#MeidänKakkosjoukkueelle nihkeä avausvoitto

Nyt kun joka syksyiseen tapaan alkaa viimeistenkin kaarinalaisten koriskiimamittarit hipoa maksimilukuja, saatiin vihdoin ja viimein myös Ura Boysin kausi avattua.
Yleisömäärästä päätellen jo oli aikakin, kun katsomoa miehitti jopa yllättävän runsaslukuinen määrä faneja.
Myöskään vastustaja kauden ensimmäiseen koitokseen ei ollut helpoimmasta päästä, kun vastaan asettui aina yhtä rakas vihollinen KY-Sport Hunks, suoraan Kaarinan satamakaupungista Turusta.

Viime viikonloppuna Nokian vinoon pinoon ja pakettiin taputelleet Hunksit kuitenkin loukkaantumisten vaivaamana saapuivat paikalle harmillisen vähälukuisena, kun vain 6 pelaajaa oltiin saatu jalkeille.

Boysin kokoonpano taas oli ammuttu täyteen, kun 8 runkopelaajan lisäksi edustusjoukkueesta saapui apumiehiksi Joona Airenne, Joona Forsström, Matias Suomi ja #MeidänKakkosjoukkue debyytin tehnyt Trey Niemi.

Ensimmäinen puolikas yhtä Via Dolorosaa

”Juostaan koko peli niin, että vastustaja väsyy ja sitten voitetaan.” – Tuo ahh, niin ihana lause joka on koripallon historiassa kuultu ennen jokaista peliä, jossa vastustajalla on puolet vähemmän pelaajia kuin omassa rosterissa.

Kaikkien hämmennykseksi Hunksien valmentajana operoinut koripallo guru Lauri Kuuluvainen olikin käyttänyt myös samaa lausetta omalle joukkueelleen ja ensimmäisen erän teemana oli, että Hunksit vie ja Boysit vikisee. Muutaman kotijoukkueen hieman onnekkaasti vapaaksi jääneen kolmosen avulla erälukemat 20 – 22.

Toisessa erässä pelin henki ei juurikaan muuttunut ja Boys pysyi vaivoin mukana Tatu Savonvirran ja Matias Suomen suoritusten avulla.
Vierailta taas Dariush Hazrati teki mitä halusi ja viimeisteli läheltä, kaukaa ja välillä levyn kauttakin – hänen saldo puoliajalla 22 pistettä. Pitkälle tauolle lukemissa 43 – 48.

Kolmas erä – käsijarru pois päältä ja Airenne irti

Puoliajan läpsyttelyjen jälkeen alettiin kuin alettiinkin nähdä tuttua ja turvallista Ura Boysia, kun vauhtia ja vaarallisia tilanteita nähtiin molemmissa kenttäpäissä.
Tilanteissa yksi nuorimies oli kuitenkin kerta toisensa jälkeen ylitse muiden, kun Airenne hurjasteli taululle 8 pistettä ja napsi muutaman ison blokin lisäksi valehtelematta puolet levypalloistakin käsiinsä. Kolmannen kvartaalin jälkeen tilanne jännittävän kutkuttavasti tasan 64 – 64.

Neljäs erä – matsi pakettiin ja pisteet kotiin

Viimeiseen erään lähdettäessä oli vihdoin saatu viimeistenkin Boys-sotureiden dieselkoneista karstat pois ja onnistumisia alkoi tulla laajalla rintamalla.
Samaan aikaan sen sijaan että vastustaja olisi vieläkään osoittanut minkäänlaisia väsymyksen merkkejä, alkoi yhdellä jos toisellakin vieraalla virhesarake täyttymään ja mm. sen ansiosta kotijoukkueelle aukenikin muutamia enemmän tai vähemmän helppoja paikkoja nostaa palloa kuppiin.

Hieman ennen loppua nähtiin kuitenkin ottelun ylivoimaisesti dramaattisin hetki, kun Samu Sileniuksen vastaanottaessa maanantaisin ahkerasti CrossFittiä harjoittelevan Matias Suomen tulista rannesyöttöä, hänen oikean käden pikkurilli meni pois sijoiltaan.
Onneksi juuri sopivasti kyseisellä hetkellä vaihdossa istunut Aku Virtanen oli nopeasti paikalla ja veti sormen sijoilleen, kuten teki myös kaksi kautta sitten kun Sileniuksella tuolloin RaiPS:ia vastaan kävi samalla tavalla.
Tämän jälkeen aavistuksen verran kiusallisesti vierasjoukkueen pelaaja tuli vielä vääntämään sormea (joka siis oli jo paikallaan) ja sen jälkeen vielä omatoimisesti keräsi itselleen aplodit yleisöltä.

Vaikka aplodit matkasivatkin tällä kertaa Turkuun, jäi sarjapisteet kuitenkin Kaarinaan, kun lopun pelailun ja läpsyttelyn jälkeen koriero selkeästi Boysille 95 – 80.

 

Pisteet: Forsström 5, Niemi 6, Ahonen 13, Silenius , Markus Suomi 8, Airenne 17, Hautaviita 4, Matias Suomi 16, Savonvirta 15, Virtanen, Raivonen 9, Lahti 2

*Kani hatusta: Matias Suomi – Pelasi läpi ottelun hyvällä energialla ja haki pelottamalla tavalla toisessa erässä hävytöntä donkkia hitaassa hyökkäyksessä.

 

Ura Boys nähdään seuraavan kerran valkoisessa uniformussa sunnuntaina 22.10. klo. 14:00 ja silloin vastassa Raision Palloseura.

 

*Kani hatusta -palkinto myönnetään joukkueen äänestämänä sille pelaajalle, joka on omalla toiminnallaan vaikuttanut eniten positiivisella tavalla joukkueen menestykseen ottelussa.
Toiminnan ei tarvitse aina viitata tilastollisiin seikkoihin, vaan voi olla myös esim. hyvän hengen luomista pukukopissa tai uhrautumista kentällä.
Ura Boys pidättää oikeuden olla julkaisematta perusteluja valinnalle, jos katsoo sen haittaavan juniori-ikäisten fanien tasapainoista lapsuutta.
Palkinnon isä on Tatu Savonvirta ja kauden 2016-17 Kani hatusta-pelaaja oli Aku Virtanen – joka tulee kauden päätteeksi luovuttamaan kiertopalkinnon eniten kiinnityksiä saaneelle pelaajalle.

Yhteistyössä