Matti Nuutinen palaa Ura Basketiin

(21.9.2020) Ura Basketin oma kasvatti Matti Nuutinen, 30, palaa kotiseuraansa 13 vuoden jälkeen. Keväällä 2007 Nuutinen oli juniori-ikäisenä nostamassa seuraansa ykkösdivisioonaan, tulevalla kaudella hän on täysverisenä ammattilaisena seuransa Korisliigajoukkueen ehdoton tukipylväs. 

Matti Nuutinen ehti aikanaan pelata Korisliigaa kahdeksan kauden ajan saaliinaan kaksi Suomen mestaruutta sekä kaksi hopea- ja pronssimitalia. Sitten tie vei viideksi kaudeksi eurokentille Kreikkaan, Ranskaan, Romaniaan ja lopulta Espanjaan.

Maajoukkueurallaan Nuutinen on kolunnut kaikki juniori-ikäluokat ja noussut sittemmin Susijengissä ehdottomaksi luottopelaajaksi. Miesten maaotteluita Nuutiselle on kertynyt toistaiseksi 75 kappaletta.

– Otan innoissani vastaan tämän haasteen. Paluu kotiseuraan ja tuttuun yhteisöön tuntuu tosi hyvältä, Nuutinen kertoo. Sopimukseni on kolmivuotinen. Pitkän sopimuskauteni ja kokemukseni kautta haluan olla kokonaisvaltaisesti kehittämässä edustusjoukkueemme toimintakulttuuria. 

– Joukkueemme on tosi nuori, mutta uskon, että meillä on jo tulevalla kaudella mahdollisuus yllättää moni vastustaja, Nuutinen päättää.

Päävalmentaja Damion Dantzler näkee, että Matti Nuutisen paluu suomalaiseen koripalloon ja Kaarinan seudun kentille on huomattava kehitysaskel sekä seuralle että lajille valtakunnallisesti.

– Olemme todella innoissamme, että saimme Ura Basketin oman kasvatin ja maajoukkuemiehen sekä liigamestarin vahvistamaan joukkuetta ja seuraa. Huomioiden Matti Nuutisen vakuuttava kokemus kansainvälisillä kentillä on tämä todella merkittävä sopimus niin Uralle kuin myös Korisliigalle, hehkuttaa Dantzler. Seura on Matille hyvin rakas, ja on hienoa nähdä mihin suuntaan hän haluaa ohjata yhteistä laivaamme. 

Kolmanteen liigakautensa valmistautuvan joukkueen toisen omistajan Pierre Ernstin mukaan tuo maajoukkuepelaajan kiinnittäminen vakautta ja jatkuvuutta toiminnalle.

– Olemme pitkien neuvottelujen jälkeen hyvin tyytyväisiä, että saamme toivottaa Nuutinen takaisin kotiin ja Ura Basketiin, sanoo Ernst.

– Odotan paljon hyviä asioita yhteistyöltämme, ja olemme Matin kanssa käyneet pitkiä ja hedelmällisiä keskusteluja joukkueen tulevaisuudesta. Haluamme kertoa seuraväelle ja korisfaneille, että muutos kohti parempia aikoja on alkanut, ja saamme yhdessä nähdä kehitystyön tuloksia seuraavan 4–5 vuoden aikana, vakuuttaa Ernst.

Matti Nuutisen pelaajakortti Koripalloliiton sivuilla

Emmitt Holtin kiinnittämisen myötä rosteri on valmis

Ura Basketin neljäs yhdysvaltalainen pelaaja on 24-vuotias itärannikon kasvatti Emmitt Holt. Viime kaudella Providenceä edustanut 201-senttinen laituri tuo kovuutta ja voimaa joukkueeseen.

Kuva: friars.com

– Emmitt on kovan työn raataja, joku tuo lisää sitkeyttä, työmoraalia ja voittajan asennetta joukkueeseen. Juuri hänen kaltaisensa pelaaja on se puuttuva palanen, jota tarvitsemme viemään Ura Basketin edustusjoukkuetta ja sen toimintakulttuuria oikeaan suuntaan, sanoo päävalmentaja Dantzler.

Kolme neljästä kansainvälisestä vahvistuksesta on tällä hetkellä Suomessa, ja liittyvät karanteenin jälkeen joukkueeseen. Holtin odotetaan niin ikään saapuvan Suomeen lähipäivinä. Tämä myötä on joukkue valmis.

Korisliiga-kausi avataan Kupittaan palloiluhallissa keskiviikkona 14. lokakuuta klo 18:30, jolloin vieraaksi saapuu BC Nokia. Tervetuloa mukaan nauttimaan liigakoriksen huumasta!

Media

Yhteistyössä