#MeidänJoukkue kompuroi vierasvoittoon Jyväskylässä

(29.1.2017) Edustusjoukkueemme oli tyriä selvän johtonsa sunnuntain vierasmatsissaan. Lopulta saimme sentään rivimme koottua ja sarjapisteet matkaamme.

29.1.2017 Miesten I-div. Jyväskylän Weikot – Ura Basket 71 – 82 (20 – 21, 13 – 18, 16 – 28, 22 – 15)

Ottelu eteni puoliaikaan asti melko tasaisena. Meikäläisten puolustuspelaaminen oli passiivista ja hyökkääminen huolimatonta. Viimeistelymme maalatulta alueelta oli sekin kovin vaatimatonta.

Ison tauon jälkeen Teemu Ritanotko (11/6) otti kotijoukkueen jättiläisen Alexey Ekimovin, 212 cm, (23/12) hellään huomaansa. Ero alkoi kasvaa eduksemme.

Neljännen jakson alussa Teemu Jarhio (4/1/2r) näytti puolustamisen mallia. Hän laittoi painetta palloon ylhäältä asti ja kalasti pari riistoa, joista saimme pari nopeaa hyökkäystä ja halpoja koreja. Johtomme venyi yli 20 pisteeseen ja matsi näytti taputellulta. Mitä vielä!

Ville Hänninen (26/3/3s) meni turvallisen tuntuisessa johtoasemassa hetkeksi penkille huilaamaan, ja saman tien #MeidänJoukkue menetti kontrollinsa totaalisesti. Puolustuksessa alkoi yleinen lepsuilu, ja hyökkäämisestä katosi joukkuepelaamisen idea. Neljässä minuutissa kotijoukkue kehitti 17 – 0 runin! Johtomme kutistui vaivaiseen kolmeen pisteeseen, kun peliaikaa oli jäljellä enää vajaa kolme minuuttia.

Lopulta Villen oli palattava kentälle. Hän rauhoitti joukkueemme hyökkäyspelin, ja toi puolustamiseenkin uudelleen ryhtiä. Helpottava voitto irtosi viimein yhdeksän pinnan erolla.

Ville sekä Teemut Jarhio ja Ritanotko voivat siis olla iltapuhteeseensa tyytyväisiä. Jermaine Watson (16/11/7s) ja Sean Harris (12/11) täyttivät hekin hieman puolikuntoisina paikkansa.

Pitkäaikaispotilaiden lisäksi vakiokokoonpanostamme puuttui tällä kertaa Samu Kaaresvirta, Jussi Kukkonen sekä Matias Suomi.

Tilastojen kertomaa

Weikot heitti tarkemmin kakkoset 53 % vs. 42 %

Weikot voitti pisteet maalatulta alueelta 44 – 38

Weikot voitti pisteet penkiltä 30 – 21

Weikoilla oli vähemmän menetyksiä 13 vs. 16

Weikot ”voitti” virheet 24 – 15

Ura voitti levypallot 48 – 36

Tilastot

Jukan kommentit

”Nihkeä peli meiltä. Monta kaveria puuttui vakiokokoonpanostamme, mutta tällaisessa pelissä tarvitsemme kyllä uusia onnistujia ja tason nostoa itse kultakin”, Ura Basketin päävalmentaja Jukka Valpola tukisteli omiaan.

”Kolmen vieraspelin jälkeen edessämme on nyt kolmen kotimatsin putki. Ne on selvitettävä kunnialla, mikäli mielimme olla maaliskuussa playoff-viivan yläpuolella.”

Ura Basketin seuraava kotiottelu on sunnuntaina 5. helmikuuta kello 17.00. Silloin vieraaksemme saapuu Raholan Pyrkivä Tampereelta. Tervetuloa!

Yhteistyössä