Minityttöjen tahto koetuksella

(4.4. 2017) Koripallo on taitopeli mutta myös tahtopeli. 2006 syntyneiden minityttöjen 1. divarissa pelaava Ura Basketin joukkue sai sunnuntaina kovan oppitunnin pelatessaan Pälkäneellä kauden viimeisiä sarjapelejään.

Kummallisen napakassa sarjaohjelmassa oli tänä keväänä vain kuusi ottelua. Ura Basket jäi seitsemän joukkueen sarjassa jumboksi, mutta sen enempää sarjataulukko kuin viimeinen sarjaturnaus eivät kerro koko kuvaa tyttöjen taidoista. Joukkue voitti kuudesta ottelusta yhden ja esimerkiksi helmikuussa voittoon päättynyt ottelu Forssan Alkua vastaan osoitti, mihin Ura parhaimmillaan pystyy. Tiukka ja tasainen kamppailu pelattiin hyvällä sykkeellä loppuun asti ja trillerimatsi pystyttiin voittamaan lukemin 52–48.

Sunnuntain päätösturnauksessa peli-ilme oli valitettavasti toisenlainen. Päivän ensimmäisessä ottelussa vastassa oli toki sarjakärki Tampereen Pyrintö, mutta myös kovia joukkueita vastaan olisi lähdettävä tekemään parhaansa. Tamperelaiset pelasivat hienosti yhteen joukkueena ja veivät voiton lukemin 75–28. Lyhyen hengähdystauon jälkeen Ura pelasi Pälkäneen Luja-Lukkoa vastaan. Pälkäne olisi ollut Pyrintöä tasaisempi vastus, mutta valitettavasti Uran tytöt pelasivat alle taitojensa ja ottelu päättyi tappioon lukemin 32–70.

”Lähes jokainen pelaaja luovutti molemmissa otteluissa jo ensimmäisessä erässä. Onneksi joukossa oli pari poikkeusta”, toteaa joukkueen pääluotsi Mikko Granström.

”Toki vastustajat olivat hyviä, mutta ei tasoero olisi lainkaan noin iso, jos pelattaisiin kaikki pelit loppuun asti. Tässä tahtotilan kehittämisessä erityisesti meillä valmentajilla on paljon tekemistä, mutta myös vanhempien tukea tarvitaan.”

Valmentaja harmitteli, että vaisua peli-ilmettä lietsottiin myös vaihtopenkillä.

”On totta, että nuorilla neideillä ovat tunnetilat herkillä ja niiden vaihtelut kuuluvat asiaan. Mutta elämässä ei kyllä saa yhtään mitään muutakaan, jos aina antaa aluksi periksi eikä ole valmis tekemään töitä asiansa eteen.”

Joukkueessa on sekä konkaripelaajia että viime syksynä koriksen aloittaneita. Osa konkareista on päässyt pelaamaan keväällä myös 2005 syntyneiden minityttöjen joukkueessa, mutta vain 2006 syntyneiden sarjaa pelanneilla ottelut ovat jääneet tiiviin sarjan takia harmittavan vähiin.

”Tästä annamme liitolle palautteen kauden päätteeksi”, Granström kertoo.

Minitytöillä on vielä kevään ohjelmassa JBT-turnaus, ja 2005 syntyneiden joukkueella on vielä muutama 2. divarin sarjapeli jäljellä. Joukkue on sarjassa hienosti toisena.

”Onneksi tämä on vain peliä ja matka jatkuu. Lähdetään kohti JBT-turnausta hyvällä sykkeellä ja kehitetään asioita”, Granström toteaa suojattejaan kannustaen.

Minityttöjen tukena ovat valmentajien lisäksi loistavat huoltajat ja kannustusjoukot. Hyvähenkisen joukkueen menoa ja meininkiä voi seurata tyttöjen Instagram-tililtä (urabasketminitytot).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyössä