Lucas Kalliomäki Uran edustusjoukkueen rinkiin

(21.6.2023) Ura Basketin edustusjoukkue on solminut vuoden mittaisen sopimuksen 2007 syntyneen Lucas Kalliomäen kanssa. Juniorisopimus on askel lähemmäs miesten sarjoja lupaavalle nuorelle Ura-kasvatille.

Edustusjoukkueen päävalmentaja Jukka Valpola haluaa mahdollistaa lupaaville pelaajille laadukkaan harjoitteluympäristön tukemaan nuorten kehittymistä. Tärkeänä osana kehitystä on yhteistyö juniorijoukkueiden ja edarin välillä.

– Lucas on juuri sellainen lahjakas pelaaja, jonka haluamme nostaa edarin rinkiin. Lucaksella on kova halu kehittyä, ja hän harjoittelee esimerkillisesti. Hänen pelirohkeutensa ja kyky voittaa oma puolustaja antaa hyvät lähtökohdat lyödä itsensä läpi miesten joukkueessa jo tulevalla kaudella, arvioi Valpola.

Viime kaudella 16-vuotiaiden SM-hopeamitalin saavuttanut Lucas kirjautti tilastoihin 12,6 pistekeskiarvon 24,32 pelatussa minuutissa. SM-sarjojen lisäksi Lucas on kerännyt kokemusta kansainvälisistä peleistä EYBL-sarjassa sekä maajoukkuetoiminnan parissa.

Lucas odottaa innolla uusia harjoitus- ja pelikokemuksia.

– Miesten sarjoissa saan varmasti hyvää kokemusta sekä nopeutta omaan peliini. Saan myös uutta oppia puolustuspeliin. Omia vahvuuksiani on heittäminen, varsinkin syötöstä. Pelinrakentaminen on myös vahvuuksia takamiehenä. Fyysinen harjoittelu on yksi tärkeimmistä kehityskohteistani tällä hetkellä. Sitä harjoittelen kentällä ja sen ulkopuolella. Pallonkäsittelyä harjoittelen tällä hetkellä myös paljon, kertoo Lucas.

Tervetuloa mukaan Ura Basketin edustusjoukkueeseen Lucas!

Kuva: Linda Ojala

Tagged under

Yhteistyössä