#MeidänKakkosjoukkue murskasi SaTon

Keskiviikkona Liedossa vain alkulämmittelyn tasolle jääneen esityksen tarjonneen Ura Boysin vieraaksi saapui sunnuntaina Salon Toverit.
Joukkueen herättelyn kannalta paljon sopivampaa vastusta ei olisi voinutkaan toivoa, sillä salolaiset tulee vielä Lieto-Koristakin kovempaa tilanteeseen, kuin tilanteeseen ja heittää parhaimmillaan tappavalla tarkkuudella. Eli hereillä on oltava alusta asti, mikäli mielii voittaa.

Positiivista oli myös, että Toverit saapuivat paikalle 11 miehen rosterilla ja Boysilla edustusjoukkueessa minuutteja saaneista pelaajista vahvistuksena vain Matias Suomi – eli taso mitattiin hyvin pitkälle vain vakituisen runkomiehistön voimalla. Kokoonpanosta pois edelleen loukkaantumisista kärsivät Raivonen ja Lahti.
Toisaalta, vierasjoukkue oli juuri edellisenä päivänä isännöinyt KY-Sportia voitokkaassa kotiottelussa ja luultavasti kevein juoksujalka oli saatettu käyttää jo silloin loppuun.

Näytös I: Savonvirta & Suomi Show

Ottelun ensimmäiseen erään lähdettäessä eniten painotettu asia pukuhuoneessa oli asenne.
Ja asenne myös oli koko porukalla kunnossa. Sekä hyökkäys- että puolustuspäässä töitä tehtiin nöyrästi ja joukkueen etu edellä ilman ylimääräisiä sooloiluja.

Parhaimmassa terässä #MeidänKakkosjoukkueen miehistöstä heti alkuun oli velikullat Suomi nuorempi ja Savonvirta, jotka viimeistelivät 10 pistettä mieheen.
Kaiken kaikkiaan alusta asti kotijoukkue esitti hyvää ja laadukasta koripalloa, mutta erän viimeisellä minuutilla Boysille tuli kuitenkin muutama nukahdus ja aika pitkälti sen ansiosta ensimmäinen kymppi suht tasaisin luvuin 24 – 19 päätökseen.

Näytös II: Ura Boys viidellä nollaa vastaan

Liekö sitten syynä juurikin Tovereiden edellisen päivän peli vai jokin muu, mutta toisessa erässä ei muutamaa yksittäistä tilannetta lukuunottamatta nähty kentällä kuin kotijoukkue pelaamassa.

Kerta toisensa jälkeen salolaisten puolustus saatiin murrettua hyvällä pallon liikkeellä ja puolustuksessa etenkin Boysin penkiltä aloittaneet pelaajat esittivät yhtä kauden parhaista puolustuksista.

Erän isoin onnistuja pisteiden valossa Hautaviita, joka ei tavoilleen uskollisesti juuri heittonsa kanssa arkaillut. Pitkälle tauolle lähdettiin taululla komeillessa lukemat 45 – 25.

Näytös III: Tovereiden toinen tuleminen

Kun kaksi joukkuetta on pelannut riittävän monta vuotta putkeen vastakkain ja ilman suurempia muutoksia kokoonpanoissa, on lopputulos se, että suuremmilta yllätyksiltä vältytään.

Ja tälläkin kertaa kävin samoin, kuten aina ennenkin, eli salolaiset tekivät kaikkea muuta kuin ainakaan luovutti kahden erän jälkeen.

Yhden sarjan parhaista pelaajista olevan Niitvälin johdolla Toverit iskivät päälle heti kolmannen erän alkuun kuin yleinen syyttäjä, ja ensimmäisten puolustusten ajan Boysit tuntuivat olevan pihalla kuin mummo jouluostoksilla.

Suurimmasta shokista kuitenkin toivuttiin ja erä onnistuttiin pelaamaan melko tasaista ja hyvää koripalloa. Alkurynnistyksen ansiosta Salo parempi eräluvuin 19 – 22.

Näytös IV: Valot pois ja ovi kiinni

Viimeinen erä tarjosikin enää vain kotijoukkueen kaikille paikalle vaivautuneille 15 kannattajalle buffetista Cloettan suklaata ja kentältä sirkushuveja.

Boys vei ja SaTo vikisi, eikä itseasiassa ihan lopussa edes enää vikissyt. Erä Boysille 38 – 13 ja loppulukemat 102 – 60.

 

Pisteet: Tuominen 12, Ahonen, Silenius 7, Markus Suomi 3, Myllymäki 12, Hautaviita 20, Matias Suomi 21, Savonvirta 24, Virtanen 3

Kani hatusta: Markus Suomi – Tuli ensimmäisessä erässä vaihtoon noin 5 minuutin pelin jälkeen. Meni paskalle. Tuli takaisin. Meni suoraan takaisin kentälle. Tarina ei kerro, että ehtikö pyyhkiä. Nopeaa ja suoraviivaista toimintaa joka tapauksessa.

Mediatiimin lisähuomio: Tuominen ei ollut niin hyvä, kuin mitä tilastot kertoo. Valtaosa pisteistä syntyi vasta viimeisillä minuuteilla, kun vastustaja ei enää puolustanut.

 

Seuraavan kerran Ura Boys pelaa Läntisen 2. divisioonan yleisöystävällisintä koripalloa Nokialla 17.12. klo. 10:00.
Toivomme, että kukaan ei ole ihan niin omistautunut fani, että saapuisi sinne ja siihen aikaan paikalle.

Nähdään kuitenkin taas ensi vuonna!

Yhteistyökumppanit