Lauantaina pelataan isoista asioista

Korisliigan runkosarja lähestyy loppuaan ja panokset kovenee. #MeidänJoukkue ja Korihait taistelevat tiukasti sarjan hännillä suorasta sarjapaikasta. Vaikka joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla sarjataulukossa niin vielä ei joukkueiden välillä tiukkoja otteluita nähty. Marraskuun alussa haimme Ukista 18 pisteen voiton Avery Woodsonin (32p) sekä Malik Dimen (28/24) johdolla. Joulukuussa Korihait oli tyly vierailija Kupittaalla, kun hakivat 17 pisteen voiton toisen puoliajan dominoivalla esityksellä. Erityisesti Marius van Andringa oli tappavan tehokas. Helmikuun alun vierailu Ukiin ei tuonut toivottavaa tulosta kun isännät hoitivat joka jakson itselleen ja otti vakuuttavan 18 pisteen voiton meikäläisistä.

Lauantaina onkin siis revanssin paikka!

Uudenkaupungin ylpeys

Korihait vaihtoi helmikuun alussa valmentajaa ja onkin selvästi nostanut profiilia Pedro Monteiron alaisuudessa. 3 voittoa 11 ottelussa ei kuulosta paljolta, mutta mm. Vilpasta vastaan Korihait on taistellut tasapäisesti pari kertaa uuden valmentajansa alaisuudessa. Viime viikolla Korihait hakivat hienon 10 pisteen voiton Kouvolasta.

Korihait eivät ole tähtipelaajien varassa. Se tekeekin heistä äärimmäisen vaikean puolustaa. Joukkueella on 6 miestä joiden pistekeskiarvo on yli 10 pistettä, paras heistä van Andringa 13,4 pisteen keskiarvolla. Muut 5 ovat vahvistuksia, joista maksimissaan neljä saa pelata lauantaina. Kaudella 2014-15 Ura Basketia divari B:ssä edustanut Bryan Coleman on nakuttanut pisteitä 13,1 keskimäärin ottelua kohden. Näiden pelaajien takaa löytyy myös heittovoimaa, kun nuoret suomalaiset Topias Kuukkanen sekä Miikka Marttinen ovat aina valmiina ottamaan vastuuta.

Trey Niemi on ollut paras pelaajamme kolmessa edellisessä ottelussa. Luopuuko hän tittelistä vieläkään?

#MeidänJoukkue palautuu

Keskiviikkona saimme Nokialle vaivoin mukaan 8 miestä, joilla käytiin taistelemassa yksi 40 minuuttinen läpi. Tulevaan otteluun tulee helpostusta, sillä useampi mies on palaamassa pelaavaan kokoonpanoon. Coach Palotien ennakkoon ilmoitetussa miehistössä tosin riittää vielä epävarmaa, mutta uskotaan että viime ottelusta poissaolleet Croone, Aidoo, Hänninen ja Akpaso pelaavat kaikki lauantaina. Joukkueemme ykköspyssy Avery Woodson myös lähestyy pelikuntoa ja onkin olemassa pieni mahdollisuus että hän pelaisi Korihaita vastaan.

Kokoonpanoon on taas nimetty myös edellisessä ottelussa ennätysvastuuta saaneet 02-syntyneet Lauri Hänninen ja Edvard Gullichsen. Äärimmäisen mielenkiintoinen ottelu tiedossa.

Avery Woodson lähestyy pelikuntoa. Nähdäänkö hänet jo pelipaita päällä?

Face the Cancer tuo ison lisämausteen

Sarjapisteiden lisäksi lauantaina pelataan koripalloakin isommista asioista. Ottelu järjestetään yhdessä Syöpäsäätiön kanssa ja osa ottelun tuotoista menee säätiön äärimmäisen tärkeään työhön. Ottelun puoliajalla on luvassa leikkimielisen totinen heittokilpailu, johon osallistuu mm. Pekka Hyysalo ja parin vuoden takainen SM-hopeamitalisti Ellen Nurmi.

Korisliigaa Ura Basket-Korihait ja Face the Cancer-hyväntekeväisyystapahtuma lauantaina Kupittaalla klo 17:00 alkaen.

Kuvat: Ville Vuorinen

Yhteistyössä