#MeidänJoukkue voittoon paikalliskamppailussa

(21.2.2016) Edustusjoukkueemme esitti taas vakuuttavia otteita Turun NMKY:tä vastaan ja otti selkeän voiton naapuriseurasta.

21.2.2016 Miesten I-div. Ura Basket – Turun NMKY 84 – 66 (26 – 9, 17 – 20, 22 – 19, 19 – 18)

Ottelun ensitahdit mentiin tasaisesti molempien joukkueiden hakiessa omaa rytmiään. Ensimmäisen erän puolivälissä isännät nostivat intensiteettiä puolustuksessa, joka pakotti Namikan pelaajat vaikeisiin ratkaisuihin. Puolustuslevypalloista Ura pääsi tehokkaasti iskemään nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Erätauolle mentäessä taululla oli jo 17 pisteen ero kotijoukkueen hyväksi.

Piste-ero ei hirveästi muuttunut seuraavissa erissä, Namikan päästessä lähimmillään 12 pisteen päähän. Isännät saivat pidettyä Namikan vahvuudet kurissa ja viimeistelivät hyökkäyspäässä terävästi. Pelin nopea tempo oli Uran hyödyksi, sillä vaihtopenkiltä saatiin aina tuoreita jalkoja kentälle. Viimeisessä erässä väsymys rupesi näkymään Namikan avainpelaajissa. Kraidon Woods (19/9/2t) oli vakuuttava molemmissä päissä kenttää ja herätti yleisön raikuviin huutoihin parilla räväyttävällä donkillaan.

Uran pelaajilta nähtiin tasainen suoritus kautta linjan: Woodsin lisäksi neljä muuta pelaajaa pääsivät kaksinumeroisiin pistelukemiin. Matias Suomi (14/3/2s) piti vauhtia yllä koko pelin ajan, Riku Laine (12/8) hyökkäsi röyhkeästi korille, Teemu Ritanotko (11/13) oli taas kerran ottelun levypallokuningas, ja Santeri Latvala (10/2) ohjasi joukkuettaan vastustajan heikkouksien kimppuun, kuten kapteenin kuuluukin. Puolustuksen väsymättömänä terrierinä hääräsi taas Ville-Markus Milan (1/3), joka taisteli myös hyökkäyspäässä levypalloista ansaiten joukkueilleen uusia yrityksiä.

Tilastojen kertomaa

Ura Basket oli heittoprosenteissa parempi kaikilla etäisyyksillä, vaikka 3p heitot eivät kummaltakaan uponneet mairittelevasti (20% vs 16%).

Ura jakoi peliaikaa tasaisemmin joukkueen sisällä, joka auttoi ylläpitämään kovaa pelitempoa.

Tilastot

Valmentajien kommentit

”Kaikki kunnia Uralle, tänään lopputulos oli enemmän heidän hyvyyttä kuin meidän huonoutta, he saivat meiltä oman pelimme pois. Heitot olivat vähän siellä sun täällä, ei saatu osumia. Puolustuksessa korin alla tuli takkiin liikaa”, Namikan päävalmentaja Juha Ruohonen summasi ottelun.

”Nämä ovat hienoja pelejä, tunnelma salissa oli erinomainen. Latauksemme otteluun oli kohdillaan, joka näkyi jo eilisissä harjoituksissa jossa oli kevätkauden parasta asennetta”, kotijoukkueen Tapio Nieminen iloitsi.

”Namikan Eero Innamaa (26/6) oli vaikea pidettävä. Tuntuu että hän tekee aina sen 20-30 pinnaa, vaikka puolustetaan aivan iholla. Jonas Mattila (0/3) oli myös merkattu vaarallisena pelaajana, mutta tänään hänet saatiin hyvin kuriin.”

”Illan onnistumiseksi voi nostaa vain 14 pallonmenetystä meidän jätkille. Se on voittavan joukkueen tasolla”, Tapa summaa lopuksi.

Ura Basket pelaa seuraavan kotiottelunsa perjantaina 4. maaliskuuta klo 18.30. Silloin vastaamme asettuu Raholan Pyrkivä. Tervetuloa!

Ennen ottelua pelaajat kävivät moikkaamassa faneja ja laittoivat puumerkkinsä kannustuslakanoihin!

Ura Namika 2

Ura Namika

Lehdistötilaisuus ottelun jälkeen

Yhteistyössä