Lähikuvassa Tuukka Kavisto

(7.11.2021) Tuukka Kavisto, 34, on toiminut seuramme puheenjohtajana toukokuusta alkaen. Sympaattinen Tuukka on koko seuraväellemme tuttu ja arvostettu persoona jo usean vuoden takaa.

Monipuolinen liikuntatausta

”Lapsena tuli pelattua kotipihalla ja koulujen kentillä kaikenlaista pipolätkästä tennikseen, mutta seuratoiminnan aloitin 7-vuotiaana Perniön Urheilijoiden jalkapallojoukkueessa. 11-vuotiaana kuvioihin astui myös koripallo, kun syksyllä futiskauden päätteeksi päätimme joukkueenjohtajamme ehdotuksesta ilmoittaa koko futisjoukkueemme minipoikien koripallosarjaan. Sillä tiellä yhä kuljetaan! Lukioikäisenä toimin myös valmentajana ja erotuomarina, joten koripallo on lajina tullut tutuksi monelta kantilta”, Tuukka kertoo.

Seuraan töihin

”Vuonna 2013 aloitin Ura Basketissa juniorivalmennuspäällikkönä. Muistaakseni huomasin työpaikkailmoituksen Korisliiton nettisivuilla. Opiskelut olivat vielä gradun osalta kesken, mutta urheiluseurassa työskentely oli mahdollisuus, jonka halusin kokeilla. Vastuullani oli kyläkoristoiminnan uudelleenherättäminen ja junioritoiminnan kehittäminen OTO-valmentajiemme tukena. Itselleni se oli erinomainen tilaisuus nähdä ja oppia kokeneilta valmentajilta, joten voi rehellisesti sanoa, että kehittyminen oli kyllä alkuun minun suuntaani, kunnes pystyin antamaan jotain takaisinkin seuran hyväksi.”

”Vuonna 2015 hyppäsin toiminnanjohtajan saappaisiin, johon oli helppo siirtyä, kun seuran toiminta oli jo tullut tutuksi. Pari vuotta ehdin niitä hommia tehdä, kunnes siirryin yritysmaailman puolelle IT-töiden pariin”, Tuukka muistelee.

Kasvu-uralla

”On hienoa nähdä, miten pelkästään minun Ura-historiani aikana juniorijoukkueiden toiminta on laajentunut merkittävästi. Ensimmäistä tyttöjoukkuetta vasta aloiteltiin, kun olin juniorivalmennuspäällikkönä, ja nyt meillä on tyttöjuniorijoukkueita U19-sarjaa lukuun ottamatta kaikissa ikäluokissa.”

”Poikajunioreissa on entistä suurempia ryhmiä ja uusia pelureita tulee koko ajan lisää. Valmentajakuntamme on vastaavasti kasvanut, mikä onkin ensiarvoisen tärkeää. Vuodesta toiseen saamme olla kiitollisia kokeneiden valmentajiemme panoksesta yhteisen hyvän eteen”, Tuukka kiittelee.

Strategiatyö

”Työstämme parhaillaan hallituksen kanssa Ura Basketin strategiaa tuleville vuosille. Vahva junioritoimintamme on koronavaikeuksista huolimatta ollut koko ajan hyvällä mallilla. Haluamme entistä voimakkaammin profiloitua laadukkaana kasvattajaseurana, jossa luomme pelaajille edellytykset ponnistaa kohti korkeampia sarjoja aina kansainvälisille kentille asti, mutta myös samalla kasvatamme seuratoimijoita monenlaisiin rooleihin koriksen parissa. Koripallo on erinomainen harrastus läpi elämän, koska sen parissa voi toimia hyvin erilaisissa rooleissa – pelaaja, valmentaja, joukkueenjohtaja, tuomari, valokuvaaja, selostaja, fani, jne.” puheenjohtaja Kavisto muistuttaa.

Paluu normaaliaikoihin

”Rajoitusten hellittämisen myötä on mahtava nähdä, miten väki palaa takaisin saleihin ja katsomoihin. Ura-perhettä ajatellen pyrimme palaamaan normaaleihin tapahtumiin muun muassa kauden päätösjuhlan ja joukkuekuvausten osalta. Tärkeintä kuitenkin on, että joukkueet pääsevät jatkamaan harjoituksia ja pelejä tuttuun tapaan”, Tuukka painottaa.

Koriksen lisäksi

Siviilityönään ekonomikoulutuksen hankkinut Tuukka toimii IT-alan konsulttina. Työ koostuu yritysten tietojärjestelmän käyttökoulutuksista ja teknisestä konfiguroinnista sekä projektijohtamisesta.

Tuukka on kotoisin Perniöstä, mutta nykyään koti löytyy Piikkiöstä, jossa hän viettää vaimoineen rauhallista maalaiselämää. Piha ja puutarha pitää varsinkin kesäaikaan pariskunnan hyvin työllistettynä. Lisäksi Tuukka liikkuu usein kameran kanssa kuvaten videoita ja valokuvia, erityisesti koripallon parissa.

Tällä kaudella Tuukka valmentaa Uran 2010-syntyneiden poikien joukkuetta ja juoksee itsekin kerran viikossa koripallon perässä höntsävuorolla.

Ura Basket lämpimästi kiittää Tuukkaa arvokkaasta työstä seuramme hyväksi!

Yhteistyössä