Laaja valmentajasopimus solmittu Juho Laurin kanssa

(3.3.2022) Ura Basket on solminut laajan, kahden vuoden mittaisen valmentajasopimuksen Juho Laurin kanssa. Pitkään seuran 2005 syntyneiden poikien kanssa toiminut Lauri siirtyy kauden päätyttyä 19- ja 17-vuotiaiden tyttöjen vastuuvalmentajaksi. Lauri tulee myös jatkossa toimimaan naisten divarijoukkueen päävalmentajana.

26-vuotias Lauri on aloittanut valmentajana nyt 17-vuotiaiden poikajoukkueessa pelaajien ollessa vasta aloittelevia supermikroja. Juhoa on näin ollen mentoroinut nollavitosten vastuuvalmentaja, kokenut ammattivalmentaja Kimmo Vyyryläinen. Kuluvan talven aikana Juho on suorittanut koripallovalmentajan jatko-opinnot (II-taso). Siviilipuolella hänellä on historian ja yhteiskuntaopin aineenopettajan pätevyys.

– Hienoa, että seurassamme on Juhon kaltainen nuori, joka haluaa kehittyä valmentajana ja myös kehittää pelaajia. Vyyryläinen, joka on toiminut Juhon mentorina, on jo antanut paljon vastuuta, joten Juppella on valmiutta ottaa seuraava askel valmentajana, kehuu Ura Basketin valmennuspäällikkö Arttu Mannelin.

Juhon tehtäväkokonaisuuteen kuuluu Ura Basketin tyttötoiminnan kehittäminen yhdessä seuran valmennusjohdon kanssa. Tyttökoristoiminta Urassa on pikkuhiljaa edennyt, ja toimintaa kahdeksan vuoden aikana pystyttämässä olleet valmentajat ja taustajoukot saavat ison kiitoksen ja hatunnoston osakseen niin seuralta, kuin Juholta. Nyt julkistetun valmentajasopimuksen myötä voimme myös jatkossa tarjota hyvää toimintaa ja laadukkaita olosuhteita niin nykyisille joukkueille, kuin myös uusille harrastajille.

– Ehdottomasti mahtuu myös uusia harrastajia mukaan toimintaan. Koripalloa voi aloittaa näissäkin junioriryhmissä ilman aikaisempaa lajikokemusta. Valmennuksessa tulee olemaan runsaasti osaamista kehittää myös aloittelevia, sanoo Juho.

Vanhempien tyttöjunnujen ja naisten joukkueen valmentajastaffin kokoaminen sekä toiminnan jatkosuunnittelu tullaan tekemään tiiviissä yhteistyössä toimijoiden kesken. Mika Viipuri, joka parhaillaan suorittaa huippukoripallovalmentajatutkintoa, tulee liittymään mukaan valmennukseen. Hän tuo tuoretta tietoa nykykoriksen laaja-alaisesta valmentamisesta osaksi toiminnan kehittämistä.

Tagged under

Yhteistyössä