Kupittaalla Varsinais-Suomen derby

(20.11.2020) Korisliiga-kauden avausjakso kruunataan lauantaina Kupittaalla Varsinais-Suomen derbyyn, kun Salon Vilpas saapuu vierailulle. Ottelun jälkeen siirrytään 10 päivän maaottelutauolle. Nyt on aika saapua hallille Meidän Joukkueen tueksi. Seuraavan kerran kotona esiinnytään vasta joulukuun puolivälissä. Lauantaina on luvassa on jälleen mielenkiintoinen ja tunnetta täynnä oleva kamppailu

Salon viikingit vierailulle

Salon Vilpas on alkukaudesta kärsinyt loukkaantumisista ja pari ulkomaalaista on jo poistunut kokoonpanosta. Alkukauden saldoon 5 voittoa ja 4 tappiota Salossa ei varmasti olla täysin tyytyväisiä. Merkittävin poissaolija Vilppaalla on ollut Teemu Rannikko. Suomi-koriksen legenda on kuntouttanut itseään viime keväästä lähtien ja paluu on ilmeisesti lähellä, mutta vielä derbyyn ei Rannikko ainakaan vielä palaa. Ura Basket-kasvatti Riku Laine puolestaan on ollut kuukauden sivussa kentiltä pienen murtuman takia. Rikun paluu on odotettavissa vuoden vaihteen tienoilla. Viime ottelussa keskiviikkona pelannut konkari Juho Nenonen on myös poissa kokoonpanosta lauantaina.

Ulkomaalaispuolella puolestaan Vilppaassa on kauden aikana nähty 6 pelaajaa. Vanha tuttu Jeremiah Wood (14,3p/7l/5,1s) on koko vuoden viettänyt Salossa ja on edelleen erinomainen pelaaja Korisliigaan. Koko kauden Vilppaassa on pelannut myös Myles Stephens (14,6p/7,2l) joka johtaa joukkueen piste- ja levyritilastoja sekä Ladarien Griffin (8,3p/6,9l). Kauden alussa Vilppaan kokoonpanossa ollut Jahaad Proctor (8p/1,7l) sai lähteä kolmen liiga-pelin jälkeen ja korvaajaksi saapunut Tyler Cheese (7p/2,3l) puolestaan poistui Salosta neljän ottelun jälkeen henkilökohtaisiin syihin vedoten. Neljäntenä ulkomaalaisena Kupittaalla nähdään farmijoukkue PeU-Basketin vahvistus Saiquan Jamison.

Poissaoloista huolimatta Vilppaasta riittää leveyttä, sillä kentälle on vielä heittää Mikko Koivistoa (13,7p/3,1s), Aatu Kivimäkeä (9,7p/3,6s) ja Elias Eerikinharjua (7,6p/3,4l), joka on kehittynyt hienosti Vilppaassa pelatessa. Lapualla korisopit saanut Perttu Blomgren (6p/2,6s) palasi Korisliigaan täksi kaudeksi vietettyään kaksi kautta HBA-Märskyssä.

Emmitt Holt poimi edellisessä ottelussa 10 levyä. Levypalloja pitää myös lauantaina napsia

Meidän Joukkue viimeiseen rutistukseen ennen taukoa

Keskiviikkona kauden avausvoiton ottanut Meidän Joukkue sai varmasti ison apinan selästään, kun kuparinen saatiin viimein rikottua monien vaiheiden jälkeen. Toivottavasti voitto vapautti joukkueessa pahimman jäykkyyden pois ja lauantaina joukkueemme pääsisi pelaamaan vapautuneesti ja rohkeasti.

Kokoonpano lauantaina on keskiviikon tapaan täysi 10 runkomiestä. Parhaana pistemiehenämme häärivä Kevin Bracy-Davis (18,4p/6,6l/2,4s) oli keskiviikkona tärkeässä roolissa toisella puoliajalla, kun Korihaiden johtoa kurottiin kiinni ja mentiin ohi. Lauantain ottelussa tärkeää roolia kantavat Teemu Sulonen (10,1p) ja Trey Niemi (6,6p/2,1s). Joukkueemme tarvitsee leveällä rintamalla onnistumisia ja kumpikin näistä miehistä on erittäin kykeneväisiä tekemään pisteitä. Puolustuspäässä koville joutuu Javan White (8,4p/6,3l) ja Emmitt Holt (6,3p/5,4l), jotka yrittävät pitää väkivahvaa Woodia kurissa.

Aikaisemmin Vilpasta Meidän Joukkueessa ovat edustaneet Ville Hänninen (5p/4,9s), Matti Nuutinen (12,2p/6,2l/2,7s) ja Damion Dantzler. Matti teki läpimurtonsa nimenomaan Vilppaassa kymmenen vuotta sitten. Samaisella kaudella myös coach Damion Dantzler esiintyi Vilpas-paidassa kaksi ottelua.

Avaintekijänä lauantaina on meidän puolustus. Edellisissä otteluissa joukkueemme puolustus on ollut heikkoa ja vastustaja on aivan liian helposti päässyt ajamaan puolustuksen keskustaan ja sitä kautta päässyt loistaville korintekopaikoille. Onkin tärkeä saada puolustus joukkueena toimivaan, jotta voimme haastaa ennakkosuosikki Vilpasta.

Trey Niemi osaa mennä korille

Ottelutapahtuma on tehty turvalliseksi

Derby-tunnelmaa ei ole tarpeeksi usein tarjolla, mutta lauantaina pääsemme jälleen nauttimaan todellisesta korisjuhlasta liigan hienoimmassa hallissa. Ottelutapahtumassa on panostettu paljon turvallisuuteen.

Näillä yhteisillä toimilla voimme nauttia ottelusta:

  1. Tule vain terveenä paikalle
  2. Käytä kasvomaskia
  3. Huolehdi käsihygieniasta
  4. Pidä turvavälit katsomossa ja käytävillä

Myös järjestäjien ja järjestyksenvalvojien ohjeita on noudatettava.

Lue: Otteluopas

Liput: lippu.fi

Varsinais-Suomen derby lauantaina 21.11. klo 19:00, Ura Basket – Salon Vilpas. HUOM! Poikkeuksellinen alkamisaika!

Kuvat: Hannu Tuominen

Yhteistyössä