#MeidänJoukkue – Kristika 1 – 1

(10.3.2017) #MeidänJoukkue tasoitti otteluvoitot perjantai-illan välierätrillerissä. Siten ottelusarjassa tullaan näkemään ainakin neljä koitosta.

10.3.2017 Miesten Div. B, 2. välierä Ura Basket – Kristika 90 – 85 (22 – 20, 26 – 25, 21 – 17, 21 – 23)

#MeidänJoukkue oli pessyt kasvonsa vaatimattomasti sujuneen välieräavauksensa jälkeen. Perjantaina joukkueemme oli täynnä oikeanlaista ylpeyttä sekä voitontahtoa. Kun myös Kristika pelasi jälleen upeasti, sai yli 400-päinen kotiyleisömme nauttia laadukkaasta koripalloviihteestä.

Pitkään taukoon asti joukkueet etenivät lähes tasatahtiin. Puoliajalla meikäläiset löysivät uuden vaihteen ja venyttivät johtonsa pariin otteeseen jo kymmeneen pinnaan. Momentum jäi kuitenkin tässä vaiheessa käyttämättä, ja turkulaiset kirivät uudelleen peliin mukaan.

Päätösneljänneksellä vieraat hivuttautuivat rinnalle ja lopulta viiden pisteen johtoonkin, kun peliaikaa oli jäljellä enää viitisen minuuttia. Joona Airenteen (2/1/1bl) ja Teemu Ritanotkon (8/4) onnistumiset sekä villisti kannustanut kotiyleisömme siivittivät joukkueemme kuitenkin väkisin jälleen voittotaisteluun.

Pienet marginaalit

Viimeisellä peliminuutilla loistavasti pelannut Mikael Sandberg (25/7/3s/3bl) missasi kolmen pisteen heittonsa, ja vastakkaisessa kenttäpäädyssä Ville Hänninen punnersi vaikeasta asennosta lay-upinsa koriin. Kristika ei onnistunut enää viime sekuntien kavennusyrityksissään.

”Ässä” Sandbergin lisäksi Kristikalta löytyi monta muutakin onnistujaa. Eero Innamaa (15/6/9s) oli totutun hyvä. Tomi Lommi (16/5/4s) ja Arto Talvitie (11/0) heittivät tarkasti. Mikael Laihonen (12/7) on mennyt kauden mittaan pitkän harppauksen eteenpäin.

Jermaine Watson (22/5/4s) palkittiin #MeidänJoukkueen parhaana. Ville Hänninen (16/2/4s) palasi omalle tasolleen. Samu Kaaresvirta (8/3/4s) on yleisön huutomyrskyssä kuin kotonaan. Eero Aaltosen (16/5) toipuminen pelikuntoon oli meille ratkaisevan tärkeää.

Tilastojen kertomaa

Ura heitti tarkemmin kakkoset 54 % vs. 43 % ja kolmoset 43 % vs. 38 %

Ura voitti pisteet maalatulta alueelta 48 – 24

Ura voitti pisteet penkiltä 30 – 12

Uran pisteet per pallonhallinta oli mainio 1.04

Uran menetysprosentti oli hienosti vain 12,7

Kristika voitti hyökkäyslevyrit 14 – 6

Kristika voitti koriin johtaneet syötöt 24 – 19

Tilastot

Jukan kommentit

”Kolmannella jaksolla me onnistuimme nostamaan intensiteettiämme puolustuspäässä, mikä olikin teemana keskiviikon tappiomatsin jälkeen. Aaltosen Eero vetää kentälle tullessaan aina niin paljon kuin jaloista lähtee ja toimii siten hyvänä esimerkkinä muillekin”, Ura Basketin päävalmentaja Jukka Valpola kiitteli pelin jälkeen.

”Ottelusarja tuntuu etenevän ihan odotetulla tavalla, ja mitään hokkuspokkus-temppuja ei kumpikaan ole keksinyt, vaan luottaa omaan tekemiseensä. Loppujen lopuksi yksilöt kuitenkin tuovat ne tarvittavat voitot.”

Välieräsarja jatkuu sunnuntaina Nunnavuoren palloiluhallissa kello 19.00. Neljäs ottelu pelataan Littoisten monitoimitalolla tiistaina 14. maaliskuuta kello 18.30. Tervetuloa jälleen kumpaankin otteluun sankoin joukoin tueksemme!

Yhteistyössä