KTP-Basket pysäytti #MeidänJoukkueen täysin

Ura Basket-KTP-Basket 69-90 (17-16, 28-24, 9-31, 15-19)

 Kaikki näytti hyvältä puoliajalla. Tilanne +5 meille ja paljon vielä petrattavaa. Mutta kuinkas sitten kävikään. KTP kiristi kolmannelle neljännekselle entisestään puolustustaan ja Ura Basket lamaantui täysin tästä. Lopulta sarjapisteet helpohkosti Kymenlaaksoon.

16.10.2018 oli Ura Basketin iso päivä. Tällöin #MeidänJoukkue kaatoi Kotkassa Suomi-koriksen yhden suuren KTP:n peräti 91-65 lukemin. Voitto ja vielä noin isoilla luvuilla oli jättiyllätys, johon kukaan ei uskonut. Tänään KTP oli päättänyt ottaa hyvityksen tuosta ottelusta.

Korisliigan marraskuun pelaaja Malik Dime sai palkintonsa Koripalloliiton kilpailujohtaja Tom Westerholmilta ottelun alla.

Ura Basketin ensimmäinen hyökkäys lupasi hyvää ottelulle. Fiifi Aidoo ajoi ohi puolustajastaan kohti koria, syötti ulos Aleksi Akpasolle joka siirsi pallon nopeasti viereensä Eldar Skamolle, joka pääsi nautiskelemaan ensimmäisistä pisteistään Ura-paidassa onnistuneella kolmosellaan. Näin pirteät hyökkäykset valitettavasti jäivät hyvin vähiin. Koko ensimmäinen jakso mentiin tasaisissa merkeissä eikä kumpikaan joukkue saanut kahden korin suuruista eroa itselleen.

Toiselle jaksolle meidän joukkue sai taas hyvän alun. Marraskuun parhaana pelaajana palkittu Malik Dime sai mainion syötön Chris McNealyltä korin alle ja nosti kaksi pistettä sisään vastustajan virheestä huolimatta. Vapari sisään ja kapteeni Eero Sahlbergin kalastaman hyökkääjän virheen jälkeen pääsi McNealy kulmasta pommittamaan kotijoukkueen 7 pisteen karkumatkalle. Toinen jakso eteni tästä eteenpäin lähes kori korista ja tuntui että joka kerta kun meillä olisi ollut paikka nykäistä eroa niin omat heitot eivät osuneet ja kotkalaiset pääsivät helposti tekemään oman korinsa ja pienentämään eroa. Jakson ylivoimaisesti hienoin hetki koettiin, kun Mikael Sandberg hypytti puolustajan ilmaan kolkkikaarella ja yhdellä pompulla ajoi sisään ja painoi palloa lujaa alaspäin koriraudasta. Näin lupaus Elisaviihteen selostaja Esa Mäkyselle oli lunastettu ja yleisö totaalisesti sytytetty. Lopulta koririkas jakso meille 28-24 ja puoliajalla mukava viiden pisteen johto.

Ässä alaspäin ja lupaus lunastettu

Puoliajalla syväjäähän

 

Liekö pukuhuoneen ikkunat vuotaneet kylmää ilmaa vai mikä oli, mutta kolmannelle jaksolle ilmestyi ihmeen kohmeessa ollut kotijoukkue. Osuutensa oli myös KTP:n puolustuksessa, joka selvästi terävöityi ensimmäiseltä puolikkaalta. Vastustaja oli koko ajan syöttölinjoilla ja paine pallossa sai meidän takamiesten pomputtamista horjutettua. Alkukauden vaivannut seisoskelu hyökkäyksessä oli taas läsnä ja tuntui ettei mitään järkevää saatu pitkään aikaan aikaiseksi. Kuvaavaa olikin jaksolle, että kahden pelitilannekorin välillä aikaa kului yli viisi minuuttia! Lopulta valmennus reagoi aikalisällä myös, mutta tässä kohta alkoi olla jo myöhäistä. Kelkkaa ei enää saatu käännettyä takaisin voittavaan korikseen. Kolmas jakso surullisesti 9-31 ja mieli maassa viimeiselle tauolle.

Neljännellä jaksolla KTP piti hyvin pelin hallussaan eikä antanut pitkiä pisteputkia, joten ero pysyi koko ajan selvissä lukemissa. Loppulukemat 69-90 ja KTP:n kostoretki on onnistunut.

Eldar Skamon paluu

Kauden alla loukkaantunut Eldar Skamo teki lauantaina odotetun debyytin Ura-paidassa. Heti avausviisikkoon nostettu konkari näytti siltä kuin olisi koko kauden ollut mukana. Kokemus selvästi näkyi otteista ja kun tuntuma saadaan kunnolla takaisin, onkin ”Ede” äärimmäisen tärkeä palanen nuoressa ja hieman kokemattomassa kokoonpanossa.

Myös avauksessa ollut Aleksi Akpaso loukkasi jalkaansa heti pelin alussa eikä valitettavasti palannut peliin enää. Toivottavasti tämä vamma olisi nopeasti kylmällä hoidettu ja puolustuksen yksi lukoista olisi taas tiistaina mukana pelaavassa kokoonpanossa.

Tätä näkisi mielellään lisää. Fiifi vauhdissa kohti koria.

Tilastojen kertomaa

                      Ura                KTP

FG                 25/67            35/66

FT                  12/17            13/17

Levyrit           7/26 =33       7/35 =42

Syötöt           18                  20

Menetykset  11                  12

 

Lehdistössä kuultua 

Eero Sahlberg: ”Onnittelut KTP:lle täysin ansaitusta voitosta. Kolmannesta erästä mulle jäi mieleen oikeastaan kaksi asiaa: Meillä on suuria vaikeuksia toteuttaa sellaisia asioita, mitä me joukkueena halutaan toteuttaa oikeastaan molemmissa päissä kenttää ja etenkin hyökkäyspäässä. Toinen juttu, me ollaan tosi huonoja silloin, kun meillä on vaikeata matsin sisällä.”

Kristian Palotie: ”Onnittelut KTP:lle isosta voitosta. Isoin asia on se, miten me reagoidaan, kun ei olekaan helppoa ja kaikki ei mene niin kuin kuuluisi. Mulla on käsi sydämellä sellainen olo, että miten ihmeessä me emme voitettu tätä matsia? Meillä löytyy kaikki vastaukset ja tieto miten tämäkin matsi oltais klaarattu.”

Kauan ei onneksi tätä tappiota tarvitse miettiä. Seuraava kotiottelu jo tiistaina 11.12. Kupittaalla kun vieraaksi saapuu uudistunut Helsinki Seagulls. Student night vol 2.0. Lisätietoa ottelun facebook-sivulla: https://www.facebook.com/events/335919297203590/

Näkyy Kupittaal!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä