Mikropojat 08/09 varmistivat sarjavoiton

(21.11.2016) Mikropojat 08/09 päättivät syksyn sarjakautensa lauantaina Nokialla. Voitot Uudenkaupungin Korihaista ja BC Nokiasta takasivat joukkueelle voiton neljän joukkueen sarjassa.

Ura Basket 08/09 – Korihait 09  66 – 10

Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli Korihaiden nuori joukkue, josta ei oikein ollut vastusta Uran mikropojille. Valmentaja Vesa Vuorisen mukaan peli oli joukkueelta kauden tasaisin suoritus.

”Läpi ottelun hyökkäyksemme kulki hyvin, ja pisteitä tehtiin tasaisesti. Varsinkin viimeinen jakso oli pojiltamme hyökkäyspäässä melkoista tulitusta, kun saatiin kasaan 28 pistettä. Yhdeksän pelaajaa pääsi pisteiden makuun”, Vuorinen summasi.

Valmentaja näki myönteisenä sen, että joukkueen uudet mikropojat saivat ottelussa reilusti peliaikaa ja vastuuta. Tsempparipalkinnon sai Aaro Viipuri.

BC Nokia – Ura Basket 08/09  33 – 36

Sarjaturnauksen isäntäjoukkue BC Nokia tiedettiin kovaksi vastukseksi, joten Korihait-ottelun voitonhuumassa ei auttanut viipyillä liian kauan. Evästauon jälkeen Ura oli jälleen valmis taisteluun.

”Ennen toista peliä pojille jo varoittelin, että ottelusta Nokiaa vastaan tulee ihan erilainen kuin ensimmäisestä pelistä, ja koko joukkueen pitää olla hereillä heti alusta alkaen. Ja niin kuin aavistelin, ottelusta kehkeytyi varsinainen jännitysnäytelmä”, valmentaja Vuorinen kertoi.

Joukkueet pussittivat palloa koriin tasatahtiin. Ero oli suurimmillaan vain kuusi pistettä – Nokian hyväksi ottelun alussa.

”Ensimmäiset minuutit olivat pientä Nokian hallintaa. Nokialaiset heittivät muutaman todella kovan heiton koriin, lähes kolmen pisteen viivan tuntumasta. Pikku hiljaa alkoi kuitenkin Uran tavaramerkki toimia, eli puolustus. Meidän koko kentän miespuolustuksellamme saatiin hinattua ero lähes kiinni. Tauolle lähdettiin vain kahden pisteen päästä.”

Kolmas jakso oli Uran hienoista hallintaa. Puolustus toimi hyvin, sillä Nokia sai kasaan vain neljä pistettä. Piste-ero pysyi koko ottelun niin pienenä, että vaihtopenkillä ja katsomossa uskallettiin tuskin hengittää. Kun neljättä jaksoa oli jäljellä enää kaksi minuuttia, Ura johti ottelua viidellä pisteellä. Viimeisellä minuutilla Nokia pääsi jo pisteen päähän, mutta hienon hyökkäyskuvion saattelemana Ura sai tehtyä viimeisellä sekunnilla korin. Ottelu päättyi siis niukasti kolmen pisteen erolla Uran voittoon. Joukkueen tsempparipalkinnon sai Leo Häkkinen.

”Viimeisellä jaksolla molemmat joukkueet taistelivat uhrautuvasti”, Vuorinen kehui.

Syyskauden saldoksi mikropojat 08/09 saivat viisi voittoa ja yhden tappion, mikä hienosti takasi jo sarjavoiton.

”Pojat ovat menneet huimasti eteenpäin syyskauden aikana – niin yksilöinä kuin joukkueena. Kevätkaudella sarjaan ilmoitetaan kaksi joukkuetta, jotta saadaan jokaiselle pojalle enemmän peliaikaa”, valmentaja kertoi.

 

img_6305

 

img_6299

 

img_6344

 

img_6304

 

img_9325

 

img_6377

 

img_6355

 

img_6409

 

img_6420

 

img_6436

 

img_6457

 

Yhteistyössä