Kylmää kyytiä Tampereella

Tampereen Pyrintö-Ura Basket 110-73 (34-20, 20-20, 25-20, 31-13)

Isät vastaan pojat.

Siinä päivän teema kun Korisliiga-konkari Pyrintö isännöi historiansa ensimmäistä pääsarjaotteluaan pelannutta kaarinalaista Ura Basketia. Heti ylösheitosta alkaen kentällä oli toinen joukkue, joka juoksi kovempaa, hyppäsi korkeammalle ja pisti pallot paremmalla prosentilla pussiin niin läheltä kuin kaukaa. Ensimmäisellä jaksolla #MeidänJoukkue heitti 13 kolmen pisteen heittoa, onnistumatta yhdessäkään. Vastaavasti Pyrintö heitti 8 heitostaan 7 sisään. Näillä lukemilla on vaikea koripallo-ottelussa pärjätä. Ensimmäinen jakso menikin kotijoukkueelle 34-20.

Toisella jaksolla Ura sai paremmin pelistä kiinni ja jakso pelailtiinkin tasaisissa merkeissä ilman suurempia runeja suuntaan tai toiseen. Jakson hahmoja meiltä oli Fiifi Aidoo joka todella osoitti kuuluvansa Korisliigaan. Ennakkoluulottomia ajoja sisään sekä puolustuspäässä hyvää tsemppiä. Toinen jakso kirjattiinkin tasan 20.

Niin tuttu tilanne pelistä. Erikoisvartioitu Fiifi Aidoo (16p/4s) Pyrintö-armeijan keskellä

Toiselle puoliajalle oli Pyrinnön valmentaja Sami Toiviainen onnistunut taas herättämään joukkueensa pelaamaan ja tekikin edarille pelaamisen vaikeaksi. Erityisesti takamiehillä oli Pyrinnön painostuksessa vaikeaa ja korintekovastuu olikin lähinnä Malik Dimellä joka pääsi screenien kautta nostamaan vapaita koreja korin alta. Joukkueen kolmannen jakson 20 pisteestä Malikille 11.

Neljännellä jaksolla alkoikin meidän avainpelaajilla painamaan jalka ja sekä yli 20 pisteen ero päässä, joten Pyrintö pääsikin rankaisemaan helposti useaan kertaan ja ero pääsi venymään laittoman suuriin lukemiin. Lopussa kentälle pääsikin liigadebyytin tekemään Joona Airenne ja Trey Niemi. Vielä jäi pistetili avaamatta, mutta josko sitten lauantaina…

Tilastojen kertomaa

 Pelitilanneheitot                               Pyrintö 65% vs Ura Basket 35%

Kolmen pisteen heitot                    71% vs 14%

Levypallot                                             39 vs 31

Menetykset                                         17 vs 12

Päävalmentaja Kristian Palotiellä riitti ihmeteltävää Tampereella. Erityisesti lopussa kunnostautunut Ville Hänninen (11p) valmiina kentälle.

Lehdistötilaisuudessa kuultua

Ville Hänninen: Pyynikki on aina vaikea paikka pelata. Pyrinnön kolmosten prosentti oli huima, toki mekin autettiin aika paljon omalla passiivisuudella puolustuspäässä. Välillä oli yksittäisiä hyviä hetkiä, mutta ne jäivät lyhyeksi.

Kristian Palotie: Meidän joukkuetekeminen on tällä hetkellä todella kaukana siitä, että voisimme tässä sarjassa kilpailla. Ede (Eldar Skamo) on vielä luultavasti neljä viikkoa sivussa. Mutta tällä hetkellä on niin monta asiaa rikki, että ei niitä yksin yhdellä pelaajalla korjata. Ura Basketin Korisliiga historia alkoi 37 pisteen tappiolla, mutta me kohtaamme sen yhdessä joukkueena ja menemme eteenpäin.

Avery ja Malik. Yhdessä kohti lauantaita!

Lauantaina luvassa historiaa

Kauan ei ehdi tätä peliä miettimään vaan on mentävä eteenpäin. Seuraava haaste onkin edessä jo lauantaina, kun Kupittaan palloiluhallissa tehdään kaarinalaista korishistoriaa. Vierailulle saapuu liigan ennakkosuosikkeihin kuuluva Vilpas Vikings. Salosta on tulossa pelkästään junalla paikalle 200 fania, joten tunnelma tulee olemaan katossa! Keskiviikkoisen ottelun jälkeisessä haastattelussa Fiifi Aidoo lupasi että jengi antaa kaikkensa myös lauantaina.

”Siit tulee hauskaa. Tulkaa kattoo!”

Ura Basket-Salon Vilpas lauantaina 13.10. klo 17:00, Kupittaan palloiluhalli

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä