Matin seuraava osoite on Oviedo

(11.8.2018) Ura Basketin kasvatti Matti Nuutinen, 28, jatkaa eurouraansa Espanjassa. Matin uusi seura on pohjoisespanjalainen Liberbank Oviedo Baloncesto.

Nousutavoite

Oviedo sijoittui viime kaudella LEB Goldin 18 joukkueen runkosarjassa neljänneksi. Tulevan kauden tavoitteena on nousta Espanjan pääsarjaan.

”Kiva lähteä uuteen maahan ja tutustua uuteen koriskulttuuriin. LEB Gold on kovatasoinen sarja, jossa pelaajat ovat jatkuvasti isojen seurojen suurennuslasin alla”, Matti kertoo.

 ”Oviedo on pelannut kuusi kautta nousujohteisesti LEB Goldia, ja seuran presidentti on pitkäjänteisesti ja kunnianhimoisesti rakentanut organisaatiota valmiiksi sarjanousua varten.”

”Päävalmentajamme Carles Marco pelasi 16 kautta Espanjan pääsarjaa ja 34 maaotteluakin aina MM-kisoja myöten. Viimeiset kolme kautta hän on toiminut Oviedon päävalmentajana”, Matti tietää.

Oviedo Baloncesto

Kaverukset Roope ja Matti

Roope  Ahonen ehti jo alkukesästä tehdä sopimuksen Oviedon kanssa. Salon Vilppaan kasvatti Roope ja meidän Matti ovat tunteneet toisensa mikroikäisistä asti ja vuosien mittaan pelimiesten korisura on usein kulkenut samansuuntaisesti.

”Olen pelannut yhdessä Roopen kanssa Salossa ja Loimaalla ja tietysti nuorten maajoukkueissa ja Susijengissä. Usein on ollut juttua, että olisi kiva pelata joskus samassa joukkueessa jossakin ulkomaillakin, ja nyt se sitten toteutuu”, Matti iloitsee.

”Joukkueemme muista pelaajista tiedän, että Oliver Arteaga on laatusentteri tähän sarjaan, ja latvialainen Davis Geks on kova korintekijä.”

Loppukesän aikataulu

Matti on saanut harjoitella täysin terveenä ja päässyt kesän aikana huippukuntoon. Kesäkuun lopussa hän teki maaottelun piste-ennätyksensä (24 p) MM-karsintaottelussa Tshekkiä vastaan.

”Varmaan jo ihan tässä lähipäivinä lähden Oviedoon lääkärintarkastukseen ja tutustumaan seuraan ja tuleviin pelikavereihini.”

”Elokuun lopussa aukeaa MM-karsintojen seuraava ikkuna ja olen sitten maajoukkueen käytössä 16.9. asti. Sen jälkeen matkustan välittömästi takaisin Espanjaan, jossa sarjastarttimme on lokakuun viidentenä päivänä”, Matti käy läpi tulevaa aikatauluaan.

Ura Basket ylpeänä onnittelee Mattia uudesta sopimuksesta. Vamos, Matti!

Yhteistyössä