmäisen 27 sekunnin aikana! Pahimmillaan vieraat johtivat jo kymmenellä pisteellä, mutta huumaavassa huutomyrskyssä meikäläiset nousivat jo tilanteeseen 76 – 77, kun peliaikaa oli jäljellä puolitoista minuuttia. Valitettavasti kaikki viimeiset heittoyrityksemme epäonnistuivat, ja Kristika pääsi juhlimaan finaalipaikkaansa.

Timka Jaakkolan (22/10/3s) lisäksi Kristikan Eero Innamaa (27/2/9s) pelasi huippupelin. Myös Mikael Sandberg (13/7/5bl) ja Mikael Laihonen (10/5) onnistuivat hyvin.

Joona Forsström (21/14/4s) oli #MeidänJoukkueen paras. Hänestä on kehittynyt tällä kaudella Pelaaja. Ville Hänninen (16/5/4s) joutui kovassa puristuksessa tekemään valtavasti töitä koriensa eteen. Sean Harrisin (12/13/4s) sekä Jermaine Watsonin (8/2) panos jäi vaatimattomaksi.

Tilastojen kertomaa

Kristika heitti tarkemmin kakkoset 56 % vs. 37 % ja vaparit 62 % vs.50 %

Kristika voitti aloitusviisikon pisteet 75 – 62

Kristika voitti vaparipisteet 13 – 7

Ura voitti levyrit 52 – 38

Ura voitti pallonhallinnat 106 – 94

Ura ”voitti” virheet 25 – 18

Uran pisteet per pallonhallinta oli kehno 0.72

Uran menetysprosentti 17,0 oli liian korkea

Tilastot

Kova työ palkitaan 

Kristikan kausi on ollut upea. Valmentajatrio Ruohonen-Salmi-Innamaa on onnistunut ajamaan sisään liikkuvan pelitavan, jossa yksilöt saavat optimaalisesti vahvuutensa esiin. Joukkue on pysynyt myös koko kauden erittäin hyvin terveenä, mikä on menestymisen kannalta aina ensiarvoisen tärkeää. Toivotamme turkulaisille tsemppiä finaalipeleihin!

#MeidänJoukkueelle putoaminen kauden tässä vaiheessa on pettymys. Seuraorganisaatiomme sekä edustusjoukkueemme taustat ovat vahvistuneet viime vuosina siinä määrin, että kestämme jo mainiosti vertailun Divari A:n seurojen kanssa. Määrätietoinen työmme jatkuu ja tulee aikanaan saamaan palkkionsa.

Ura Basket kiittää pelaajiamme ja valmentajiamme kuluneesta kaudesta. Iso kiitos ja kumarrus myös manageri Petri Mäkitalolle sekä kaikille tukijoillemme ja kannattajillemme!

Menestys on matka, matka jatkukoon!

Yhteistyössä