Kupittaan huikeasta illasta mukaan kaksi pistettä ja mahtavia muistoja

Ottelussa valtavat panokset ja #MeidänJoukkueella repaleinen viikko. Miten joukkue sen käsittelee? Ilmassa oli paljon kysymyksiä ja toisaalta paljon hyvää pöhinää hyväntekeväisyystapahtuman ympärillä. Lopulta lauantaisesta ottelusta tuli yksi ikimuistoisista otteluista Kupittaan aikakaudella.

Ura Basket – Korihait 85-80 (24-22, 17-20, 26-18, 18-20)

Ottelun alusta asti #MeidänJoukkueen fokus oli täysin ottelussa ja ylimääräisille asioille ei annettu arvoa. Erityisesti Fiifi Aidoo tuntui nauttivan paineen alla pelaamisesta ja tekikin hyviä ratkaisuja alussa. Valitettavasti nopeat virheet rajoittivat Fiifin panosta tälläkin kertaa. Ensimmäinen viisiminuuttinen meni meidän hienoisessa komennossa ja pelissä oli sitä oikeaa intensiteettiä pitkästä aikaa. Vähitellen vierailijat saivat myös koneet käyntiin ja erityisesti kaksikko Marius van Andringa-Bryan Coleman rankaisi meikäläisiä kovalla kädellä. Parhaimmillaan haiparvi pääsi jo 7 pisteen karkumatkalle. Jakson loppuun taas hyvä runi ja Mikael ”Ässä” Sandbergin upottamalla kolmosella siirryimme taas johtoon. Ensimmäinen jakso 24-22.

Toisen jakson alkuun saatiin taas hyvä meno päälle ja parilla onnistuneella kolmosella ero oli yhtäkkiä 7 pistettä. Erityisesti Jesse Perry oli aktiivinen pitkin jaksoa ja vastustajan sentterin, Brandon Conleyn, ollessa sivussa pääsi nostelemaan pienempien puolustajien yli koreja ja keräsi vastustajalle virheitä. Eron olisi voinut nykäistä isommaksikin, mutta kun et itse käytä tilaisuutta niin vastustaja sen käyttää. Muutama kova kolkki pussiin ja peli taas tasoissa. Lopulta pitkälle tauolle vierailijoiden niukassa 41-42 johdossa.

Jesse Perry (20/17) oli vaikea pideltävä ukilaisille

Pukukopista asteli kentälle jälleen päättäväinen kotijoukkue. Ensimmäisestä hyökkäyksestä saatiin vastustajalle pari virhettä ja vaparilla peli tasoihin. Tästä alkoi Ässä-show. Reiluun kahteen minuuttiin kolme onnistunutta kolmosta (ja yksi EU-virhe) ja Ura oli taas nostettu 6 pisteen karkumatkalle. Hetken aikaa palloteltiin taas tasapäin kunnes Ässä ja Ville laittoivat kolkit sisään ja oltiin jo 10 pisteen karkumatkalla. Jakso lopulta meille 26-18 ja mukavassa 7 pisteen johdossa viimeiselle tauolle.

Neljäs jakso eteni pitkään tasatahtiin meidän ollessa koko ajan 5-10 pistettä edellä. Korihaiden jäätävän kova heittopeli alkoi hyytyä ja me taas onnistuimme muutamassa tärkeässä paikassa laittamaan pallon kuppiin, jottei vastustaja päässyt liian lähelle. Pelikellon näyttäessä 2:58 vierailija kuitenkin pääsi jo todella lähelle. van Andringa laittoi lay upin sisään ja sai vielä vaparin päälle. Tämäkin sisään ja tilanne 79-78. Tästä alkoi kutkuttavat viimeiset minuutit. Jesse Perry pääsi nostamaan voittokoriksi jääneen lay upin sisään ja ero kolmeen. Kun Korihaiden ratkaisut saatiin pidettyä vaikeina ja korjattiin levyrit hyvin kotiin päästiin lopulta juhlimaan trillerin voittoa viiden pisteen erolla.

