Lahti parempi viime sekunneilla

(2.11.2020) Sunnuntain ainoassa Korisliiga-ottelussa ei koripallon taktisilla hienouksilla juurikaan herkuteltu. Meidän Joukkue oli vaikeassa lähtötilanteessa heti, kun pelintekijät Ville Hänninen ja Kevaughn Allen olivat molemmat poissa kokoonpanosta pienten vammojensa takia. Nyt oli Trey Niemen näytönpaikka.

Lahti Basketball – Ura Basket 85-84 (20-17, 22-24, 18-19, 25-24)

Ottelun alku oli meiltä hermostunutta peliä. Heikot suoritukset johtivat toistuviin menetyksiin ja reilun neljän minuutin jälkeen oli joukkueellamme peräti 6 menetystä. Tämän jälkeen, erityisesti pelintekijänä toimineen Treyn (6p/5l/6s) johdolla, aloimme saada pelistä kiinni. Lahti ei onneksemme saanut itsekään vaihdetta silmään ja jakso eteni pienoisessa kotijohdossa läpi ensimmäisen kympin.

Toisen neljänneksen alkuun Lahti sai paremmin hyökkäyksen rullaamaan ja meillä oli sen sijaan vaikeuksia välillä edes päästä yrittämään korintekoa. 17 minuutin pelin jälkeen Lahti siirtyi jo 11 pisteen johtoon Lahti-kasvatti Ali Aholan (9/2/2) kolmosella. Jakson loppuun onneksi saimme hyvän 2-12 -runin erityisesti kauden parhaan pelin pelanneen Teemu Sulosen (16/4/5) johdolla ja ero puoliajalle mentäessä oli vaivainen piste. Menetykset tässä kohtaa 3-13.

Toivottavasti Trey Niemen sairasloma ei ole pitkä

Toinen puoliaika alkoi melkoisella pystypainilla. Kotijoukkue pelasi 6 minuutin pätkän tekemättä pisteen pistettä ja meidänkin kahden korin välissä ehti aikaa kulua kolme ja puoli minuuttia. Loppu jakso mentiinkin melkein kori korista ja tasatilanteesta 60 lähdettiin kohti viimeistä kymppiä.

Viimeistä neljännestä oli pelattu kolme minuuttia, kun kävi se mitä kukaan ei halua nähdä urheilussa. Trey lähti kolmen pisteen heittoon ja ilmassa ollessa Lahden Brandon Peel yritti vielä haastaa heittoa kaukaa astuen kohti Treytä. Trey laskeutuu suoraan jalan päälle ja nilkka menee ikävän näköisesti ympäri. Treyn peli siinä, toivottavasti ei sen pidempi tauko ole tulossa.. Joten, pelin loppuun ilman varapelintekijääkin. Tästä sisuuntuneena Meidän Joukkue laittaa 9-0 runin Joona Tuomalan (9/5) ja Teemun johdolla. Yhtäkkiä tilanne meille +8. Javan Whiten (10/7) kakkosella nousimme jo 11 pisteen johtoon, kun aikaa oli reilut kaksi minuuttia. Viimeiset kaksi minuuttia ottelusta olikin sitten selviytymistaistelua. Lahden agressiivinen prässi alkoi purra, kun meillä ei takamiestä enää ollut niin peli oli sekavaa ja Lahti pääsi aivan liian monesti riistoon ja tekemään pisteitä meidän päässä. Kapteeni Matti Nuutiselle (13/7/7m) pelattiin viimeinen hyökkäys päätyrajasta. Matti kuitenkin horjahti ja vihellettiin askeleet. Aikaa vajaa neljä sekuntia. Lahdella oli vielä aikalisä ja he tottakai ottivat pallon etukentälle. Pallo pelattiin kuumana olleelle Brandon Myerille (18/3). Myer harhautti Kevin Bracy-Davisin (20/7) aivan liian helposti pois tilanteesta. Yksi pomppu ja pallo sisään. Summerit ehtivät Lahdessa jo soida, mutta pitkällisen IRS-vääntelyn jälkeen kelloon vielä palautettiin 0,6 sekuntia. Meillä ei enää aikalisää ollut ja näin päädystä lähtettin yrittämään vielä ihmettä. Kevinin heitto puolestakentästä ei kuitenkaan osunut ja näin Lahti Basketball otti kauden neljännen voittonsa meidän jäädessä ihmettelemään, että mitä juuri tapahtui.

Ottelutilastot

Emmitt Holt (8/4) tsemppaa hyvin, mutta lisätehoja tarvitaan

Seuraavaksi

Tällä viikolla joukkueemme lähtee Kotkaan viettämään perjantai-iltaa. Vastassa siis isokokoinen KTP-Basket. Kotiin palataan tulevalla viikolla, kun ensin keskiviikkona 11.11. isännöidään Tampereen Pyrintöä Littoisissa ja 14.11. Kataja Basketia Kupittaalla. Nähdään silloin!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä