Mikrotytöille oppia JBT:stä

15.5. 2016 Mikrotytöille arvokasta kokemusta junioriturnauksesta

Ura Basketin mikrotytöt viettivät hienon viikonlopun paikallisessa junnujen koristurnauksessa. Saldona oli kolme voittoa ja kolme tappiota, mutta tuloksia arvokkaampaa oli turnauksen tuoma monipuolinen pelikokemus, sillä joukkue pelasi ensimmäisen sarjakautensa vasta tänä keväänä. JBT:n kiivas pelitahti ja eri puolilta Suomea Turkuun matkanneet vastustajat koulivat tyttöjä ensi kauden koitoksiin. Päävalmentaja Mikko Granströmin mielestä joukkue pelasi upealla asenteella koko turnauksen, vaikka välillä vastassa oli ikäluokan kärkijoukkueita.

”Turnauksen ensimmäisessä pelissä Pyrintöä vastaan oli alkujännitystä, mutta siitä päästiin yli ja pelattiin hieno kokonaisuus”, Granström summasi turnausta.

Valmentaja kehui joukkueen sinnikkyyttä, sillä tytöt kirivät aina taistelemaan, vaikka vastustaja olisikin alussa päässyt niskan päälle.

”Kaikissa peleissä nostettiin tasoa loppua kohden ja tehtiin useimmiten enemmän pisteitä kuin vastustaja. Turnauksen parhaan ottelun tytöt pelasivat kovatasoista Honka Greeniä vastaan. Joukkue nousi ison takamatkan jälkeen kahdeksan pisteen päähän.”

Jännittävä oli myös turnauksen päättänyt sijoitusottelu BC Nokiaa vastaan, sillä Ura kuroi vastustajan etumatkan kiinni ottelun viimeisellä minuutilla. Valitettavasti nokialaiset onnistuivat tekemään voittokorin pari sekuntia ennen loppuvihellystä. Näin varmistui, että Ura sijoittui tyttöjen 06-sarjassa kymmenenneksi. Joukkueita sarjassa oli neljätoista. Turnaus oli ikimuistoinen ja opettavainen kokemus koko joukkueelle, mutta etenkin Pinjalle, Kaislille ja Iinalle, jotka pelasivat JBT:ssä ensimmäiset viralliset pelinsä.

”Oli hienoa, että saimme ajettua kolme uutta pelaajaa sisälle joukkueeseen. Henki oli taas hieno, kuten naamasta näkee”, tyttöjen tapaan punaista ja valkoista maalia poskiinsa saanut valmentaja hymyili.

Mikrotyttöjen taival turnauksessa:

Ura Basket – Tampereen Pyrintö 16 – 56
Pakilan Visa – Ura Basket 25 – 32
Honka Green – Ura Basket 38 – 30
Catz – Ura Basket 25 – 41
Ura Basket – Pakilan Visa 41 – 35
Ura Basket – BC Nokia 25 – 27

IMG_5040

 

IMG_5077

 

IMG_5143

 

IMG_5160

 

IMG_5168

Yhteistyössä