Kurssia kääntämään Nokialle

(4.11.2019) Paluu Korisliiga-parketille tulee taas nopeasti edellisen ottelun jälkeen. Sunnuntaina rökäletappion hallitsevalle mestarille kärsinyt Meidän Joukkue lähtee kääntämään kelkkaa tiistaina BC Nokian vieraaksi. Avainasemassa on puolustuspään intensiteetin löytäminen, jonka kautta hyökkäykseenkin saadaan uutta virtaa.

Isäntä BC Nokia

Tiistai-illan isäntä BC Nokia teki kesän kovimman kaappauksen penkin päähän, kun kolminkertainen Suomen mestari Greg Gibson otti kesällä vetovastuun Nokian ylpeydestä. Pelaajapuolella Aapeli Alasen jättämää aukkoa saapuivat paikkaamaan Yhdysvaltojen yliopistokentiltä Shawn Hopkins ja Lassi Nikkarinen. Yhteensä 200 maaottelua junioreista aikuisiin pelanneet herrat ovat molemmat ottaneet isoa roolia alkukaudesta ja viihtyvät kentällä yli 20 minuuttia ottelua kohden. Hopkins on tilastoinut alkukaudesta 8,8 pistettä ja 4,1 levypalloa, kun taas Nikkarinen 7,8 pistettä ja 3,8 syöttöä, jolla hän on joukkueen ykkönen.

Jenkkivahvistuksista alkukauden näkyvin on ollut Stacy Davis, joka on pussittanut ottelua kohden 16,8 pistettä ja repinyt 7,9 levypalloa. Muut kolme vahvistusta eivät juurikaan heitä kaukaa, joten heidän sisäpeli on pidettävä kurissa. Ilahduttavaa Nokialla on kapteeni Daniel Dolencin kuntoutuminen pelikuntoon. Viime kaudella vain neljä ottelua pelannut Dolenc on tällä kaudella ollut joka ottelussa avauksessa, urakoiden lähes 20 minuuttia ottelua kohden.

Kapteeni Eero Sahlberg kantaa joukkuetta esimerkillään

Meidän Ura Basket eGameStars

Sunnuntain mahalaskun jälkeen #MeidänJoukkue pääsee nopeasti taas parketille. Edellisessä ottelussa puuttunut puolustuksen intensiteetti on löydyttävä, jos Korisliigassa haluaa taistella voitoista.

Joukkueen kapteenit Eero Sahlberg ja Marius van Andringa kasasivat kumpainenkin sunnuntaina kauden parhaat pistesaaliit. Toivottavasti heidän esimerkki nostaa myös muut omalle tasolleen tiistaina.

Päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi tulevaa ottelua näin:
”Nöyryyttävän puolustusesityksen jälkeen nopea kasvojenpesun paikka todella aktiivista Nokiaa vastaan. Varmasti luvassa vauhdikas peli. Meidän pitää olla henkisesti todella valmiita. Nokia on alkukaudesta saanut selvää kilpailijaetua omalla kollektiivisella aktiivisuudellaan.

Kokoonpano tiistaina: Stephaun Branch, Trey Niemi, Tyrell Green, Dustin Thomas, Ville Hänninen, Marius van Andringa, Miikka Luosmaa, Eero Sahlberg, Atte Perttu ja Joona Airenne.

Korisliigaa tiistaina Nokian palloiluhallilla klo 18:30, BC Nokia-Ura Basket eGameStars. Ottelu nähtävillä normaalisti Elisa Viihde Sportilta.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä