Meidän Joukkue vierailulle Kotkaan

(24.10.2019) Meidän Ura Basket eGameStars otti keskiviikkona tärkeän voiton Lahti Basketballista vahvistaen asemiaan sarjan keskikastissa. Taaskaan ei voitosta päästä pitkään nauttimaan, hyvä niin, sillä jo perjantaina on seuraavaa ottelua tiedossa. Joukkueemme matka vie tällä kertaa, Kymenlaakson perinteikkään korisylpeyden, KTP-Basketin vieraaksi.

Isäntä KTP-Basket

Suomen Cupin historian eniten voittoja, 9 kpl, ottanut KTP on menestykseltään yksi kaikkien aikojen Korisliiga-seuroista. Viime keväänä otettu SM-pronssi oli seurahistorian 25. sisältäen 6 kultaa, 7 hopeaa ja 12 pronssia. Tämänlaisista mitalimääristä saamme Kaarinassa vain haaveilla.

Viime kaudella keskinäiset ottelut sujuivat kaksijakoisesti. Lokakuussa joukkueemme otti seurahistorian ensimmäisen Korisliiga-voiton murskaavalla esityksellä Steveco Areenalta. Kaksi seuraavaa ottelua olivat täysin kotkalaisten heiniä, molempien päättyessä 20+ pistettä vastustajalle. Kauden viimeinen kohtaaminen maaliskuussa puolestaan toi todellisen taisteluvoiton Kupittaalta.

Nyt on uusi kausi ja vahvasti uudistuneet joukkueet, joten menneillä ei ole mitään painoarvoa. KTP on aloittanut kautensa hieman haparoiden, kuten viime kaudellakin. Tuloksena on 3 voittoa ja 4 tappiota. Joukkue selvästi hakee vielä identiteettiään ja sen löytymisestä onkin viime aikoina saatu merkkejä. Voitto Pyrinnöstä oli vahva osoitus joukkueen kyvystä pitää peli käsissään. Viimeisimmässä ottelussa Korihaita vastaan peli oli ratkottu jo paljon ennen puoliaikaa.

Kotka on lähtenyt kauteen omaa tietä kulkien, sillä joukkueella ei ole selvää ykköspelintekijää. Jenkkivahvistukset ovat kiinnitetty laitureiden ja sentterin paikoille. Kaikki kolme pelaamaansa ottelua aloittanut takamies Miika Heinonen on alustavien tietojen mukaan poissa perjantaina kokoonpanosta. Suuri vastuu pelinjohdosta on siis Kotkan omilla pojilla Joonas Lehtorannalla sekä kokeneella Michael Poundsilla. Viime kaudella Ura Basketia edustanut Eldar Skamo häärii kentällä keskimäärin yli puolet ottelusta. Kotkan jenkit JayVaughn Pinkston, Byron Wesley ja DeAndre Daniels ottavat yhteensä keskimäärin 35 pelitilanneheittoa, joten heidän hidastaminen tulee olemaan pääosassa voittoa ratkaistaessa.

Miikka Luosmaalla riittää painittavaa ison KTP:n kanssa

Meidän Ura Basket eGameStars Kotkaan

Edellisessä ottelussa saimme ensimmäistä kertaa tällä kaudella täyden kokoonpanon, kun Ville Hänninen teki paluun kentille pitkän loukkaantumisen jälkeen. Ville oli kentällä itse varmuus, eikä tauosta ollut tietoakaan. Vähitellen ”Hänän” peliminuutteja voidaan nostaa ja voimme samalla odottaa herralta jatkuvasti parantuvia otteita. Myös Marius van Andringaa ollaan jouduttu hieman säästelemään kauhistuttavan preseason-ottelun jäljiltä.

Dustin Thomas on tähän asti onnistunut vain kotipeleissä. Yksi avain voittoon onkin saada Dustin mukaan peliin paremmin myös vieraspeleissä. Hauskana faktana mainittakoon, että kaikki kolme Dustinin tuplatuplaa ovat tulleet kotiotteluista. Tyrell Green on ollut sarjan ahkerin kolkkien heittäjä 8,83 heiton keskiarvolla, mutta onnistumisprosentti on ollut loistava, sillä sisään menee keskimäärin 4,33 eli juuri ja juuri alle puolet.

Perjantain kokoonpano: Stephaun Branch, Trey Niemi, Tyrell Green, Dustin Thomas, Ville Hänninen, Marius van Andringa, Miikka Luosmaa, Eero Sahlberg, Atte Perttu ja Joona Airenne.

Ville Hännisen paluu on viikon paras uutinen

Näin päävalmentaja Kristian Palotie ennakoi ottelua korisliiga.fi-sivustolla:

”Todella kaksijakoisen ottelun jälkeen nopeasti reagoitava ja valmistauduttava kohti Kotkan reissua, jossa vastassa mielestäni voittosuhdettaan selvästi parempi KTP-Basket. Isoin asia meidän kohdalla on positiivisen energian luonti ja sen ylläpito. Taistelu ottelutemmosta on jälleen avainasemassa. Vastassa on nimittäin aivan karmean kokoisia äijiä.”

Korisliigaa perjantaina Kotkan Steveco Areenalla klo 18:30, KTP-Basket – Ura Basket eGameStars. Ottelu tutusti katsottavissa myös Elisa Viihde Sportin kautta. Vielä perjantaina Elisa Viihde Sport vapaassa katselussa!

Kuvat: Pekka Tenhonen

Yhteistyössä