#MeidänJoukkue voittaa!

(19.11.2020) Keskiviikkona Uudessakaupungissa nähtiin juuri sellainen trilleri, kuin saattoi pelätä ennakolta. Vastakkain kaksi voitotonta joukkuetta, joilla molemmilla poltteli pallo, kun kumpikin halusi niin paljon ottaa kauden avausvoiton. Meidän onneksi sarjapisteet matkasivat aikaisempien vuosien tapaan tälläkin kertaa Kaarinaan mukanamme.

Korihait – Ura Basket 90-94 (29-20, 18-19, 20-35, 23-20)

Historia joukkueiden välillä on kahden aikaisemman Korisliiga-kauden aikana jo muodostunut mieleenpainuvaksi. Joka kausi otteluohjelma on mennyt kuten nytkin. Ensimmäinen keskinäinen kohtaaminen pelataan Ugissa. Kahdella edellisellä kaudella Ura Basket on poistunut Uudestakaupungista voittajana ja siitä lähtökohdasta lähdettiin, että tuota kaavaa ei rikota.

Ottelun alku oli meiltä erittäin hermostunut. Hyökkäyspäässä setit olivat seisoskelua ja ensimmäiset heitot otettiin kolmen pisteen viivan takaa ilman kunnollista levypallouhkaa korilla. Omassa päässä ei merkkaus toiminut kunnolla ja irtopallot tarttuivat usein isännille. Korihait puolestaan oli alusta asti täysi draivi päällä. Trevor Blondin (25p/8l/6s) oli alusta asti tehokkaana upottaen kaksi ensimmäistä kolkkiaan. Onneksemme Korihait ei päässyt kunnolla hyödyntämään hidasta alkuamme. Javan White (12p/6l) teki alkuun pari tärkeää koria, joilla saimme hieman pahinta painetta pois. Koko ensimmäinen jakso tuntui olevan pieni käsijarru päällä ja emme missään kohtaa päässeet Korihaiden rinnalle. Juuri ennen 1. neljäneksen loppua Korihait kävivät jo 12 pisteen johdossa, mutta kapteeni Matti Nuutisen (12p/8l/3s) viime hetken kolmosella saatiin ero alle 10 pisteeseen. Ensimmäinen kymppi täysin pelitilanteiden mukaisesti isännille 29-20.

Emmitt Holt (3/10) poimi tärkeät levypallot. Kevin Bracy-Davis (22/7/2bl) puolestaan teki oman osansa jälleen hyökkäyksessä

Toisella kympillä vähitellen peli alkoi rullaamaan paremmin. Muutama runi kummallekin ja parhaimmillaan päästiin kolkuttelemaan 2 pisteen päähän, kun jaksoa oli kaksi minuuttia jäljellä. Jakson loppu kuitenkin 6-0 Korihaille ja ero oli venähtänyt 8 pisteeseen pitkälle tauolle mentäessä.

Kolmannen jakson alku oli jälleen tahmeaa. Paras pistemiehemme Kevin Bracy-Davis (22p/7l/2bl) toki avasi jakson onnistuneella hypärillään, mutta sen jälkeen nukahdukset puolustuspäässä kostautuivat ja jälleen isännille annettiin yksi 6-0 runi aivan turhaan. Ugilaisten kapteeni Miikka Marttinen (13p/3l) käytti paikkansa hyvin upottaen kolkkinsa 4/7. Mutta kuten koko joukkue, niin erityisesti kapteeni-Marttinen haparoi vapariviivalta viisi heittoa ohi (1/6). Korihaiden johtaessa taas 12 pisteellä tarvitsimme Javan Whitea herättämään joukkuetta. Kolme peräkkäistä kakkosta ja vähitellen myös muu joukkue alkoi heräilemään jälleen pelaamaan. Vaihdosta tullut Teemu Sulonen (15p/2l/2s) upotti jakson aikana pari tärkeää kolkkia joista toisella päästiin jo 5 pisteen johtoon. Pitkin jaksoa erityisesti Kevinin ajot korille olivat myrkkyä Korihait-puolustukselle ja tärkeille miehille alkoi tippua virheitä Jarno Nikulan luotsaamasta joukkueesta. Lopulta neljännes meille 20-35 ja 7 pisteen johdossa viimeiselle kympille.

