Lauri ja Jon 16-vuotiaiden EM-kisoihin

(6.8.2018) Lauri Hänninen ja Jon Jalamo on valittu maajoukkueeseen, joka osallistuu 16-vuotiaiden B-divisioonan EM-kisoihin Sarajevossa elokuussa.

Pojat ovat lähdössä positiivisella fiiliksellä Bosniassa järjestettävään turnaukseen. Jonille paikka kisajoukkueessa tuli iloisena yllätyksenä, kun taas Lauri osasi aavistaa, että kutsu EM-joukkueeseen on tulossa. Hyvän PM-turnauksen Kisakalliossa pelannut Late on ikäluokkansa maajoukkueen paras pistemies 12,6 pisteen keskiarvolla.

– Olen vähitellen saanut itsevarmuutta pelaamiseen. Pelipaikka on tuttu, ja olen kesän aikana oppinut paremmin ja paremmin myös pelitapaan, kertoo kakkosena pelaava Lauri.

Valmistavat maaottelut kivisiä kokemuksia nuorille sudenpennuille

16-vuotiaat ovat ennättäneet PM-kisojen lisäksi leireillä Saksassa, Kroatiassa ja Tampereella. Valmistavia maaotteluja on pelattu kuusi, ja sudenpennut ovat joutuneet antautumaan kuusi kertaa.

– Suurin ero vastustajaan on fyysisyydessä, pohtivat pojat. Tarvitsemme lisää aggressiivisuutta, kontaktia pitää uskaltaa ottaa ja esimerkiksi levareihin on mentävä tosissaan ja entistä kovemmin.

– Meidän pitää löytää oikea ajattelutapa ja asenne, miettii Jon ja jatkaa: Pitää oppia tekemään paljon, paljon kovemmin, kuin mihin olemme tottuneet.

Molemmat ovat kesän kovista opeista karaistuneina lähdössä EM-kisoihin iloisella ilmeellä. Pelit alkavat aina 0-0 -tilanteesta, toteavat Uran pojat lopuksi tyynen rauhallisina.

Alueella tehdään asioita oikein

Seuramme maajoukkuetoiminnan koordinaattori Kimmo Vyyryläinen on tyytyväinen Ura-kasvattien menestymiseen.

– On älyttömän hieno juttu, että seurallamme on kaksi pelaajaa 12 parhaan joukossa. Kansainvälinen toiminta tuo upeita kokemuksia, jotka antavat uuden ulottuvuuden poikien tekemiseen, kommentoi Kimmo.

Laji kasvaa alueellamme, ja se heijastuu myös maajoukkueisiin valittujen pelaajien taustoissa. Aiemmin kesällä meidän Joona Airenne ja Turun NMKY:n kasvatti Eero Innamaa olivat mukana edustamassa Suomea kovassa 20-vuotiaiden EM-kisassa.

– Suppeasta joukosta onnistutaan nousemaan mukaan maajoukkueisiin. Se kertoo siitä, että teemme alueella oikeita asioita, päättää Kimmo tyytyväisenä.

Ura-perhe toivottaa Latelle ja Jonille tsemppiä matkaan!

Yhteistyössä