M55 onnistui hopean haussa

Kuvassa SM-hopeaa voittanut Ura Basketin M55-joukkue. Lisäksi joukkueessa pelasi tärkeinä lenkkeinä Petteri Voutilainen ja Rainer Pietinhuhta.

Usein mainitaan, että hopea olisi hävitty mitali, mutta M55 sarjassa voidaan todeta hopean olevan voitettu mitali. Kausi saatiin pakettiin 9.-10.4 viikonloppuna ja vaikka Ura Basketin M55 pelasi voitokkaasti jo 3.4., jouduttiin silti odottelemaan lopullisia tuloksia aina viimeiseen sarjapeliin asti. M55 joukkueemme kohtasi tiukassa ottelussa tähän asti sarjassa kakkosena olleen KFUM:n (HNMKY:n ruots.), joka voitettiin Helsingissä syksyllä thrillerin omaisesti 2 pisteellä. Tähän hopeataisteluun molemmat joukkueet olivat saaneet liki parhaan rosterinsa, vain Ura Basketin Petteri Voutilainen oli työesteen takia poissa.

Pelin alku oli katastrofaalinen joukkueeltamme, mikään ei onnistunut ja KFUM pääsi jo 14 pisteen runin avulla pahimmillaan 32-15 johtoon. Toisella jaksolla onneksi otettiin 11 pisteen runilla kiinni tilanteeseen 32-26 ja päästiin taas peliin kiinni. Peli eteni tasapäisesti, 8 kertaa oltiin tasapisteissä, ja kiinniottovaiheessa panostettiin puolustukseen. Tämä tuottikin joukkueellemme paljon virheitä ja vastustajamme oli jatkuvasti vapariviivalla, mutta onneksemme kehnolla menestyksellä. Puoliajalle mentiin numeroissa 34-38, mutta Ura Basketilla oli hyvä ote peliin ja itseluottamus kohdallaan.  Luotiin hyviä heittopaikkoja ja heitot onnistuivat hyvin Juvosen Riston ollessa päällimmäisenä peliä voittamassa. Samaan aikaan myös Lehtolan Reijo ja Luukkosen Kari tykittivät varmasti ja Kalskeen Ari viimeisteli vaparialueelta. Puolustuksemme toimi hyvin ja KFUM ei saanut mitään ilmaiseksi. Juvosen Risto joutui lopussa suihkuun, mutta Heinon Pekan taistelutahto siivitti joukkuetta lopussa repimään 7 pisteen eron, vaikka KFUM ei missään vaiheessa antanut piiruakaan periksi.

Parhaiten joukkueestamme onnistuivat Risto 21, Reijo 15, Kari 13 ja Ari 12 pistettä. Forssalaisista sitkein vastus löytyi Tom Fagerströmistä 21p ja Antti Autereesta 17p.  Puolustuksemme oli vahva ja se tuotti jopa 20 virhettä, kun taas KFUM sai aikaan 10 virhettä. Molemmat joukkueet onnistuivat 4 kolmosessa.

Numeroiden valoissa Uran M55 teki vakuuttavaa työtä: kakkoset 61%, kolmoset 80%, vaparit 75%, levypallot voitettiin ja vain 7 menetystä koko pelissä. Noilla numeroilla voitetaan mikä tahansa peli useimmissa sarjoissa !

Kaudesta jäi hyvä maku. Joukkue pelasi kaikki pelinsä hyvä-henkisesti ja yritteliäästi, kokoonpanossa oli paljon osaamista ja kokemusta yhdistettynä kiintymykseen tähän jaloon lajiin. Kaikkiin peleihin ei aina työ- ja matkaesteiden takia saatu kaikkia mukaan,  mutta myös vieraspeleissä taisteltiin loppuun asti. Vain HKT, Kisis55 jäi tältä kaudelta voittamatta. Vieraskentillä 3 voittoa kuten kotonakin, vastustajat olivat kaikki ”Suurhelsingin alueelta”. Toki Kisiskin on nyt myrskyvaroituksen saanut ensi kautta varten…

Kuva 2 KFUMn Tom Fag
KFUM sentteri Tom Fagerströn (TuTo lähtöinen) joutui hakkaamaan päätään jatkuvasti joukkueemme tiukkaan puolustukseen. Päätorjujana Risto Juvonen.

Kuva3 heinon Pekka
Loppuhetkillä Heinon Pekka johti joukkueemme johtoon. Vastustajan Kari Mattila pidettiin pisteettömänä koko pelin ajan. 

Yhteistyössä