Lahteen avausvoitto mielessä

(30.10.2020) Meidän Joukkueen kausi jatkuu poikkeuksellisesti sunnutain ottelulla, kun matkustamme Lahteen paikallisen Basketballin vieraaksi. Lahti on aloittanut pirteästi kautensa voittamalla neljästä ottelustaan kolme. Me puolestaan vielä etsimme ensimmäistä voittoa, mutta jatkuvasti parantuvilla otteilla se ensimmäinen lähestyy koko ajan.

Trey Niemi on yksi sarjan nopeimpia miehiä pallon kanssa

Lahti Basketball

Lahen uusi korisylpeys laittoi off-seasonin kovimman valmentajauutisen, kun he ilmoittivat nopeasti edellisen kauden päätöksen jälkeen, että Pieti Poikola on joukkueen uusi luotsi. Useamman vuoden kaukomaita kiertänyt valmentajaguru oli valmis palaamaan penkin päähän ja vielä hieman yllättävään kohteseen, Lahteen.

Kauden alku on ollut lahtelaisryhmälle hieno. Neljästä ottelusta vain yksi tappio ja sekin Kauhajoella hallitsevalle mestarille. Voitoista ensimmäinen oli kova yllätys kun sarja-avauksessa kaatui Salon Vilpas Lahdessa. Kaksi muuta voittoa ovat olleet hieman selkeämpiä. Viime viikolla Nokia taipui 17 pisteellä ja keskiviikkona Kouvot kärsivät kotonaan 16 pisteen tappion Poikolan rykelmälle.

Pelaajista, konkari, Vesa Mäkäläinen on alkukauden ollut sivussa pelikentiltä loukkaantumisen takia, eikä pelaa ainakaan sunnuntain ottelussa. Loimaalta puolestaan Lahteen täksi kaudeksi palasi Orimattilan Jymyn kasvatti Ville Karvonen (10,5p/2,3), jolta löytyy myös mm. U19 ja U16 sarjojen SM-kullat nimenomaan Lahti-paidassa. Onkin hienoa nähdä miten nuori mies on sopeutunut liigaympäristöön. Helsingistä puolestaan LaBaan siirtyi Ricky Waxlax (4,7p/peli) vielä puolestaa etsii omaa rooliaan. Uudestakaupungista puolestaan saapui Henri Ventoniemi (11,8/7,8/2,3s) joka alkukauden tilastojen perusteella pelaa elämänsä kautta.

Ulkomaalaisvalinnat ovat myös osuneet LaBalle hienosti. Neljä kovaa pistemiestä, joista kaikki viihtyvät useammallakin pelipaikalla. Kaikki heittävät hyvin läheltä ja myös kolmen pisteen viivan takaa. Tehokkain avausotteluissa on ollut Wayne McCullough (18,3p/7,8/4,8/1,5r) joka on todellinen monitoimityökalu Poikolan työkalupakissa. Myös Brandon Peel (12,8/9/2,3) on todella hieno joukkuepelaaja.

Pieti Poikolalla on hyvä paketti kasassa ja vielä kun Mäkäläinen ja Arttu Saarijärvi palaavat kokoonpanoon, niin joukkuella on mahdollisuudet mennä todella pitkälle sarjassa.

Kevin Bracy-Davis näyttää mallia miten pisteitä syntyy helposti

Meidän Joukkue sunnuntaina

Keskiviikko antoi taas paljon hyvää Meidän Joukkueelle. Toki ottelun sisäisiä vaihteluita pitää saada karsittua, jotta jatkossa voidaan taistella tosissaan voitosta. Avaintekijöitä ottelussa onkin päävalmentaja Damion Danzlerin otteluennakossa mainitsemat levypallot sekä menetyksien minimointi.

Viikon tauko peleistä teki hyvää joukkueen yhteispelille ja keskiviikkona nähtiinkin välillä hyvin toteutettuja hyökkäyksiä. Erityisesti kapteeni Matti Nuutinen (13,5p/7,5l/2s/2,5r) alkaa päästä lämpimäksi ja tottua uuteen rooliin. Trey Niemi (6,8p) puolestaan väläytteli jälleen keskiviikkona ja oli hyvä takamiehen roolissaan. Ville Hänninen (5,8/2,3/3,8) puolestaan kirjautti kauden ennätysmäärän syöttöjä keskiviikkona, kun kahdeksaan joukkueemme koriin Ville kirjautti syötöt. Villen pelaaminen sunnuntaina on epävarmaa edellisessä ottelussa tulleen kolhun takia.

Sunnuntaina on epävarmaa myös Kevaughn Allenin (12,3/4) pelaaminen. Kevaughnilla niin ikään on pientä vammaa ja tilannetta tarkkaillaan. Ulkomaalaisista piristynyt Javan White (7,3/4,8) kaipaa vielä enemmän onnistumisia. Urheilullisella isolla miehellä on kaikki edellytykset tehdä isompiakin tilastorivejä. Pistekunkkumme Kevin Bracy-Davis (18/7,3) pelaa hyvällä tasolla, mutta menetyksiä (4,5) pitää pystyä vähentämään.

Sunnuntaina lähdetään hakemaan ehjää 40 minuuttista ja sitä kautta voittoa. Jos peli aaltoilee, kuten aikasemmissa peleissä, on voiton metsästäminen äärimmäisen vaikeaa. Vastustajan runit pitää pystyä pitämään minimissään.

Korisliigaa Lahdesta 1.11. klo 17:00, Lahti Basketball – Ura Basket. Ottelu nähtävissä Ruutu plus-palvelussa.

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä