#MeidänJoukkue katkaisi EBT:n voittoputken

(24.1.2016) Edustusjoukkueemme onnistui voittamaan sunnuntain kotiottelunsa ja samalla katkaisemaan Espoo Basket Teamin kuuden ottelun mittaisen voittoputken.

24.1.2016 Miesten I-div. Ura Basket – EBT 81 – 74 (25 – 16, 21 – 19, 20 – 20, 15 – 19)

Ottelun ratkaisu

#MeidänJoukkue pelasi avausjaksot erinomaisesti. Hyökkäykset päätettiin korin tuntumasta hienosti peräti 72,7 prosentin tarkkuudella ja pallosta pidettiin kohtuullisen hyvin huolta. Puolustuspäässä espoolaisten avainpelaajat pysyivät melko hyvin kurissa. Tauolla meikäläiset johtivat 11 pisteellä.

Puoliajan jälkeen molemmat joukkueet aloittivat varsinaisen sohlaamisen. Pallonmenetykset seurasivat toisiaan, ja isännillä olisi ollut lukuisia tilaisuuksia tappaa peli edukseen. Alokasmaiset hassit jatkuivat kuitenkin puolin ja toisin päätösminuuteille asti, ja niin vain vierasjoukkue hilasi itsensä lopulta jo neljän pinnan päähän. Runsaslukuinen kotiyleisömme jaksoi kuitenkin vaikeuksista huolimatta kannustaa oman joukkueensa voittoon.

Ottelun ratkaisuhetki taisi olla Teemu Ritanotkon (7/7) nappaama hyökkäyslevyri, kun peliaikaa oli jäljellä enää 48 sekuntia ja eroa meidän hyväksemme neljä pistettä. Tätä lähemmäksi espoolaiset eivät nimittäin enää päässeet, vaikka yrittivätkin rikkomalla pysäyttää pelikellon ja pakottaa Uran vapaaheittoviivalle. Meikäläiset naulasivat kuitenkin tuomituista vapareista tarkasti tarvittavat voittopisteet.

Tilastojen kertomaa

  • Ura oli parempi kahden pisteen heittoprosenteissa 65.7 vs. 49.0
  • Ura voitti vapareista tehdyt pisteet 23 – 12
  • Ura voitti levyrit 37 – 34
  • Ura voitti koriin johtavat syötöt 12 – 10
  • Virheet jakautuivat Uran eduksi 18 – 26
  • Uran PPP (pisteet per pallonhallinta) oli kehno 0,83, kun hyvä tavoite on päästä lukemaan > 1,0
  • Uralla oli 25 pallonmenetystä eli liki 25 % pallonhallinnoista; tavoite on selviytyä alle 16 prosentin!

Tilastot

Ottelun sankarit

Riku Laine (14/16/4s) oli jälleen kotijoukkueen taisteluilmeen ruumiillistuma. Hän ei yksinkertaisesti suostunut häviämään tätä ottelua. Riku pelasti esimerkillisesti sukeltamalla lukuisia lattiapalloja eduksemme.

Santeri Latvala (16/4/3r) ja Ville-Markus Milan (9/0/2r) tekivät jälleen hartiavoimin töitä kummassakin kenttäpäädyssä. Kraidon Woods (10/7/3s/2bl) ja Matias Suomi (12/3/3s) heittivät vähän, mutta tarkasti.

Sebastian Booker (23/4) ja Justice Graham (22/4) olivat puolestaan vierasjoukkueen parhaat pistemiehet, mutta sortuivat myös joukkuetovereitaan useammin pallonmenetyksiin.

Tapan kommentit

”Olipa hieno ottelutapahtuma tänään. Kentällä oli kaksi kovasti taistelevaa joukkuetta, ja yleisö eli pelissä hienosti mukana. Yritämme täällä Kaarinassa rakentaa tämän ottelutapahtuman mahdollisimman ammattimaisesti. Sen tähden harmittaakin, että vastustaja ei suostu saapumaan ottelun jälkeiseen lehdistötilaisuuteen lainkaan”, Ura Basketin päävalmentaja Tapio Nieminen aiheellisesti ihmetteli EBT:n valmennusjohdon sopimatonta käytöstä.

”Itse ottelussa me saimme kolmikosta Booker-Graham-Joshua Gouch (8/4) viimemainitun eliminoitua. Jälleen kerran kiitokset Ville-Markus Milanille ja Santeri Latvalalle. Pakkipäämme oli kyllä rautaa tänään.”

”25 pallonmenetystämme on tietysti paljon, ja ne ovatkin olleet meille vähän niin kuin helmasynti läpi kauden, mutta saatiinpahan ainakin jännä peli aikaiseksi”, Tapa kuittasi lopuksi.

Ura Basketin seuraava kotiottelu on sunnuntaina helmikuun 7. päivänä kello 17.00. Silloin Littoisten monitoimitalolle saapuu vieraaksi Karkkilan KaU Koris. Tervetuloa!

ESC_6910

ESC_6929

ESC_6956

ESC_7044

Lehdistötilaisuus ottelun jälkeen:

Yhteistyössä