#MeidänJoukkue parempi perjantai-illan jännärissä

(3.11.2017) Perjantai-illan huipputasainen koitos JBA:ta vastaan piti kotiyleisöämme jännityksessä päätösminuuteille saakka. Johtoasema vaihtui ottelussa nimittäin peräti 16 kertaa, ja tasatilanteitakin oli 12 kappaletta. Lopulta meikäläiset onnistuivat väkisin kairaamaan voiton kotiin.

3.11.2017 Miesten A-divari: Ura Basket – Jyväskylä Basketball Academy 89 – 82 (26 – 21, 12 – 19, 24 – 21, 27 – 21)

Kaiken kaikkiaan perjantainen ottelu oli laadukasta viihdettä koriksen ystäville. Vastakkain oli kaksi erinomaisesti valmennettua joukkuetta. Valmentajavelhot Mikko Tupamäki ja Kristian Palotie pelasivat ikään kuin shakkia vastatessaan taitavasti kollegansa taktisiin muutoksiin ja pelaajavaihtoihin.

Voiton kannalta ratkaisevaa taisi olla Brian Moutrien (15/13/3s) päätöshetkien onnistumiset. Ensin hän tarjoili kaaren taakse kaksi kolmen pisteen koriin johtanutta syöttöä. Seuraavaksi hän riuhtaisi tuiki tärkeän puolustuslevypallon ja lopulta teki vielä tyhjäksi jyväskyläläisten kavennusyrityksen näyttävällä torjunnallaan.

Joona Airenne (9/1) oli erinomainen avausneljänneksellä. Ville Hänninen (16/0/1s) ja Eero Sahlberg (17/0/2s) ottivat ratkaisuhetkillä paljon vastuuta. Eero Aaltonen (10/4/) herätti yleisön mahtidonkillaan. Pyry Rainamaa (7/8/2s) ja Aleksi Akpaso (9/3) pitivät jälleen suoritustasonsa korkeana. Palotie oli nostanut myös seuramme oman kasvatin Eero Myllymäen, 18, ensimmäistä kertaa edustusjoukkueemme kokoonpanoon.

Jyväskylän Robert Juvonen (29/4/7s/3r) oli kentän paras pelaaja. Hänen pysäyttämiseensä kotijoukkue ei oikein tahtonut löytää keinoja. Jere Luoma (17/9/4s) oli vahva korien tuntumassa.

Tilastojen kertomaa

Ura heitti tarkemmin kolmoset 35 % vs. 21 %

Ura voitti pisteet penkiltä 31 – 16

Ura voitti pisteet toisesta yrityksestä 24 – 13

Uran PPP oli parempi 0,94 vs. 0,86

Tilastot

Krisun kommentit

”Apuvalmentaja Jukka Valpola kävi äkkiä Moultrien kanssa tauolla muutaman asian läpi videolta. Brian olikin sitten äärimmäisen hyvä toisella puoliajalla, parasta mitä olemme tällä kaudella nähneet”, coach Palotie kiitteli ottelun jälkeen.

”JBA:n Robert Juvonen, 26, on kehittynyt neljässä vuodessa valtavasti. Se kuvastaa, että pelaajaura ei ole topissa 19-vuotiaana. Kun Robi  treenaa, hän vetää aina täysillä. Tästä jokaisen nuoren pelaajan tulee ottaa opiksi. Toivon, että oman seuramme juniorit ymmärtävät, että kehittymistä tapahtuu vielä huomattavan paljon junnuvuosien jälkeen”, Palotie muistuttaa.

#MeidänJoukkueen seuraava kotiottelu on lauantaina 11. marraskuuta kello 17.00. Silloin vieraaksemme saapuu Korikouvot Kouvolasta. Tervetuloa!

Yhteistyössä