Lauantain Grande Finale

Sydäntalvi on jo hyvän matkaa maaliskuun puolella ja se tuo tullessaan paljon erilaisia juttuja.
Linnut alkavat laulaa, telkkarista tulee Temptation Island ja yksi merkittävä asia on myös Kymppitien sulaminen, kun pakkaset laskevat vihdoin -6 celsiusasteen lämpimämmälle puolelle ja suola-autot pääsevät pörräämään liikenteen joukkoon.

Kymppitie on myös samainen maantie, jota pitkin Lieto-Koriksen perinteikäs – mutta ei merkittävällä tavalla menestyksekäs – miesten edustusjoukkue suuntaa lauantaina 17.3. kohti Littoisten Monitoimitalon pyhättöä, joka miesten 1A-divisioonassa asti tunnetaan äärimmäisen vaikeana paikkana vierasjoukkueille.

Littoisissa lietolaisia odottaa nuori ja nälkäinen Ura Boysin joukkue, joka tavoittelee myös oman historiansa ensimmäistä historiankirjoihin painettavaa saavutustaan, eli alueen 2. divisioonan mestaruutta.

Tähän mestaruuteen molemmilla joukkueilla on matkaa vain kahden ottelun verran, joista molemmat tai ainakin tämä ensimmäinen olisi syytä voittaa, mikäli kuvitteellisen pokaalin mielii kuun lopulla ilmaan kohottaa.

Viimeiset ottelut ovat Lieto-Koriksella Turun Namikaa ja Boysilla Nokiaa vastaan, eli jo aasialaisten vedonlyöntitoimistojen kertoimiakin zoomailemalla voi olettaa, että kaiken ratkaiseva Grande Finale tullaan pelaamaan juurikin näiden kahden Varsinais-Suomen ei suurimman, mutta kauneimman välillä.

Koska kyse on ehkä jopa alueen 2. divarin kaikkien aikojen ottelusta, on ymmärrettävää, että kipinöinti joukkueiden välillä on alkanut jo aikaisessa vaiheessa.
Huhujen mukaan toistensa naapurissa asuvat Boysin Aku Virtanen ja Lieto-Koriksen Markus Mäkelä ovat jopa huudelleet toisilleen sosiaalisessa mediassa uhkauksia talonyhtiön parkkipaikalla toistensa yli ajamiseen liittyen.

Pahempien ylilyöntien välttämiseksi otimmekin näiden riitapukarien sijaan haastatteluihin Boysista kauden mittaan suvereenisti eri kaupunkien ilmatiloja levypallotilanteissa dominoineen Konsta Tuomisen ja Lieto-Koriksesta kaiken nähneen ja lähes kaiken kokeneen Timo Humalamäen.

Koska kotikenttäetu on Boysilla, otimme haastatteluun ensin Timon, joka ennakoi tulevaa seuraavasti; ”Lähtökohta on mielenkiintoinen: tämän ottelun jälkeen tiedetään sarjan paras joukkue. Yhtäkään pelaajaa tuskin tarvitsee motivoida tällaiseen otteluun. Loppukauden haasteiden takia näkisin, että lähdemme otteluun selkeinä altavastaajina. Katsotaan, miten tämä rooli istuu meille.”

Boysin keskuudessa lisänimenkin omaava Surffi-Konsta taas ei lähtenyt Timon tapaan selittelemään, vaan latasi naama pokerilla värisuoran pöytään heti ensikättelyssä; ”Tässä kohtaa kauttahan kaikille on jo selvää, että me olemme sarjan paras joukkue ja nyt on vain aika antaa se viimeinen ja lopullinen todiste siitä. Henkilökohtaisesti olen valmistautunut jo hyvän aikaa tulevaan koitokseen syömällä kasvisruokapitoisempia lounaita opiskelijaravintoloissa ja jatkuvan opiskelijabileissä ravaamisen sijaan olen katsellut paljon YouTubesta Charles Barkleyn uran parhaita paloja. Uskoisin myös muun joukkueen olevan valmis kohtaamaan sen, mitä ikinä vastaan tuleekaan.”

Spekuloinnit ovat kuitenkin aina spekulointeja ja asiat selviävät parhaiten ottamalla niistä selvää, joten tule sinäkin paikan päälle Littoisten Monitoimitalolle lauantaina 17.3. klo. 17:00.

Paikalla myös buffet, jota tukemalla tuet vähävaraista joukkuettamme.

Yhteistyössä