Ottelun viimeinen neljännes oli enemmän tahdon kuin taidon kamppailua. Erityisesti meillä korin tekeminen tökki todella pahasti ja jakson ensimmäiset 6 minuuttia menikin Korihaille 10 pisteellä. Ottelun ratkaisevat hetket koettiin juuri tuossa 34 minuutin ajassa. Kevin taisteli meille hyökkäyspäässä pallon. Päätyrajasta pelattiin pallo Kevaughn Allenille (17p/3l/2s/2bl) joka laittoi heti pallon kolkin ilmaan. Korihaiden tärkein pelaaja Trey Zeigler (24p/11l/5s) tuli tilanteeseen hieman myöhässä ja laittoi jalan Kevaughnin laskeutumisalueelle. Tilanteesta Zeiglerin viides virhe ja meille kolme vapaaheittoa tilanteessa 83-80. Kevaughnin vapareiden aikaan Korihaiden penkki vielä otti teknisen virheen ja Kevaughn pääsi kaiken tuomari/Korihaisekoilun jälkeen naulaamaan kaikki neljä vaparia pussiin ja tilanne yhtäkkiä meille +1. Ottelun lopussa tapahtui kaikenlaista sekavaa. Lopulta Matti naulasi kaksi tärkeää vaparia pussiin ja lopulta Kevin nosti ottelun päätöslukemat 90-94.

Ottelu oli jännitysnäytelmä kuten osattiin odottaa, mutta pelin laatu oli todella heikolla tasolla, jokaisella kolmella joukkueella kentällä. Ottelu kesti 2 tuntia ja 10 minuuttia, mikä on 40 peliajalla todella pitkä aika. Pääsyy kestoon oli 49 vihellettyä virhettä. Monta virheistä oli sen oloisia että jossain toisessa pelissä ne olisi jäänyt viheltämättä. Mutta! Sarjataulukko ei tyylipisteitä kysele. Tärkein mitä ottelusta lähdettiin hakemaan, otettiin myös mukaamme kotiin. 2 sarjapistettä on nyt sarjataulukossa ja toivottavasti apina on vihdoinkin pois selästä. Pelimme on edelleen täysin vaiheessa, mutta onneksi maaottelu/harjoittelutauko on jo nurkan takana.

Matti Nuutinen (12/8/3) hoiti puolustuspäässä tonttinsa lähes virheettömästi

Tilastojen kertomaa

Heitimme joka puolelta kenttää tarkemmin, vapaaheitot meille 87% (20/23) – 62% (24/39), kakkoset 53% (25/47) – 48% (21/44) ja kolmoset 35% (8/23) – 32% (8/25). Voitimme levypallot 44-40, mutta Korihait voittivat hyökkäyslevyt 14-12. Menetimme 4 kertaa enemmän, 12-8. Molemmat joukkueet blokkasivat 6 kertaa. Meille vihellettiin 27 virhettä, Korihaiden 23 vastaan. Molemmille yhdet tekut.

Ottelutilastot

Kuvat: Hannu Tuominen

Derby-viikko huipentuu lauantain ”myöhäsillassa”

Viikko 47 on tänä vuonna Varsinais-Suomen derby-viikko meille. Ensin Korihait ja lauantaina kotona Kupittaalla vastaan asettuu rakas naapuri Salon Vilpas. Kuten pelit Korihaita vastaan, ovat myös Vilpas-pelit olleet ikimuistoisia tapahtumia. Ottelut ovat menneet 6-1 Vilppaalle, mutta jokaisella on varmasti muistoissa yllätysvoitto viime syksyltä kun voitimme loistavalla 4. jakson kirillä. Vilppaalla on ollut vaikeahko alkukausi odotuksiin nähden. Korislegenda Teemu Rannikko on kuntouttanut itseään eikä ole vielä pelannut. Ura-kasvatti Riku Laine loukkaantui myös ja on arviolta vuoden vaihteeseen asti sivussa peleistä. Ulkomaalaisosastolla on muutoksia tapahtunut myös Salossa, kun ensin Jahaad Proctor vapautettiin ja korvaajaksi hankittu Tyler Cheese henkilökohtaisiin syihin vedoten jätti joukkueen. Uusi mies on jo hankittu, mutta ei ehdi vielä derbyyn mukaan. Mukana lauantaina menossa on kuitenkin tuttuja nimiä, kun Sami Toiviaisella on heittää kentälle nimiä kuten Nenonen, Koivisto, Kivimäki ja Wood.

Ottelutapahtumissa on hyvin mietitty turvajärjestelyt. Täytämme vain noin 50% hallista, joten jokaiselle jää omaa tilaa. Vaikka elämmekin poikkeusaikoja on silti sallittua nauttia korisviihteestä paikan päällä. Ei muuta kuin maski kasvoille ja Kupittaalle lauantaina!

HUOM! Ottelu alkaa poikkeuksellisesti klo 19:00

Yhteistyössä