#MeidänJoukkueen painajainen Perniössä jatkuu

(19.1.2017) Edustusjoukkueemme joutui torstaina palaamaan Perniöstä tappio niskassaan, kuten niin usein viime vuosina on käynyt. Tällä kertaa joukkueemme hukkasi harmittavasti momentuminsa ja lupaava johtomme kääntyi niukaksi tappioksi.

19.1.2017 Miesten I-div. PeU-Basket – Ura Basket   79 – 75 (25 – 17, 17 – 18, 14 – 25, 23 – 15)

Muutaman viime ottelun tapaan meikäläiset olivat jälleen täysin unessa ottelun alkuhetkillä. Puolustamisemme oli luokatonta ja hyökkäyksemme heitonvalinnat huonoja. Hetkessä ero oli perniöläisten eduksi kymmenkunta pistettä.

Toisella neljänneksellä puolustuksemme parani ja saimme hieman liikettä kinttuihimme. Samalla hyökkäämiseenkin alkoi löytyä tolkkua.

Pitkän tauon jälkeen Sean Harris (36/14) teki solkenaan koreja virhevaikeuksissa ollutta Dantiel Danielsia (22/5) vastaan. Neljännen jakson alkupuolella meikäläiset johtivat jo kahdeksalla pisteellä ja ottelu näytti kääntyvän meille.

Menetetty momentum

Ottelun käännekohdaksi muodostui tilanne, josta toinen erotuomari vihelsi Danielsille viidennen virheen hyökkääjänä ja toinen Joona Forsströmille (7/3/3s) huomautuksen floppaamisesta. Erotuomarikaksikko pähkäili peräti viitisen minuuttia ratkaisuaan ja päätyi jälkimmäiseen tulkintaan hyväksyen Danielsin tekemän korin. Meikäläisten ajatus karkasi tähän tilanteeseen ja matsi lähti käsistä. Lupaava kahdeksan pinnan johtomme kääntyi kotijoukkueen 10 – 0 runiksi. Pallon liike loppui hyökkäyksissämme, ja taisi väsykin alkaa painaa jaloissamme. Perniö käytti tilaisuutensa ja karkasi voittoon.

Viimeisessä hallinnassa me pääsimme vielä yrittämään tasoittavaa koria, onnistumatta.

Riku ratkaisi

Riku Laine (29/8) oli meille odotetun vaikea pysäytettävä. Hän tehtaili jo taukoon mennessä 19 pistettä ja oli ratkaisuhetkillä joukkueelleen kaikki kaikessa keräten peräti kahdeksan kohdistunutta virhettä.

Meiltä puolestaan Seanin lisäksi nousi esiin oikeastaan vain pirteästi pelannut Teemu Jarhio (6/3/4s). Ville Hänninen ja Jermaine Watson olivat toipilaina tämän ottelun sivussa.

Tilastojen kertomaa

Ura heitti tarkemmin kakkoset 60 % vs. 50 %

Ura voitti levyrit 42 – 38

Ura voitti koriin johtaneet syötöt 15 – 8

Ura voitti teholukemat 86 – 74

Ura voitti pisteet maalatulta alueelta 46 – 30

Ura hävisi vaparipisteet 14 – 4

Uralla oli ainoastaan 81 pallonhallintaa

Tilastot

Jukan kommentit

”Tässä pelissä näimme jälleen kerran, miten yksittäinen tilanne voi kääntää koko ottelun kulun. Valitettavasti fokuksemme katosi erotuomareiden torikokouksen aikana, ja loppuhetket menivät meiltä aika sekavissa merkeissä”, Ura Basketin päävalmentaja Jukka Valpola harmitteli.

”Nostelimme kyllä alta koreja, mutta enemmän meidän olisi pitänyt pystyä myös ajamaan korille, kuten laiha vaparitilastomme (4/9) osoittaa. Jarhion Teemu sentään uskalsi haastaa ja mennä rohkeasti kohti koria”, Jukka kehui lopuksi.

#MeidänJoukkue jatkaa vieraskiertuettaan vielä kahden ottelun verran. Seuraava kotiottelumme on vuorossa sunnuntaina 5. helmikuuta kello 17.00. Silloin vieraaksemme saapuu Raholan Pyrkivä Tampereelta. Tervetuloa!

Yhteistyössä