#MeidänJoukkue kävi pohjalla

6.11.2018 Ura Basket – Kouvolan Kouvot (20-24, 13-26, 11-25, 11-18)

Lähtökohdat otteluun olivat huonot jo ennakoissa, kun tiedettiin että Skamo, Croone ja Rainamaa ovat poissa. Lisää harmia tuli alkulämmittelyssä, kun Avery Woodson alkoi kärsiä jonkinlaisesta huonovointisuudesta. Chris McNealya puolestaan pitää odottaa vielä muutama päivä.

#MeidänJoukkue aloitti kaikesta huolimatta pirteästi. Reilun 6 minuutin jälkeen Kupittaan palloiluhallin reistailevalla taululla oli lukemat 17-11. Tämän jälkeen Kouvot alkoivat pelata omalla tasollaan ja Ura Basketin kapea kokoonpano oli jatkuvasti pulassa. Paikkapuolustuksella pyrittiin hidastamaan Kouvojen hyökkäämistä, sekä osittain säästelemään omia paukkuja. Paikkapuolustuksen pelaamattomuus näkyi ikävästi ja vierailijat pääsivät aivan liian usein pommittamaan vapaita kolmosia pussiin. Jos heitto ei mennyt sisään niin usein tuloksena oli hyökkäyslevypallo, josta vierailijat pääsivät yrittämään uudelleen korintekoa. Puoliajalle mentiin jo varsin selvistä 33-50 -lukemista.

Toisen puoliajan alkuun vielä Fiifi Aidoo otti 5. virheensä ja pääsi huilamaan kohti seuraavaa matsia. Tämän jälkeen kentällä paljon vastuuta saivatkin vähemmälle peliajalle tällä kaudella jääneet Trey Niemi sekä Joona Airenne. Pojat toivatkin meidän tekemiseen ajoittain mukavaa raikkautta. Toinen puoliaika oli kaiken kaikkiaan pelailua, kun ottelun voittajasta ei ollut enää epäselvyyttä.

Mikael ”Ässä” Sandberg (5/10) pelasi isoimmat minuutit (30:15). Kuva: Jukka Lindberg

Kohti Seagulls-peliä

Kaikki tiedämme hyvin, ettei tiistaina Kupittaalla nähty Ura Basket ole se joukkue, joka se parhaimmillaan on. Neljä äärimmäisen tärkeää pelaajaa puuttuivat ja se väkisinkin vaikuttaa joukkueen tekemiseen. Onneksi tätä peliä ei tarvitse kauan murehtia, vaan seuraava ottelu on edessä jo torstaina. Vieraaksi tällöin saapuu Helsinki Seagulls. Vasta 5 ottelua (1/4) pelannut helsinkiläisryhmittymä on myös alkukaudesta hakenut suuntaansa.

Pomminvarmaa on se, että molemmille maistuvat jaossa olevat 2 sarjapistettä ja #MeidänJoukkue haluaa ottaa ensimmäisen kotivoiton torstaina!

Malik Dime (15/15/3blk) pelasi jälleen tasollaan. Kuva: Matti Aalto-Setälä

Lehdistötilaisuudessa kuultua:

Eero Sahlberg: Kouvot oli hyviä ja me pelattiin sillä kokoonpanolla, joka meillä oli tänään käytössä ja rimpuiltiin sillä parhaamme mukaan. Se ei alkuunkaan riittänyt tänään. Tää on ollut kohtalaisen synkkä tää pari viikkonen eikä tässä oikeen mikään yllätä.

Kristian Palotie: Onnittelut Kouvoille, ammattimainen suoritus heiltä. Kun vertaa vierailua Mansikka-Aholle, vaikka lopputulos on rumempi, niin meidän peli-ilme oli positiivinen. Tottakai kun vastustajalle antaa 26 levyriä meidän päässä niin siin ei käy ikinä hyvin. Ei tekosyitä. Tää on kilpaurheilua ja niillä mennään ketä on.

Ura Basket-Helsinki Seagulls to 8.11. HUOM! Poikkeuksellinen alkamisaika on klo 19:00!

Yhteistyössä