Meidän joukkue kaatoi Katajan Joensuussa

(17.11.2018) Edustusjoukkueemme onnistui kaatamaan eurokentilläkin ihastuttaneen Katajan Joensuussa pelatussa Korisliigakamppailussa. Avaimet makeaan vierasvoittoon olivat tällä kertaa iloinen hyökkäyspään tulitus ja puolustuspään maalatun alueen dominointi.

Lähtötilanteeseen nähden oikein kelpo suoritus

Kun bussimme starttasi Monitoimitalolta ”melko” aikaisin, eli kello 04:45, olivat hymyt kovin harvassa ja tunnelma oli sangen unelias. Onneksi matka oli niin pitkä, että siinä pystyi yrittämään saamaan edes jonkunnäköistä katkeamatonta unta — joskin sekin tietty tapahtui istuvalteen ei-kaksimetrisille suunnitellussa bussissa. Unenlaadun ja unen vähyyden lisäksi huolta aiheutti murheellinen loukkaantumistilanteemme, joskin se oli saanut hetkellistä helpotusta viime viikolla Uran riveihin saapuneen Chris McNealyn muodossa.

Perille päästiin lopulta kuitenkin ajoissa ja fokuskin saatiin selvästi tähdättyä oikeisiin asioihin ennen peliä.

Gameplan: ei helppoja lay-uppeja tai 3p heittoja Katajalle

Meidän joukkueemme lähti lauantaiseen taistoonsa puolustuspään työskentelyn kautta: Katajan juoksemat screenpelit aiheuttavat päänvaivaa ympäri Eurooppaa ja luovat vapaiden ajojen lisäksi myös paljon 3 pisteen heittopaikkoja, joista tasaisesti heittävä joukkue rankaisee tarkasti. Päätimme siis yhteistuumin estää vastustajan kuvioiden mukaiset screenien käytöt, tukkimaan 3 sekunnin alueen ja ottamaan tilan pois tarkkakätisiltä heittäjiltä. Iltapäivän puhdettamme helpotti kotijoukkueen syömähampaiden Daniel Mullingsin ja Rahlir Hollis-Jeffersonin poissaolo, joka rajoitti varsinkin Katajan ajojen määrää mukavasti ja heikensi heidän levypallopeliään huomattavasti.

Kaksi ensimmäistä kohtaa onnistuivat tänään Uralta ilahduttavan hyvin: Kataja joutui usein pakotettuihin ja epätavallisiin ratkaisuihin meidän painostettua heidät pois omasta pelisuunnitelmastaan. Tämä näkyi varsinkin heittoprosenteissa, sillä Kataja upotti 2p heittonsa vain 33% tarkkuudella. Varsinkaan Katajan isolla osastolla ei ollut mitään asiaa Malikin ja Ässän keittiöön ja heittojen häirinnän lisäksi me dominoimme myös levypalloja mukavan oloisesti (51 vs 39).

Kolmannessa kohdassa, eli 3 pisteen heitoissa, meillä jäi taasen paljon parantamisen varaa, sillä Kataja onnistui löytämään turhan usein vapaan heittäjän kaaren takaa, joka (joskus jopa virheestä huolimatta) naulasi heittonsa kylmänviileästi sisään. Antamalla muutamia ilmaisia heittoja me päästimme Katajan itse asiassa lähes peliin mukaan, mutta onneksi heidän hurja 3 pisteen heittojen onnistumisprosenttinsa (47%) ei tällä kertaa aivan riittänyt kaventamaan johtoamme tarpeeksi.

Run’n’gun — hyökkäyspään ilotulitusta

Jos kotijoukkueen tarkkakätisyys aiheutti meille paikoin harmaita hiuksia, niin ei Urankaan heittopeli mitään kuivakkaa tänään ollut: 3 pisteen heitot upposivat 43%:n ja 2 pisteen heitot vähän maltillisemmalla, mutta silti hyvällä 47%:n tarkkuudella. Pistetehtailumme lepäsi tänään pitkälti kolmikon Fiifi Aidoo-Avery Woodson-Malik Dime harteilla ja he tyylittelivätkin yhteensä peräti 66 pistettä eli 75% pisteistämme!

Varsinkin Fiifi (24/5/3/2r) palasi tasolleen ja teki useita elintärkeitä koreja ratkaisuhetkillä. Myös Avery todisti jälleen kuuluvansa Korisliigan eliittiin viimeistelemällä tilastorivikseen 28/7/3/2r ja upottamalla sarjan kylmäverisiä kolkkeja, kun sitä eniten kaivattiin. Malikin ilta oli totuttua hiljaisempi hyökkäyspäässä, Katajan ottaessa ilmavat alley oop -kuviomme tarkkailuun, mutta mies onnistui silti punnertamaan itselleen kelvon, tupla-tuplaan oikeuttavan tilastorivin: 14/14/3bl.

Tiedossa historian ensimmäinen Student Night!

Voiton siivittämänä runsaan kuuden tunnin ajomatkakin tuntuu lyhyeltä, mutta katseet on jo käännetty tulevaan: tiedossa on revanssi Tampereen ylpeyttä Pyrintöä vastaan tulevana keskiviikkona 21.11.2018 klo 18:30 alkaen Kupittaan Palloiluhallilla.

Ottelu on samalla syksyn ensimmäinen opiskelijapeli ja tiedossa on normaalia edullisempia lippuja ja virvokkeita kaikille opiskelijoille. Kiinnostuitko? Lisätietoja löydät virallisesta Facebook-tapahtumastamme

Ura Basket toivoo lämpimästi, että kaikki koripallosta kiinnostuneet opiskelijat löytävät tiensä keskiviikkona katsomoon, onhan koris parasta paikan päällä!

Joukkuekuva: Ville Vuorinen
Kuva tekstissä : Vili Lintervo

Tagged under

Yhteistyössä