Mikropojat oivalsivat puolustuspelin

(7.11. 2016) Mikropojat 08/09 pelasivat sunnuntaina Salossa kauden toisen sarjaturnauksensa. Tuloksena oli niukka tappio Vilpasta vastaan ja ylivoimainen voitto BC Nokiasta.

Salon Vilpas – Ura Basket 47 – 44

Päivän ensimmäinen ottelu turnausisäntää vastaan alkoi tyrmäävästi. Uran pojat tuntuivat jähmettyneen kylmässä talvisäässä, mutta lämpenivät onneksi ottelun kuluessa.

”Olikohan ulkona vallinnut kylmyys iskenyt poikiimme, sillä Salo löi heti kättelyssä taululle tilanteen 12–0. Hyökkäyspeli meni seisoskeluksi, ja puolustuksessa omat miehet olivat aivan kadoksissa. Pikku hiljaa pelimme alkoi hieman piristyä ja tauolla olimme perässä pistein 27–20”, valmentaja Vesa Vuorinen totesi.

Ottelu eteni ailahdellen, mutta viimeiseen jaksoon Ura lähti vain yhdeksän pisteen tappioasemassa. Peli alkoi sujua yhä paremmin, ja pojat taiselivat jopa jännittävän ottelun voitosta.

”Hyökkäyksessä syöttöpeli alkoi kulkea, ja puolustuksessa löydettiin omat miehet sekä levypalloista taisteltiin rajusti. Viimeisen parin minuutin aikana saatiin ero kurottua yhteen pisteeseen, ja voitto oli ihan omissa käsissä. Harmittavasti emme saaneet enää hyvistä heittopaikoista sisään ja näin tuli kärsittyä kauden ensimmäinen tappio niukasti.”

Hienosti loppuun asti taistelleesta joukkueesta tsempparipalkinnon sai Lassi Kuningas.

Ura Basket – BC Nokia 60 – 35

Päivän toisen ottelun Uran mikropojat pelasivat hieman kokeneemmalla kokoonpanolla BC Nokiaa vastaan. Ottelu oli heti alusta alkaen tasaista vääntöä. Ensimmäinen erä päättyi 12–12, ja myös toisessa erässä pisteitä tehtailtiin lähes vuorotellen.

”Heti alussa jo huomasi, että vastustaja on kookas ja kova, joten pelissämme täytyi tapahtua parannusta voittaaksemme ottelun”, Vuorinen sanoi.

Puoliajalle Ura pääsi vain kolmen pisteen johdossa, mutta valmennusjohdon iloksi joukkue paransi otteitaan kahdella seuraavalla jaksolla.

”Puoliajalla valmennuksen antamat ohjeet puolustuksesta tehosivat täydellisesti, ja pelimme lähti rullaamaan hienosti. Useasti vastustaja ei päässyt puolta kenttää pidemmälle, kun me jo riistimme pallon ja pääsimme hyökkäämään nopeita hyökkäyksiä”, Vuorinen kehui.

”Toinen puoliaika oli parasta ja viihdyttävintä peliä tällä kaudella. Kymmenen pelaajaa pääsi pisteiden makuun, ja kotiin lähdettiin 25 pisteen voitto kainalossa.”

Joukkueen tsempparina palkittiin sinnikkäästi puolustanut Rasmus Jyrkkänen. Koko joukkue tuntui hienosti sisäistäneen valmennuksen ohjeen, jonka mukaan hyökkäyksellä voitetaan otteluita, puolustuksella mestaruuksia.

”Turnauksesta jäi taas paljon hyvää ja toki myös paljon parannettavaa tulevaisuuteen. Nokia-pelin toisesta puoliajasta täytyy ottaa oppia. Eli kun puolustaa hyvin, yleensä se vaikuttaa positiivisesti myös hyökkäyspelaamiseen”, valmentaja muistutti.

”Näiden poikien kanssa on kyllä kiva jatkaa kautta eteenpäin. Kiitos pojille ja heidän vanhemmilleen, joita riitti taas kiitettävästi tukenamme katsomossa.”