#MeidänJoukkue marraskuun alun otteluruuhkaan

Edustusjoukkueemme pelitahti on tiivistynyt loka-marraskuun vaihteessa, jolloin pelaamme kahden viikon aikana neljä peliä. Jyväskylä Basketball Academy (JBA) tulee perjantaina kotiluolaamme Monnarille taistelemaan sarjapisteistä.  Molemmilla joukkueilla on sarjasta kaksi voittoa, ja lisäksi JBA:lla on kaksi muutaman pisteen tappiota alkukaudelta.  Odotettavissa on tiukka taistelu.

Päävalmentajamme Kristian Palotie on valmistanut tiukoilla viikkoharjoituksilla #MeidänJoukkueemme kohtaamaan JBA:n.

– Töitä on tehty koko alkuviikko reippaasti ja hyvällä intensiteetillä. Harmittavan Lahti-tappion jälkeen on harjoituksissa keskitytty puolustuspelaamisen tason nostoon.

JBA:lla on monien tuttujen pelaajien lisäksi muutenkin tuttu mies Monnarilla, eli päävalmentaja Mikko Tupamäki, joka omaa myös Ura Basket -taustoja. Kristian myös arvostaa Mikkoa:

– Saamme vastaamme valmentajan, joka osaa erittäin hyvin laatia joukkueelleen taktiikan, jota vielä pelin kuluessa voidaan joustavasti muuttaa pelin etenemisen mukaan. Ja varmaa on että Mikko on valmistanut joukkueen hyvin tulevaan kohtaamiseen, arvioi Krisu.

#1 Joakim Jousisto

Pelaajahaastattelussa on vuorostaan Joakim Jousisto, joka liittyi joukkueeseemme kesällä. Takamiehenä hän pyörittää peliämme tehokkaasti, ajaa puolustuksen läpi tarvittaessa ja on ollut alkukauden tarkin kolmosten heittäjä. Jokke näkee joukkueella ison potentiaalin kasvaa kauden edetessä.

– Meillä on kasassa hyvä joukkue, toimitaan hyvähenkisesti kaikessa tekemisessämme ja osataan jo puhaltaa yhteen hiileen.  Kunhan opimme tuntemaan paremmin toisiamme, sisäistämään paremmin pelikonseptimme ja hyödyntämään peleissä kunkin vahvuuksia kehittyy pelaamisemme huimaa vauhtia.

Nuoresta iästään huolimatta on tämä kausi jo kuudes pääsarjoissa. Kokenut pelimies tiivistääkin joukkueen iskukyvyn olevan hyvässä vaiheessa.

– JBA:lla on nuori joukkue, jossa on hyviä heittäjiä ja muutama pitempi korinaluspelaaja. Joukkue juoksee kenttää hyvin. Ottelua lähdemme voittamaan puolustuksen kautta. Hyvin onnistunut stoppi antaa meille aina edun seuraavaan hyökkäykseen, Jousisto summaa voiton avaimia.

Lukujen ja tilastojen silmäilyillä on löydettävissä joitakin mielenkiintoisia nostoja, joista yksi on mainittu päävalmentaja Tupamäki. Mikko valmensi edustusjoukkuettamme kaudella 2009–2010, ja siirtyi sen jälkeen Salon Vilppaaseen laittamaan alulle sitä menestystarinaa, jota salolaiset viime kaudella jatkoi hyvän Korisliiga-menestyksen merkeissä.

Joukkueita vertaillessa on JBA ollut selkeästi parempi kolmosten heitoissa, ja #MeidänJoukkueemme puolestaan levypalloissa. Riistoissa molemmat joukkueet on ollut tehokkaita ja pallostakin on pidetty hyvin huolta. Lukujen perusteella hyvä levypallopeli on iso askel kohti voittoa. JBA tulee vahvasti hyökkäyslevypalloihin, eli jokaisen on oma miehensä suljettava pois korin alta ja irtopalloihin on mentävä, jotta saadaan seuraava kotivoitto plakkariin!

> Osta lippusi ennakkoon ZUPticket-palvelusta

Tervetuloa Littoisten Monitoimitalolle
perjantaina 3.11.2017 klo 18.30
kannustamaan joukkueemme voittoon!

Yhteistyössä