Korin alle ei juuri asiaa ollut. Tämän sai todeta mm. Fiifi Aidoo (10/6)

Koko avausviisikkomme ylsi kaksinumeroisille kun Jesse Perry johti joukkoja kovilla 20/17/3s/2b statseilla. Trey Niemi jatkoi hyviä otteita tehden 12 pistettä. Aleksi Akpaso ja Fiifi Aidoo tekivät 10 mieheen ja puolustivat hienosti mm. van Andringaa. Ottelun parhaana pelaajana palkittiin täysin ansaitusti 17/5 tilastot tehnyt Ässä Sandberg. Ässän preesens korin läheisyydessä oli tänään voiton kannalta erittäin merkittävä.

Voitolla säilytimme haaveet suorasta sarjapaikasta realistisina. Keskinäiset ottelut Korihaiden kanssa ovat tällä kaudella 2-2, mutta keskinäisten pistevertailussa olemme 12 pistettä miinuksella joten tasapisteisiin päädyttäessä jäämme heidän taakseen. Meillä on kolme ottelua jäljellä (Kouvot ja Kataja kotona, Kobrat vieraissa) ja Korihailla neljä ottelua (Kobrat ja Kataja kotona, Pyrintö ja KTP vieraissa). Kun voitamme yhden ottelun lopussa enemmän kuin Korihait niin säilymme suoraan Korisliigassa. Liigan viimeinen karsii sarjapaikasta Divari A:n finaalien hävinnyttä joukkuetta vastaan.

Tilastoja

                      Ura                Korihait

FG                 28/62            28/73

2FG               11/23            17/45

3FG               17/39            11/28

FT                  12/24 =50%  13/16 =81%

LP                  13+33 =46    11+28 =39

S                    19                  19

M                  18                  9

M%               19,6%            10%

TEH               93                  93

P/Pallonh.     0,92              0,89

Tilastot

Trey Niemi (12/3) on ollut vakuuttava viimeiset kaksi viikkoa

Lehdistössä kuultua

Sandberg: ”Aika siisti ottelutapahtuma. Must tuntuu et meil oli extralataus tähän peliin kun tiesi mikä panos tässä on. Ylivoimaisesti kauden paras valmistautuminen tähän matsiin. Me tiedettiin meidän mielestä tosi hyvin mitä Uusikaupunki tekee. Se että vastustaja lepuutti isoa miestä meinasi päästä yllättämään.”

Coach Palotie: ”Ennenkaikkea makea ottelutapahtuma. Vaikea kausi ollut ja todella siistiä että fanit jaksaa ja on mukana, kannustaa. Se tuottaa ihan jäätävän määrän energiaa. Ilman niitä en tiedä olisko tämmöstä latausta jatkunut koko ottelun.”

”Molemmilla joukkueilla kriittisiä pelejä jäljellä ja meidän tavoite on voittaa yksi enemmän kuin Uusikaupunki. Siinä mielessä ollaan ihan ok-tilanteessa. Ässä on meillä sen takia miten hän koria suojelee. +15 kun hän on kentällä 29 minuutissa niin siin on ilmiömäinen ottelu häneltä. Myöskin Jesse muutaman heikon pelin jälkeen 17 levypalloa, hieno juttu. Fiifiltä myös hienoa puolustusta.”

Iso kiitos yleisölle!! Ilman teitä emme olisi jaksaneet loppuun asti

Miten jatkuu

#MeidänJoukkue palaa Kupittaan parketille jo keskiviikkona kun vierailulle saapuu Kouvolan Kouvot. Kouvot ovat tällä hetkellä sarjassa 7. ja hyvin todennäköisesti ovat siinä runkosarjan lopussakin. Kaksi edellistä ottelua hävinnyt kouvolalaisryhmä saapuu varmasti hyvin motivoituneena ja sarjapisteet ovat tiukassa. Voitolla nostaisimme huomattavasti osakkeitamme, mutta siihen tarvitaan #kuudespelaaja tueksi! Täytetään siis taas halli ja kannustetaan Ura voittoon!

Korisliigaa keskiviikkona Kupittaan palloiluhallilla: Ura Basket-Kouvolan Kouvot klo 18:30.

Kuvat: Hannu Tuominen. Lisää kuvia some-kanavissamme

Yhteistyössä